Maurice Grumier
Historien kort.
Maurice Grumier producerer Champagne i Marne-dalen, tæt på epicentret af Champagne, byen Epernay.
Familien Grumier har siden 1743 dyrket druer her, men først i 1928 valgte Amand Grumier at beholde høsten selv i stedet for at sælge til de store huse, for istedet at udgive sin første Champagne under eget navn. Dét er der siden kommet flere cuvéer ud af. Da Fabien Grumier overtog driften sammen med sin hustru i 2005, skubbede de yderligere til udviklingen af domainet.
De fornuftige tanker.
Filosofien er klar. Jorden dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper, de er HVE certificerede og tanken om at give tilbage hvad man har brugt, synes helt naturlig. Dvs. størst mulig respekt for jorden, planterne, og ikke mindst vandet under jorden, for at få det bedste til sine vine og til dig som forbruger. Målet om at nå højest mulig kvalitet er en evig jagt på små forbedringer, og målet er altoverskyggende. Vinene skal afspejle størst mulig aftryk af sit terroir og druetypicitet. Og det gør de!
Domainet i tal.
Der dyrkes druer på i alt 8,5 ha. Fra dem høstes årligt druer svarende til ca. 70.000 flasker vin.
Tilplantingen er pt. 20 % Chardonnay, 25 % Pinot Noir og resten, 55 % er Pinot Meunier.
Vinstokkene er i gennemsnit ca. 25 år, og de ældste er 45-50 år.
Der vinificeres i store gamle fade, og nogle vine fadlagres yderligere op til 12 mdr i fade. Ca. 10 % af fadene fornyes hvert år.