2019 Nuits-Saint-Georges 1. Cru, Les Bousselots, Philippe Gavignet

Tilbud

2019 Nuits-Saint-Georges 1. Cru, Les Bousselots, Philippe Gavignet

Original price was: kr. 495,00.Current price is: kr. 395,00.

Pinot Noir stokkene til denne Les Bousselots er plantet helt tilbage i 1946.

Marken ligger lige nord for byen i et bælte af andre prominente marker. Les Bousselots fremstår en anelse mere rustik end andre vine fra Gavignet. Den kalder derfor på lidt mere flaskelagring, så mens du drikker de andre, ligger denne og bliver bedre og bedre. Drik den minimum 5 år gammel, og hæld den gerne på karaffel nogle timer inden servering.

Druerne koldmacereres 8-10 dage inden gæringen finder sted og vinene lagres på franske barriques i ca. 16 måneder. Kun 1/3 del af disse er nye.

Sammenlign vare

Benoit og Elodie er 5. generation i det familie drevet vinhus i Nuits-Saint-Georges. Benoit trådte til i 2015 og søster i 2018.

Domaine Philippe Gavignet ejer i alt 14 ha vinmarker, fordelt over 16 appellationer i og omkring byen Nuits-Saint-Georges.

Vinmarkerne dyrkes med stor respekt for miljøet, men også for at opnå højest mulig druekvalitet.

Vinene er stilmæssigt utroligt charmerende som unge, og har masser af læskende saftig frugt at byde på, og så giver den mellemlange lagring på 14-20 måneder et dejligt fast greb og en flot struktur. Druerne udblødes inden de gæres, vinene har en pæn mørk farve, men samtidig et let frugtigt udtryk der strækker sig hen mod tidens trend i Bourgogne.

De mindre vine bør nydes forholdsvis unge, gerne indtil de er 5-6 år gamle. Village og lieu-dit vinene holder sig flotte 5 år mere, men jeg tror ikke du kan holde dig fra dem.

1. Cru vinene kan lagres op til ca. 15 år afhængig af årgang, men nyd dem gerne yngre.

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Kommune

Land

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.