2021 Macon-Fuissé, Sophie Cinier

2021 Macon-Fuissé, Sophie Cinier

kr. 295,00

Årgang på billede afviger fra varen. Der sælges 2021

Sammenlign vare

Lidt om Sophie Cinier og hendes vine.

 

Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod klart ud mellem rigtig mange andre fra samme kategori. I Sophies univers er det vinene der er stjernerne og hende der er beskedenheden selv. Et ydmygt menneske som ofrer alt for at vi kan drikke som konger.

Det første hun sagde da jeg spurgte til hendes vinifikationsmetoder var, “jeg gør ingenting, og jeg tilsætter ikke noget”.. Det hun mener er, hun gøder kun med naturens egen kompost, hun sprøjter ikke, alt dyrkes økologisk og det eneste hun tilsætter, er en smule sulfitter ved aftapningen. Resten er naturens eget værk.

Hun fornyer 10-20 % af fadene hvert år. De bruges til Pouilly-Fuissé’erne, Saint-Veran og Pouilly-Vinzelles. De andre vine vinificeres og lagres på ståltanke.

Hendes Macon-Villages holder sig nemt 5-7 år, hvor Pouilly-Fuissé vinene har en længere holdbarhed.

Sophie Ciniers helt særlige vin er Macon-Fuissé “Les Perriéres”. Særlig fordi den kun er klassificeret som Macon-Fuissé og ikke Pouilly-Fuissé 1. Cru “Les Perriéres” som alle de omkringliggende marker er. Det er meget mystiske omstændigheder der ligger til grund for pudsigheden, så mystisk at ikke engang INAO kan forklare årsagen. Hendes parcel ligger lige midt i marken, så forestil at dig at den gule klat i en spandauer ikke må være en del af selve kagen.

Hun behandler den selvfølgelig som en Pouilly-Fuissé, men kan ikke forlange prisen som en 1. Cru. Derfor en klar anbefaling om at prøve den vin. Bemærk at i 2021 årgangen hedder den blot Macon-Fuissé, idet frosten i foråret ødelagde meget, så hun har været nødsaget til at blande andre vine i, men det er vine fra de “andre” Pouilly-Fuissé marker. (Macon-Fuissé årgang 2022 er fra egne marker dyrket over og under appellationen for Pouilly-Fuissé)

I enkelte år tapper hun også en anden særlig vin. En cuvée der udvælges efter utallige smagninger af alle fade gennem de kølige vintermåneder. Hvis hun gentagne gange vurderer at et fad eller to stikker særligt ud og hæver sig markant over de andre, så sker det at hun tapper Cuvée C1/. I nogle årgange kun i større formater som i 2018.

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Land

Producent

Type

Kommune

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.