Sophie Cinier – Pouilly Fuissé
Bourgogne
I 2005 sætter Sophie Cinier sin første etikette på egen vin efter at have overtaget familiedomainet efter sin far. I dag 15 år senere er hun en stjernevinmager. En af dem der endnu går under radaren, men spørgsmålet er hvor længe.
Sophie laver vin fra familiens blot 3,5 ha vinmarker i og omkring Pouilly Fuissé. Alt foregår i praktik efter biodynamiske og økologiske principper, og der tilsættes intet andet undervejs fra jord til bord end sulfitter.
Det er svært at leve af en så lille produktion, og kælderkapaciteten giver plads til mere vin. Hun køber derfor druer fra økologiske avlere hun kender særdeles godt, altid fra samme parceller, således at hun er fortrolig med sit materiale.
Alle vine er klokkeklare eksempler på deres respektive appellationer. De mindre vine som Bourgogne Chardonnay og Macon-vinene gæres og lagres på ståltanke for at bevare deres mineralske udtryk sammen med den fine frugt bedst muligt. De større vine fra Pouilly-Fuissé vinificeres og lagres på ældre fade, og Vers Crâs lagrer på en blanding af 10 % nye fade, resten ældre fade.
Vinene gæres ved hjælp af den naturlige gær, ingen tvivl om deres sprøde livlige syre og vibrerende frugt fornemmes pga. de naturlige gærkulturer.
Sophie manipulerer mindst muligt med sine råvarer og lader vinene tale deres eget tydelige sprog.