Viser alle 3 resultater
-
2017 Coteaux du Giennois Rouge, L’Inèdit du Champs Jacquot, Clément & Florian Berthier
kr. 190,00kr. 130,00Ren Pinot Noir fra parcellen L’Inèdit du Champs Jacquot i Coteaux du Giennois.
Druerne macererer i store franske fade (Vats) og den samlede gæringsperiode forløber over 16 dage. Den malolaktiske gæring sker på mindre fade hvor vinen også lagrer 10-12 måneder inden den tappes uden filtrering.
Vinen er perfekt at nyde nu, men hvis du ønsker at lagre den yderligere kan den sagtens lægges på hylden et par år endnu.
Den er saftig, frisk og vil nemt kunne bringe dig på glatis hvis du fik den blindt.
-
2018 Coteaux du Giennois Blanc, Terre de Silex, Clément & Florian Berthier
kr. 170,00kr. 140,00Ren Sauvignon Blanc fra en jordbund med flint som primær stentype, også kaldet “Silex” på fransk.
Normalt giver flinten en særlig mineralsk karakter til vinen, hvilket klæder den friske syre fra Sauvignon fortrinligt.
Coteaux du Giennois er beliggende på samme side af Loire floden som Pouilly-Fumé, lidt mod nord.
Berthier brødrene laver vine der får lov at lagre længere tid en sædvanligt på fade og tanke. Silex har ligget 12 måneder på lie’en (drueskallerne) inden den er tappet.
Vinen er helt frisk og med et let mineralsk touch og samtidig besidder den en fylde som er sjældent for vintypen. Drik den til friske fisk, østers, gedeoste, salater og ikke mindst alle forårets grøntsager. Eller måske helt alene, bare som et glas hvidvin til din tørst.
-
2019 Coteaux du Giennois Blanc, Clément & Florian Berthier – magnum
kr. 250,00kr. 180,00Coteaux du Giennois dyrkes på samme side af Loire floden som Pouilly-Fumé, blot lidt længere mod nord.
Druerne til den læskende hvidvin er samme Sauvignon Blanc som Berthier brødrene i forvejen mestrer. Druerne kommer fra marker hvor jordbunder er fordelt på 50% Silex (flint), 30% består af kalksten og de sidste 20% vokser i mere lerholdig jord.
Vinen vinificeres helt som husets Sancerre, og der er i princippet kun geografien til forskel fra den “rigtige” vare. Jeg siger ikke Coteaux du Giennois er det samme som en Sancerre eller Pouilly-Fumé, men kvaliteten her er ret overbevisende og med bind for øjnene, ja…..