2019 Bourgogne Hautes Cotes de Nuits, Clos des Dames Huguettes, Philippe Gavignet

2019 Bourgogne Hautes Cotes de Nuits, Clos des Dames Huguettes, Philippe Gavignet

kr. 225,00

Clos des Dames Huguettes ligger på højen nord for byen Nuits-Saint-Georges. Markerne er beliggende 350-400 meter over havet, eller lidt højere end 1. Cru og Grand Cru markerne i Bourgogne.

Mosten til druerne udblødes 5-6 dage inden de gæres i ståltanke. Vinen lagrer ca. 14 måneder på franske egefade, hvoraf omkring 1/5 del er nye.

Clos des Dames Huguettes er en fantastisk vin når det ikke skal være fra øverste hylde, og du har lyst til et rigtigt godt glas Bourgogne med saftig frugt og en god ren stil.

Benoit og Elodie er 5. generation i det familie drevet vinhus i Nuits-Saint-Georges. Benoit trådte til i 2015 og søster i 2018.

Domaine Philippe Gavignet ejer i alt 14 ha vinmarker, fordelt over 16 appellationer i og omkring byen Nuits-Saint-Georges.

Vinmarkerne dyrkes med stor respekt for miljøet, men også for at opnå højest mulig druekvalitet.

Vinene er stilmæssigt utroligt charmerende som unge, og har masser af læskende saftig frugt at byde på, og så giver den mellemlange lagring på 14-20 måneder et dejligt fast greb og en flot struktur. Druerne udblødes inden de gæres, vinene har en pæn mørk farve, men samtidig et let frugtigt udtryk der strækker sig hen mod tidens trend i Bourgogne.

De mindre vine bør nydes forholdsvis unge, gerne indtil de er 5-6 år gamle. Village og lieu-dit vinene holder sig flotte 5 år mere, men jeg tror ikke du kan holde dig fra dem.

1. Cru vinene kan lagres op til ca. 15 år afhængig af årgang, men nyd dem gerne yngre.

 

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Kommune

Land

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.