Hvidvin

Viser 25–36 af 103 resultater

    • 2018 Horafosca Blanco, Can Descregut, Penedès

      kr. 190,00

      Horafosca er lavet af Xarel-Lo stokke plantet helt tilbage i 1951. De gamle vinstokke sikrer en vin med stor fylde og en fin dybde.

      Druerne tilbringer 5 timer med skindet inden de starter gæringen, den såkaldte kold maceration. Herefter gæres de i ståltanke ved hjælp af naturens egne gærceller.

      Lagringen foregår delvist på 300 liters ungarske egefade og delvist på spanske kastaniefade i 7 måneder. Hele tiden på lie’n for at fremme smags og aromastoffer i vinen.

      Der er masser smag i vinen der byder fisk med cremet sauce, eller f.eks. oste op til dans.

       

    • 2019 Òrbites Improbables Blanco, Can Descregut, Penedès

      kr. 190,00

      Òrbites Improbables er en orangevin. Den er blandet af de tre druer, 80% Xarel-Lo, 10% Xarel-Lo Vermell og 10% Moscatel.

      Druerne koldmaceres og gæres med skallerne. Herefter lagres den 3 måneder i amforaer af ler inden den klares og lagres yderligere 3 måneder.

      Det er en enorm aromatisk vin, med både frugtsyre samt en anelse tannin. Den spænder vidt ind i det gastronomiske univers, og den der vælger rødvinen fra og går på orangevin, får en interessant sparring til maden.

      Det her er en vin man ikke lige kan slippe igen, det er den simpelthen for interessant til.

       

    • 2021 Macon-Villages, Le Clos, Sophie Cinier

      kr. 190,00

      Lidt om Sophie Cinier og hendes vine.   Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]

    • 2022 Macon-Villages, Le Clos, Sophie Cinier

      kr. 190,00

      Lidt om Sophie Cinier og hendes vine.   Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]

    • 2022 Le Petit Alphée Blanc, Jonathan Maunoury, Vin de France

      kr. 190,00

      Jonathan Maunoury har en ph.d. i kemi og har spenderet næsten 10 år som forsker inden for næste generations smartphone-skærme (i Storbritannien og Belgien), før han følte behovet for det […]

    • 2020 Macon-Fuissé, Les Perriéres, Sophie Cinier

      kr. 195,00

      Sophie Cinier’s Macon-Fuissé “Les Perriéres” ligger som et lille plot midt inde mellem de marker hvor hun og andre dyrker Pouilly-Fuissé 1. Cru “Les Perriéres. Præcis det plot har fra gammel tid ikke ret til at bære navnet Pouilly-Fuissé. Hun aner ikke hvorfor og INAO har ikke nogen forklaring på det heller. Derfor er vinen en Pouilly-Fuissé 1. Cru rent geografisk, men uden ret til at have det stående på etiketten. Vinstokkene er lige så godt disponeret som markerne rundt om. Vinen er præget af friske stenfrugter, den har et flot syrebid, rigtig god længde og en mineralsk finish. Chardonnay har mange ansigter, og det her er et af de kønne i flokken.

      Billede er fra 2018-årgangen

    • 2020 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 210,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

       

    • 2022 Macon-Fuissé, Sophie Cinier

      kr. 220,00

      Lidt om Sophie Cinier og hendes vine.   Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]

    • 2021 Macon-Fuissé, Sophie Cinier

      kr. 220,00

      Årgang på billede afviger fra varen. Der sælges 2021

    • 2015 Corpinnat Memoria Reserva Brut Nature , Can Descregut, Penedès

      kr. 225,00

      Corpinnat er også en Cava. Can Descregut er en af blot 10 producenter i Penedès der laver Corpinnat, en betegnelse der passer mere på den man kender fra Champagne.

      Alle druer skal være de lokalt godkendte. Druerne skal være dyrket indenfor regionen, eller som hos Can Descregut på egen ejendom. Memoria fra Can Descregut lagres i min. 60 måneder før de frigives til salg. Basisvinen får lov at ligge 8 måneder sammen med lie’n, eller drueskallerne inden de tappes på flasker og lagres i yderligere 5 år.

      Memoria er en vin høstet af Xarel-Lo og Macabeu fra stokke der har rundet 50 år. Der tilsættes ingen dosage for at søde vinen, og bærer derfor betegnelsen Brut Nature. Vinene degorgeres løbende for at bevare mest mulig friskhed i vinene.

      Vinen har mange små fine bobler. Duften er dyb og med meget friske noter. Smagen er knastør og sidder i munden med sin vibrerende syre. Du kan sagtens lagre Memoria i yderligere 3-5 år efter temperement.

       

    • 2021 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 225,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

      Fra Jyllandsposten 22/10-2023 

      Dragende, næsten underspillet hvid fra baskerlandet i det nordligste Spanien. Stilistisk helt sin egen, på den måde spejler den sit ophav med stor autenticitet. En præcis vin med nerve og en indre koncentration. Delvist fadgæret og lagret ni måneder på bærmen. Fuld af pærekvæde, saltet citron, halm, et strejf af syltet asie, og røgede sur lie-noter. Smagen er utrolig frisk, fast og præcis, aldrig klæbende eller tung, bare et fast greb, og så kommer der tørret frugt og salte harmonier i finalen. Biodynamisk dyrket. Vin for åbensindede sjæle med trænede ganer og sans for detaljen. 93 point.

      5 Stjerner

    • 2022 Bourgogne Blanc, Les Veuillots, Jérémy Arnaud

      kr. 225,00

      Bourgogne Blanc “Les Veuillots” er fra helt nye marker, tilplantet med Chardonnay i 2019. Der er to udgaver, en er lagret på betonæg den anden på brugte fade. Begge er allerede ret charmerende. “Ovoide” – betonæg udgaven er den mest moderne, meget ren og let mineralsk i udtrykket, super velegnet til mad. Den fadlagrede udgave “Bois” har smag og karakter som man kender det fra andre gode hvide Bourgogner.

       

    Indtast for at starte søgningen

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.