2019 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

Tilbud

2019 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

kr. 160,00

Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

 

 

 

Sammenlign vare

Aurélien Chatagnier

 

Domainet der er grundlagt i 2002 er i dag på ca. 8 ha med vinmarker beliggende i den nordlige af Rhône. Der laves vin fra egne marker i Côte Rôtie, Cornas, Saint-Joseph, Condrieu og fra flere forskellige parceller i den IGP med navnet Collines Rhodaniennes.

 

Aurélien dyrker alle arealer uden brug af sprøjter og har gjort det i mange år. Han har fra 2019 valgt at konvertere, som den 5 årige periode kaldes, for at opnå certifikat som Bio-producent. Det vil sige at han fra 2024 kan nå målet og sætte AB mærkatet på sine flasker.

 

Alle vine gæres udelukkende med den tilstedeværende naturgær. Det foregår ved ca. 15-20 grader enten i fade eller på stål.

 

Der benyttes barriques og større fade til lagring af både de hvide og røde vine. Der er dog sjældent mere end 10% nye fade i brug.

 

Vinene er saftige og meget rent smagende. Træet parfumerer blot vinene en smule, men ikke mere end det blot hæver den i forvejen høje kvalitet på vinen. Vinene fortæller med al tydelighed historien om et stort talent, Auréliens vine er af meget høj kvalitet.

Årgang

Distrikt

Drue

,

Flaskestørrelse

Land

Producent

Kommune

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.