2022 Cuesta de los Olivos, Finca Millara, Ribeira Sacra

2022 Cuesta de los Olivos, Finca Millara, Ribeira Sacra

kr. 250,00

Fra stejle skråninger i Ribeira Sacra med den skifer i jordbunden som er med til at give Menciadruen friskheden til los Olivos. Den imponerer med intense aromaer, en enorm drikkevenlig og alligevel struktureret vin. Hver eneste Mencia drue er håndhøstet til de 6600 flasker. Den kan uden problem drikkes i store slurke og bør serveres ved 14-16 grader.

Sammenlign vare

Finca Millara ligger i Ribeira Sacra som er en del Galicien. Et område der er under stærk indflydelse af Atlanterhavets luner, på godt og ondt. Ofte med meget omskifteligt vejr med en del nedbør til følge. Galicien kan vel kaldes for Spaniens grønne hjørne.

Vinmarkerne omkring Finca Millara rejser sig fra vandkanten af Mino-floden og de stejle skråninger betyder at vinmarkerne er bygget som terrasser, sten for sten, plateau for plateau.

Jordbunden rummer hovedsagligt skifer og betegnes som mager jord.

I dag er Finca Millara en af Ribeira Sacras største ejendomme. 11 ha udgør det samlede areal og produktionen når i gode år 70.000 flasker.

Variationen af druer går over Mencia, Garnacha, Souson til de røde vine og Godello til de hvide.

Finca Millara har i en række år benyttet den store spanske vinmager Raul Perez som rådgivende ønolog, et udbytterigt samarbejde når man kigger på de mange hædersbeviser og medaljer vingården høster.

Årgang

Distrikt

Drue

Flaskestørrelse

Producent

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.