2019 Coteaux du Giennois Blanc, Clément & Florian Berthier

Tilbud

2019 Coteaux du Giennois Blanc, Clément & Florian Berthier

Original price was: kr. 120,00.Current price is: kr. 75,00.

Coteaux du Giennois dyrkes på samme side af Loire floden som Pouilly-Fumé, blot lidt længere mod nord.

Druerne til den læskende hvidvin er samme Sauvignon Blanc som Berthier brødrene i forvejen mestrer. Druerne kommer fra marker hvor jordbunden er fordelt på 50% Silex (flint), 30% består af kalksten og de sidste 20% vokser i mere lerholdig jord.

Vinen vinificeres helt som husets Sancerre, og der er i princippet kun geografien til forskel fra den “rigtige” vare. Jeg siger ikke Coteaux du Giennois er det samme som en Sancerre eller Pouilly-Fumé, men kvaliteten her er ret overbevisende og med bind for øjnene, ja…..

De to brødre Clément og Florian er sønner af domainets nuværende ejer og far Jean-Marie Berthier. Et klassisk familie domaine hvor bedstefar endnu er med i det daglige arbejde.

Begge brødre har rejst flere steder i verden for at udvikle deres fagligheder, men med sigte for at returnere og overtage familiens ejendomme i hhv. Sancerre og Coteaux du Giennois.

De to sønner har delt det daglige arbejde op, således at Florian der har lært i Bourgogne og New Zealand har ansvaret for vinmarkerne, og Clément er ansvarlig for kælderarbejdet og salg.

Domainet producerer vine fra egne marker både i Sancerre, men også på den anden side af Loire-floden i det område der hedder Coteaux du Giennois der ligger ovenfor Pouilly-Fumé.

Her produceres vine på Sauvignon Blanc og Pinot Noir, helt som i Sancerre men også en smule rødvin på Gamay. Der laves både generisk, men også de yderst interessante enkeltmarks vine hvor terroiret viser sine tydelige forskelligheder.

Coteaux du Giennois er et område hvor vinene koster mindre, men giver dig meget for pengene. Helt klart et område vi kommer til at høre meget mere til.

Vinene fra Berthier adskiller sig ved at være lagret i længere tid på domainet, hvilket giver en mere fyldig smagende vin, men også lidt mere fedme i glasset. Resultatet giver dig en oplevelse af en mere komplet vin som du kan nyde mere tilbagelænet.

Tradition og fornyelse kan være så god en kombi når man forstår at håndtere det korrekt.

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Kommune

Land

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.