Viser 13–22 af 22 resultater
-
2022 Bourgogne Pinot Noir, Le Clos, Sophie Cinier
kr. 225,00Lidt om Sophie Cinier og hendes vine. Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]
-
2022 Pouilly-Vinzélles, Classic, Sophie Cinier
kr. 275,00Lidt om Sophie Cinier og hendes vine. Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]
-
2022 Macon-Fuissé, Sophie Cinier
kr. 220,00Lidt om Sophie Cinier og hendes vine. Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]
-
2022 Macon-Villages, Le Clos, Sophie Cinier
kr. 190,00Lidt om Sophie Cinier og hendes vine. Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]
-
2022 Pouilly-Fuissé, Classic, Sophie Cinier
kr. 290,00Lidt om Sophie Cinier og hendes vine. Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]
-
2022 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier
kr. 240,00Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.
Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.
Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.
Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.
Billede svarer ikke til varens årgang som er 2022
-
2022 Lluvia Ancestral Pet Nat , Bobal, Bodegas Sentencia
kr. 175,00Pet Nat der dækker over Petillant Natural, er fra Bodegas Sentencia en frisk mousserende vin med masser af læskende frugt.
Den er lavet på den lokale blå drue, Bobal og er gæret på tank indtil der er 24 gram restsukker tilbage. Herefter hældes den på flaske, hvor den får lov at gæres helt ud, helt uden tilsætning af gær, sukker eller sulfitter. Den er derfor en naturvin.
-
2022 Marko Skin, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines
kr. 255,00Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko, Marko Gure Arbasoak og Marko Skin kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen. Marko Skin er resultatet af udvalgte druer fra de ældste vinstokke. Druerne ligger i amforaer i 8 dage med skindet inden de bringes til gæring i ståltanke. Den lagres herefter i 8 måneder på franske fade med skindkontakt. Resultatet er en orangevin fra Nordspanien. En vin med en stærk karakter, hvor duften er præget af tørrede appelsinskaller, og hvor frugten i vinen virker levende grundet den flotte syre. En ret flot vin der har scoret 93 point i Wine Advocate.
-
2022 Altún Rosé, Bodegas Altún, Rioja Alavesa
kr. 140,00Original price was: kr. 140,00.kr. 100,00Current price is: kr. 100,00.Særligt for denne rosé er at den udelukkende er produceret af Tempranillodruer, de samme som benyttes til flere af husets andre vine. Dvs. druer af højeste kvalitet. Den sarte farve opnås ved at lade bærrene (druerne) udbløde ganske lidt inden de presses nænsomt og skallerne tages fra.
Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.
Billedet er fra årgang 2021, der sælges 2022.
-
2022 Son de Arrieiro Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro
kr. 240,00Treixadura, Lado og Loureira er de 3 anvendte druer til de hvide vine fra Son de Arrieiro. Førstnævnte er den mest benyttede med en andel på ca. 80-90 %.
Druerne vinificeres hver for sig på ståltanke og ligger længe på lie’en for at intensivere energien og give liv til frugten i vinen. Lagringstiden inden de tappes på flaske er omkring 6 mdr.
Du kan drikke denne uden nogen former for mad, men stik den gerne nogle muslinger, friske eller konserverede, rejer, rå eller kogte. I det hele taget alle mindre dyr fra havet, samt letsaltede retter af fisk og grøntsager. Den er frisk, næsten i den sprøde ende, men alligevel rundet af. En god syre skal nok sørge for du tager en tår mere.
Alle vinmarker plejes med maksimalt fokus på miljøet og som Xulia siger, “jeg tilsætter ingenting”. Alt er biologisk og økologisk, og der tilsættes kun ganske lidt svovl når vinene aftappes, men kun hvis det er nødvendigt.