Vin

Viser 313–324 af 357 resultater

    • 2017 Lias Finas Blanco, Honorio Rubio, Rioja

      kr. 170,00

      Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra den sydlige del af La Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.

      Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.

      Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd ufiltreret under 10 måneders fadlagring, deraf navnet Lias Finas, “Fine Lees” og endelig lagres den yderligere ca. 5 måneder på ståltanke.

      Du får en frisk hvidvin med stor dybde. Langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Lias Finas er en utrolig stærk vin med en stort lagringspotentiale, så hvis man er til gammel hvid Rioja, prøv at give den 10 år eller mere i kælderen.

      Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.

    • 2018 Macon-Fuissé, Les Perriéres, Sophie Cinier

      kr. 170,00

      Sophie Cinier’s Macon-Fuissé “Les Perriéres” ligger som et lille plot midt inde mellem de marker hvor hun og andre dyrker Pouilly-Fuissé. Præcis det plot har fra gammel tid ikke ret til at bære navnet Pouilly-Fuissé. Hun aner ikke hvorfor og INAO har ikke nogen forklaring på det heller. Derfor er vinen en Pouilly-Fuissé rent geografisk, men uden ret til at have det stående på etiketten. Vinstokkene er lige så godt disponeret som markerne rundt om. Vinen er præget af friske stenfrugter, den har et flot syrebid, rigtig god længde og en mineralsk finish. Chardonnay har mange ansigter, og det her er et af de kønne i flokken.

    • 2018 Saint-Jospeh, Rue des Poulies, Famille de Boel France

      Original price was: kr. 250,00.Current price is: kr. 160,00.

      På ren Syrah viser domainet et flot visitkort frem i form af en vin med både fyldig, saftig frugt men også en ret seriøs vin til lagring i kælderen.

      Vinstokkene gror i granitholdig jord som mange andre steder i den nordlige del af Rhône.

      Når druen er Syrah er duftnoterne ofte en blanding af røde og sorte bær. Denne Saint-Joseph har også et karakteristisk strejf af røget bacon, råt kød og krydderurter.

      Halvdelen af vinen lagres på brugte egetræsfade, resten på ståltanke.

      Hold den kølig under servering, server den helst ved 17-18 grader.

      Bør åbnes i god tid! 3-4 timer åben gør den bedre.

      Rue des Poulies er navnet på den gade hvor den første franske restaurant lå i 1765. I dag hedder gaden Rue du Louvre. Derfor er etiketten en hyldest til den franske gastronomi.

       

       

    • 2022 Guilleret, Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

      kr. 150,00

      100 % Gamay fra gennemsnitligt 35 år gamle stokke. Markerne ligger i 350 meters højde og er dyrket økologisk og som alle andre vine fra Auréliens univers høstet manuelt.

      Klaserne afstilkes og bærrene fermenterer semi-carbonic 4-5 dage inden de presses og spontangærer på tank.

      Vinen lagres 8-9 måneder på ståltanke inden den tappes uden filtrering.

       

      Billede svarer ikke til varens årgang som er 2022

    • 2020 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

      Original price was: kr. 225,00.Current price is: kr. 150,00.

      Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

      Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

      Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

      Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

       

       

       

    • Manzanilla Pasada en Rama, Pastora, Barbadillo

      Original price was: kr. 230,00.Current price is: kr. 150,00.

      Pastora er den første Manzanilla der blev eksporteret på flaske. Succes’en med at eksportere Sherry og Manzanilla på fade, fik grundlæggeren af Barbadillo, Benigno Barbadillo til at gå skridtet videre og begyndte derfor at markedsføre de flaskeaftappede vine. Derfor anses Pastora som en grundsten, og som den mest betydningsfulde af alle Manzanillas i dag.

      Grundvinen i Pastora stammer fra Barbadillos Solear solera. Herfra udvælges særlige fade og Pastora lagrer sine sidste år i selve bodegaen af samme navn helt nede ved floden.

      Vinen har kun været udgivet i sin nuværende form siden 2015. Her besluttede man hos det game vinhus at tappe en vin der minder om den der gav Barbadillo så stor succes tilbage i starten af 1800-tallet. Pastora der er afbilledet på etiketten ved ingen hvor blev af, men vinen er tilbage i fineste form.

       

    • 2020 Les Voraces, Famille de Boel France, Collines Rhodaniennes IGP

      kr. 148,00
      Syrah vinstokkene vokser rundt om familien de Boel France ejendom i det nordlige Rhone. Collines Rhodaniennes er parceller der omkranser de mere kendte AOP’er som Cornas og Saint-Joseph. Det er ren Syrah, en blødere vin end de mere kendte vine fra området, men velegnet til efterårets fuglevildt og hårvildt. Vinen er i den frugtige ende af smagsspektret og lagrer på ståltanke for at bevare sin friskhed.
      Vinen er gæret med den naturlige gær, dvs. ingen tilsætning af industrigær. Den bevarer derved en mere livlig smag og langt mere interessant karakter end hvis man havde benyttet industrielt fremstillet gær.
      Den er 100 % økologisk og bliver fra 2021 certificeret som biodynamisk vin. Ingen E-numre her!
    • 2021 Guilleret, Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

      kr. 145,00

      100 % Gamay fra gennemsnitligt 35 år gamle stokke. Markerne ligger i 350 meters højde og er dyrket økologisk og som alle andre vine fra Auréliens univers høstet manuelt.

      Klaserne afstilkes og bærrene fermenterer semi-carbonic 4-5 dage inden de presses og spontangærer på tank.

      Vinen lagres 8-9 måneder på ståltanke inden den tappes uden filtrering.

       

      Billede svarer ikke til varens årgang som er 2021

    • Manzanilla Fina en Rama, Nave Trinidad, Barbadillo

      Original price was: kr. 225,00.Current price is: kr. 145,00.

      Nave Trinidad er en lille bodega der har taget navn efter et af fem skibe der stævnede ud fra Sanlucar, som var de første succesfulde jordomsejlinger tilbage i 1519. Nu præcis 500 år efter blev de første Manzanillas fra denne lille bodega tappet under eget navn.

      Fugten, salten og vinden fra Atlanten er årsag til den enestående kvalitet man finder i den sprøde vin. Vinen er tappet “En Rama” dvs. direkte fra fadet uden filtrering. Den er meget vinøs og let drikkelig.

       

    • 2022 Ana de Altún, Viura – Malvasia, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 140,00

      Ana de Altún er en hyldest til Alberto og Ikers mor.

      Vinen er blandet af ca. 85 % Viura og 15 % Malvasia. Vinstokkene er plantet er brødrenes bedsteforældre og er i dag 30-60 år gamle.

      Skråningerne som vinmarkerne ligger på er så stejle at al arbejde i løbet af året, samt høsten foregår ved håndkraft.

      Efter en kort koldmaceration/udblødning gæres druerne i franske fade ved 16 grader i 20-30 dage. I den efterfølgende lagringsperiode på ca. 3 måneder ligger skallerne endnu sammen med vinen, og omrøres en gang om ugen.

      Vinmarken dyrkes med største respekt for naturen og efter biodynamiske principper.

       

       

       

       

    • 2021 Altún Rosé, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 140,00

      Særligt for denne rosé er at den udelukkende er produceret af Tempranillodruer, de samme som benyttes til flere af husets andre vine. Dvs. druer af højeste kvalitet. Den sarte farve opnås ved at lade bærrene (druerne) udbløde ganske lidt inden de presses nænsomt og skallerne tages fra.

      Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.

       

       

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.