0,75 liter

Viser 49–60 af 91 resultater

    • 2021 Lurretik, Getariako Txakolina, Bodega Aitaren

      kr. 180,00

      Lurretik er den friske sprøde vin fra et af de tre små Txakoli områder beliggende tæt på San Sebastian.

      Vinen er lavet på Hondarrabi Zuri (Gros Courbu) og macereret i 5 dage ved 5 grader celcius inden den gæres i rustfrie ståltanke på 5000 liter.

      Den lagrer på ståltanke og omrøres regelmæssigt. Klaring før aftapning men ingen filtrering.

      Vinen er i sin duft i særklasse indsmigrende, smagen tør, knasende sprød og snapper tungen med en vildt frisk syre.

       

       

    • Son de Arrieiro Anadas Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro (2023 release)

      kr. 285,00

      Anadas 2023 release er et blend af årgangene 2015, 2017, 2020.

      Treixadura, Lado og Loureira er de 3 anvendte druer til de hvide vine fra Son de Arrieiro. Førstnævnte er den mest benyttede med en andel på ca. 80-90 %.

      Druerne vinificeres hver for sig på ståltanke og ligger længe på lie’en for at intensivere energien og give liv til frugten i vinen. De enkelte færdigblandede vine lagres herefter på ståltanke ved lav temperatur, indtil Xulia skal bruge dem til sin “Anadas”. Herefter hældes den enkelte vin på træfade i ca. 20 dage, for derefter at blive blandet med de andre årgange på en ståltank hvor de igen lagrer ca. 6 måneder inden de tappes på flaske og frigives.

      Det giver en dybere og mere moden vin en årgangsvinene, der også kan stå op imod kraftige retter med bl.a. stegt fisk, lyst fjerkræ, mens alle former for skaldyr er en gave til vinen.

      “Jeg tilsætter ingenting” siger Xulia. Med det mener hun at alle vinmarker plejes med maksimalt fokus på miljøet. Alt er biologisk og økologisk, og der tilsættes kun ganske lidt svovl når vinene aftappes, men kun hvis det er nødvendigt.

       

    • 2022 Son de Arrieiro Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

      kr. 240,00

      Treixadura, Lado og Loureira er de 3 anvendte druer til de hvide vine fra Son de Arrieiro. Førstnævnte er den mest benyttede med en andel på ca. 80-90 %.

      Druerne vinificeres hver for sig på ståltanke og ligger længe på lie’en for at intensivere energien og give liv til frugten i vinen. Lagringstiden inden de tappes på flaske er omkring 6 mdr.

      Du kan drikke denne uden nogen former for mad, men stik den gerne nogle muslinger, friske eller konserverede, rejer, rå eller kogte. I det hele taget alle mindre dyr fra havet, samt letsaltede retter af fisk og grøntsager. Den er frisk, næsten i den sprøde ende, men alligevel rundet af. En god syre skal nok sørge for du tager en tår mere.

      Alle vinmarker plejes med maksimalt fokus på miljøet og som Xulia siger, “jeg tilsætter ingenting”. Alt er biologisk og økologisk, og der tilsættes kun ganske lidt svovl når vinene aftappes, men kun hvis det er nødvendigt.

       

    • 2020 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, Jérémy Arnaud

      kr. 375,00

      Premier Cru “Vau de Vey” marken er en stejl arbejdsplads og druerne håndhøstes ikke blot fordi den dyrkes biodynamisk, men også fordi det ikke er muligt at køre med maskiner her.

      Vinstokkene er alle mere end 40 år. Hele drueklaser presses meget nænsomt og tages fra, inden de starter gæringen ved egen kraft. Der arbejdes helt uden tilsætning af fremmed kulturer eller gær.

      Halvdelen af cuvéen lager på franske barrique i et år, mens den anden halvdel lagrer på ståltanke. Efter et år blandes begge dele sammen og lagrer yderligere et år på ståltanke inden vinen tappes på flaske.

      Det er i sandhed sprød og spændstig Chablis 1. Cru med et flot krydderi fra fadet. Alt efter temperament kan vinen med fordel lagres, men hvis du er til den unge vin med stor energi, så drikker du bare af den nu.

       

      Billede matcher ikke vinens årgang

    • 2021 Riesling Grand Cru Zinnkoepflé, Agathe Bursin

      kr. 285,00

      Grand Cru marken Zinnkoepflé leverer en rig Riesling fra den kalkholdige jordbund. Det er den højst beliggende Grand Cru vinmark i Alsace med sine 420 meter. Du kan med fordel lagre en vin som denne 5-10 år.

       

    • 2021 Riesling Dirstelberg, Agathe Bursin

      kr. 180,00

      Riesling Dirstelberg høstes af gamle vinstokke. Den byder på stort duftspektrum, høj volume og megen vin i glasset med en smule restsødme, der dog sættes på plads af en tilstedeværende syre.

       

    • 2021 Pinot Blanc, Parad’Aux, Agathe Bursin

      Original price was: kr. 160,00.Current price is: kr. 120,00.

      Som navnet antyder er vinen blandet af lige dele Pinot Blanc og Auxerrois. Sidstnævnte giver lidt mere krop til vinen, hvor Pinot Blanc står for friskhed og finesse.

       

    • 2021 Pinot Gris Dirstelberg, Agathe Bursin

      kr. 180,00

      Pinot Gris fra Dirstelberg er frisk og juicy, har en god volume med en dejlig rensende syre. Dirstelberg er kendetegnet ved at have “grés rose” som jordbund, den såkaldte lyserøde sandsten.

       

    • Son de Arrieiro Anadas Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro (2022 release)

      kr. 275,00

      Anadas 2022 release er et blend af årgangene 2016, 2018, 2019, 2020.

      Treixadura, Lado og Loureira er de 3 anvendte druer til de hvide vine fra Son de Arrieiro. Førstnævnte er den mest benyttede med en andel på ca. 80-90 %.

      Druerne vinificeres hver for sig på ståltanke og ligger længe på lie’en for at intensivere energien og give liv til frugten i vinen. De enkelte færdigblandede vine lagres herefter på ståltanke ved lav temperatur, indtil Xulia skal bruge dem til sin “Anadas”. Herefter hældes den enkelte vin på træfade i ca. 20 dage, for derefter at blive blandet med de andre årgange på en ståltank hvor de igen lagrer ca. 6 måneder inden de tappes på flaske og frigives.

      Det giver en dybere og mere moden vin en årgangsvinene, der også kan stå op imod kraftige retter med bl.a. stegt fisk, lyst fjerkræ, mens alle former for skaldyr er en gave til vinen.

      “Jeg tilsætter ingenting” siger Xulia. Med det mener hun at alle vinmarker plejes med maksimalt fokus på miljøet. Alt er biologisk og økologisk, og der tilsættes kun ganske lidt svovl når vinene aftappes, men kun hvis det er nødvendigt.

       

    • 2021 Marko Terlegiz, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 360,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra Marko vinene kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng).

      Marko Terlegiz er seneste og vildeste skud fra Oxers hånd. Druerne macererer i foudres med naturlige gærceller og ligger efter gæring endnu 6 måneder på lie’n. Det er den hidtil mest mineralske vin han har lavet i Txakoli, men også den mest udfordrende i kompleksitet og længde.

      Giv den gerne tid i kælderen hvis du har tålmodighed.

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Subtotal: kr. 33.975,00

    Se kurvKasse

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.