Spanien

Viser 13–24 af 75 resultater

    • 2021 Suzzane, Rioja, Oxer Wines

      Original price was: kr. 375,00.Current price is: kr. 325,00.

      Suzzane er opkaldt efter Leonard Cohen’s sang af samme navn, og vinen er som sangen, en hyldest til kvinder. Det er en meget elegant Garnacha fra stokke der daterer sig tilbage til 1903 og vokser i 580 meters højde. Vinmarken til de ca. 3000 flasker ligger i Rioja Alta omkring Cárdenas.

      Vinen både fermenteres og lagres delvis i brugte 500 liters franske fade og cement æg. Lagringen er ca. 12 mdr. inden den tappes på flaske.

      Den er saftig og intens, men med et elegant udtryk der kalder på en tår mere.

       

       

    • 2022 Ana de Altún, Viura – Malvasia, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      Original price was: kr. 140,00.Current price is: kr. 100,00.

      Ana de Altún er en hyldest til Alberto og Ikers mor.

      Vinen er blandet af ca. 85 % Viura og 15 % Malvasia. Vinstokkene er plantet er brødrenes bedsteforældre og er i dag 30-60 år gamle.

      Skråningerne som vinmarkerne ligger på er så stejle at al arbejde i løbet af året, samt høsten foregår ved håndkraft.

      Efter en kort koldmaceration/udblødning gæres druerne i franske fade ved 16 grader i 20-30 dage. I den efterfølgende lagringsperiode på ca. 3 måneder ligger skallerne endnu sammen med vinen, og omrøres en gang om ugen.

      Vinmarken dyrkes med største respekt for naturen og efter biodynamiske principper.

       

       

       

       

    • 2021 La Cicatera, Garnacha, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 250,00

      La Cicatera var en af de vine jeg forelskede mig i ved aller første smagning med Alberto og Iker. Garnacha vinstokkene vokser i marker omkring Banos de Ebro i ca. 500 meters højde. Markerne består af kalkholdig jord med sandsten.

      Vinmarken dyrkes med største respekt for naturen og efter biodynamiske principper.

      Druerne håndplukkes i 11 kg bokse og gæres så naturligt som muligt med druernes egne gærceller. Vinen lagrer delvis 6 måneder på franske fade og derefter 8 måneder i cementæg.

      Vinen er frisk og nyder godt af Garnachas sødmefulde frugt, men den højtliggende kalkholdige jord holder vinen i stram snor. Dvs. du får masser af charme og god frisk syre i samme mundfuld. Kan nydes som ung ved 14-16 grader, heldigvis!

       

      Fra Jyllands Posten 22/10-2023

      Førsteklasses garnacha fra kalkrig parcel med en distingveret, transparent signatur. Saftspændt og animerende, alt er i lod og vage her. Druens velkendte bolsjesødme er holdt flot i skak. Forfinet floral parfume, luftig, kalket frugt, levende syre og søde tanniner. 93 point.

      4 stjerner

    • 2021 Carralaguardia, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 1.200,00

      Carralaguardia er fra vinstokke plantet tilbage i 1951. Der er i alt 1,74 ha vinmarker som tilsammen giver omkring 600 flasker af denne gudedrik om året.

      Tempranillostokkene er plantet i kalkholdig lerjord med sandsten. Vi er højt oppe på et skrånende stykke jord hvor vinstokkenes rødder må søge dybt for at suge vand op til sig.

      Marken dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper.

      Alle druer til denne vin afstilkes i hånden, bær for bær inden den gæres naturligt. Den malolaktiske gæring finder sted sporadisk i 500 liters nye franske fade.

      Der er yderst få flasker til rådighed, blot 8 flasker er landet i DK i 2021!

      Carralaguardia lagres samlet 14 måneder på 500 liters fade inden den tappes. Den har brug for nogle års flaskelagring for at vise sit fulde potentiale.

       

       

    • 2021 Villacardiel, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 180,00

      Villacardiel stammer fra et område for foden af Sierra de Cantabria, og selve marken med ren Tempranillo ligger i 630 meters højde. Området er arkæologisk beskyttet, og ind i mellem findes en del af fortidens efterladenskaber i jorden og bag skjulte grotter.

      Vinmarken dyrkes med største respekt for naturen og efter biodynamiske principper.

      Druerne håndplukkes i 11 kg bokse og gæres så naturligt som muligt med druernes egne gærceller. Vinen lagrer delvis 8 måneder på franske fade og derefter 6 måneder i cementtanke.

      Vinen er frisk, meget dybrød med noter af brombær og solbær med florale noter. Kan nydes som ung ved 16-18 grader, men udvikler sig klart positivt ved flaskelagring i et par år eller mere.

       

       

    • 2021 Everest, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      Original price was: kr. 475,00.Current price is: kr. 400,00.

      Everest kommer fra et markstykke på lige under 1 hektar ved navn “La Choza” som ligger på en terrasse oven over Banos de Ebro i Rioja Alavesa.

