Hvidvin

Viser 13–24 af 92 resultater

    • 2018 Macerado Blanco, Honorio Rubio, Rioja

      Original price was: kr. 155,00.Current price is: kr. 100,00.

      Macerado er en tør aromatisk vin der har været i kontakt med drueskallerne hele vejen fra maceration (udblødning), under gæring og også lagringen på ståltanke har været med skindkontakt. Teknisk set er det en orangevin, men den er meget lidt orange, til gengæld meget spændende som hvidvin.

      Macerationen foregår i åbne cementkar over flere dage inden druer og saft hældes på ståltanke hvor gæringen får lov at finde sted. Det er udelukkende den naturlige gær der igangsætter gæringen og der tilsættes ikke kulturgær.

      Den er lavet på Viura fra meget gamle vinstokke. Vinstokken dyrkes på marker der grænser op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja fra syd mod nord til Navarra.

      Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.

      Macerado er en markant hvidvin med et stærkt terroirpræg. Dens modne smag af let tørrede frugter og den pirrende syre gør den til en spændende gastronomisk partner.

    • 2020 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, Jérémy Arnaud

      kr. 375,00

      Premier Cru “Vau de Vey” marken er en stejl arbejdsplads og druerne håndhøstes ikke blot fordi den dyrkes biodynamisk, men også fordi det ikke er muligt at køre med maskiner her.

      Vinstokkene er alle mere end 40 år. Hele drueklaser presses meget nænsomt og tages fra, inden de starter gæringen ved egen kraft. Der arbejdes helt uden tilsætning af fremmed kulturer eller gær.

      Halvdelen af cuvéen lager på franske barrique i et år, mens den anden halvdel lagrer på ståltanke. Efter et år blandes begge dele sammen og lagrer yderligere et år på ståltanke inden vinen tappes på flaske.

      Det er i sandhed sprød og spændstig Chablis 1. Cru med et flot krydderi fra fadet. Alt efter temperament kan vinen med fordel lagres, men hvis du er til den unge vin med stor energi, så drikker du bare af den nu.

       

      Billede matcher ikke vinens årgang

    • 2015 Corpinnat Memoria Reserva Brut Nature , Can Descregut, Penedès

      kr. 225,00

      Corpinnat er også en Cava. Can Descregut er en af blot 10 producenter i Penedès der laver Corpinnat, en betegnelse der passer mere på den man kender fra Champagne.

      Alle druer skal være de lokalt godkendte. Druerne skal være dyrket indenfor regionen, eller som hos Can Descregut på egen ejendom. Memoria fra Can Descregut lagres i min. 60 måneder før de frigives til salg. Basisvinen får lov at ligge 8 måneder sammen med lie’n, eller drueskallerne inden de tappes på flasker og lagres i yderligere 5 år.

      Memoria er en vin høstet af Xarel-Lo og Macabeu fra stokke der har rundet 50 år. Der tilsættes ingen dosage for at søde vinen, og bærer derfor betegnelsen Brut Nature. Vinene degorgeres løbende for at bevare mest mulig friskhed i vinene.

      Vinen har mange små fine bobler. Duften er dyb og med meget friske noter. Smagen er knastør og sidder i munden med sin vibrerende syre. Du kan sagtens lagre Memoria i yderligere 3-5 år efter temperement.

       

    • 2018 Horafosca Blanco, Can Descregut, Penedès

      kr. 190,00

      Horafosca er lavet af Xarel-Lo stokke plantet helt tilbage i 1951. De gamle vinstokke sikrer en vin med stor fylde og en fin dybde.

      Druerne tilbringer 5 timer med skindet inden de starter gæringen, den såkaldte kold maceration. Herefter gæres de i ståltanke ved hjælp af naturens egne gærceller.

      Lagringen foregår delvist på 300 liters ungarske egefade og delvist på spanske kastaniefade i 7 måneder. Hele tiden på lie’n for at fremme smags og aromastoffer i vinen.

      Der er masser smag i vinen der byder fisk med cremet sauce, eller f.eks. oste op til dans.

       

    • 2022 Sancerre Blanc, Alexandre & Antoine Vetois

      kr. 250,00

      Sancerre Blanc kommer fra et plot på “Le Bois Sergent” i Champtin i byen Crézancy-en-Sancerre.

      Marken vender mod sydøst og jorden består af kalkholdig lerjord. En jordtype der både giver vinen kropog fylde, men også friskheden og de sprøde noter man kender Sancerre for.

      Alt dyrkes biodynamisk og bliver snart certificeret økologisk.

      Alt er håndarbejde og filosofien om at det hårde arbejde i vinmarken betaler sig for det resultat man får i kælderen mærkes tydeligt.

      Vinen lagres på skallerne i rustfri ståltanke for at tilføje struktur og krop i 10 måneder. Herefter hviler flaskerne yderligere 5-6 måneder inden de sættes til salg. Omhyggelig og præcision går hånd i hånd her. Ingen hurtige løsninger, man går hellere en omvej for selv den mindste gevinst.

    • 2022 Iraun Blanco, Rioja, Oxer Wines

      Original price was: kr. 325,00.Current price is: kr. 285,00.

      80% Viura, 9% Calagraño, 4% Garnacha Blanca, 3% Maturana Blanca and 3% Malvasía Riojana. Således lyder blandingen, som dog kan variere fra år til år. Alle fra vinstokke i Rioja Alavesa der er omkring 100 år gamle produceres vinen Iraun.

      Navnet Iraun betyder at holde ud, og er Oxers hyldest til sit folk, baskerne, der holder verdens ældste sprog i live. Vinen er af den friske type, hvor de 12 måneders fadlagring giver vinen kompleksitet, struktur og en krydret sødme fra fadet, helt som en hvid Bourgogne.

       

    • 2020 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

      Original price was: kr. 225,00.Current price is: kr. 150,00.

      Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

      Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

      Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

      Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

       

       

       

    • 2019 Patinegro Blanco, Vino de la Tierra de Cadiz, Barbadillo

      Original price was: kr. 160,00.Current price is: kr. 100,00.

      Der bliver udelukkende benyttet økologiske druer til Patinegro. Den er ren Palomino der håndhøstes, presses nænsomt hvorefter den gennemgår en langsom gæring på ståltanke. Herefter lagrer den 12 måneder på ældre fade fra Manzanilla lagring, hvilket bringer en dybde og et saltet touch ind i vinene.

       

       

    • Anadas, Honorio Rubio, Rioja

      kr. 245,00

      Anadas er en helt unik vin. De 1500 flasker der er tappet forrige år kommer fra en solera der er startet i 2007 og Anadas blandes af minimum 5 årgange. Vinene den blandes af er Lias Finas der har ligget mindst 3 år på hhv. amerikanske og franske egetræsfade, men også akaciefade.

      Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra Cordovin i den sydlige del af La Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.

      Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.

      Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd sammen med skallerne minimum 36 måneder på fade.

      Du får en hvidvin med stor dybde og langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Anadas er en helt utrolig stærk vin med et stort lagringspotentiale hvis man er til gammel hvid Rioja. Prøv at give den 10, 20 år eller mere i kælderen.

      Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes iøvrigt økologisk og efter biodynamiske principper.

    • 2020 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 210,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

       

    • 2020 Riesling Dirstelberg, Agathe Bursin

      kr. 180,00

      Riesling Dirstelberg høstes af gamle vinstokke. Den byder på stort duftspektrum, høj volume og megen vin i glasset med en smule restsødme, der dog sættes på plads af en tilstedeværende syre.

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Subtotal: kr. 19.155,00

    Se kurvKasse

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.