      Det er ren Tempranillo plantet i 1965 i kalkholdig lerjord på et terræn med 11% stigning. Således er der ret god afvanding og vinstokkenes rødder må søge dybt for at suge vand op til planten.

      Marken dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper

      Vinen gæres naturligt og den malolaktiske gæring finder sted sporadisk i 500 liters nye franske fade.

      Everest lagres samlet 14 måneder på 500 liters fade inden den tappes. Den har brug for nogle års flaskelagring for at vise sit fulde potentiale.

       

       

    • 2022 Altún Rosé, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      Original price was: kr. 140,00.Current price is: kr. 100,00.

      Særligt for denne rosé er at den udelukkende er produceret af Tempranillodruer, de samme som benyttes til flere af husets andre vine. Dvs. druer af højeste kvalitet. Den sarte farve opnås ved at lade bærrene (druerne) udbløde ganske lidt inden de presses nænsomt og skallerne tages fra.

      Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.

      Billedet er fra årgang 2021, der sælges 2022.

       

    • (2019) A Argallada de Xulia rosé, Son de Arrieiro, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

      kr. 240,00

      A Argallada er en fænomenal rosévin. Den er skabt af “free run” juice princippet hvor kun den fritløbende most inden druerne presses benyttes. Det er den pureste most af alle tilstedeværende druer, blå som grønne, der løber fra her. De samles i et kar, således det kun er druernes egen vægt der får skindet til at briste så mosten begynder at sive.

      Mosten gæres/vinificeres på stål, hvor den efterfølgende lagres i ca. 3 år.

      Ribeiro har ikke en egentlig klassifikation for rosé vine, så etiketten fortæller blot at den er lavet af Xulia (Mar Bande Pivida), deraf navnet A Argallada de Xulia.

      Årgange 2019 fremgår ikke af etiketten, her er det igen noget lovmæssigt fnidder, men den lange lagring har ikke gjort vinen mindre interessant. Den er så frisk, meget fyldig og et drømmeeksempel på hvor god rosévin kan være.

       

    • Manzanilla, Velo Flor, Bodegas Alonso

      kr. 285,00

      Velo Flor er resultatet af de bedste vine fra Jerez Superior marker.

      Vinene der er tilsat den fineste form for destillat, fra top Armagnac-producenten Laberdolive, er på 15 % alkohol. Den er lagret 9-10 år under flor i egne kældre, hvilket er længere end de fleste andre Manzanillas.

      Alle vine ligger på amerikanske 600 liters egetræsfade indtil aftapning.

      Velo Flor er en ret fyldig vin af sin slags, læskende og salt, men med langt længere smag end det Manzanilla normalt kendes for.

       

    • 2015 De Blas Serrano, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero

      Original price was: kr. 245,00.Current price is: kr. 195,00.

      De Blas Serrano er navnet på bodegaen grundlagt i 2005, men også navnet på denne vin.

      De 7 parceller der høstes fra til denne vin, ligger alle højt omkring byerne Fuentelcésped og Fuentespina. De er alle beplantet med den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo. Vinstokkene er som minimum 50 år gamle.

      Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. 50 % gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring, den anden halvdel gennemgår både gæring og malo på barriques. Herefter tilbringer vinen ca. 17 måneder på franske barriques.

      Årgang 2015 er drikkeklar, men du kan med fordel gemme den i kælderen endnu nogle år.

      Det her er Ribera del Duero med dyb mørk frugt og et flot behersket fadpræg. Jeg vil klart anbefale at dekantere vinen et par timer eller mere hvis du kan nå det.

    • 2016 Phylos, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero

      Original price was: kr. 180,00.Current price is: kr. 140,00.

      Vinstokkene til Phylos er mellem 15 og 50 år gamle. De er alle af den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo.

      Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. De gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring inden de lagres på franske fade i ca. 12 måneder.

      Årgang 2016 er drikkeklar, men hvis du vil gemme den i kælderen endnu nogle år, så er det intet problem.

      Du får en Ribera del Duero med fuld fart på frugt og et behersket fadpræg, hvilket gør den relativ nem at drikke nu og ikke mindst til kraftigere mad.

    • 2021 Aitaren, Getariako Txakolina, Bodega Aitaren

      kr. 270,00

      Aitaren er største af de to vine fra Bodega Aitaren. Den kommer fra Getariako, et af de tre små Txakoli områder beliggende tæt på San Sebastian.

      Vinen er lavet på Hondarrabi Zuri (Gros Courbu) og gæres i store træfade, inden den hældes på 750 liters franske fade og lagrer ca. 10 måneder inden den aftappes. Fadene klæder vinen på bedste vis og bidrager med tyngde, et løft i fylde og ikke mindst længden i smagen. Et stærkt eksempel på Txakolis potentiale når det lægges i rette hænder.

      Vinen minder dig muligvis om hvid Bourgogne et øjeblik. Det er den friske frugt og fadet der er smedet så flot sammen der danner sammenligningen.

      Smagen er tør, fyldig af frugten i vinen og løftet så flot af fadets integration. Det er rent og det er holdt godt på plads.

       

       

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.