Viser 49–60 af 236 resultater
Type
- Champagne - Bobler (36)
- Hvidvin (75)
- Rosévin (4)
- Rødvin (117)
- Søde vine - forstærkede vine (8)
Distrikt
Kommune
Producent
Drue
Årgang
Pris
Flaskestørrelse
- 0,375 liter (3)
- 0,75 liter (207)
- 1,5 liter (23)
- 3 liter (4)
-
2020 Saint-Joseph, La Sybarite, Aurélien Chatagnier
kr. 250,00La Sybarite er en klasse Saint-Joseph. 100 % økologisk dyrket Syrah fra stejle skråninger i 4 kommuner – Ardoix, Charnas, Malleval og Limony, alle med granit i jordbunden.
Druerne afstilkes inden de fermenterer i tank hvor daglig overpumpning for at åbne aromastofferne finder sted i 4-5 dage inden de presses og spontangærer ved ca. 30 grader.
Malolaktisk gæring foregår på barriques hvor også den samlede lagring på i alt 12-15 måneder finder sted.
Vinen tappes uden klaring eller filtrering.
Billede svarer ikke til varens årgang som er 2020
-
2022 Sancerre Blanc, Alexandre & Antoine Vetois
kr. 250,00Sancerre Blanc kommer fra et plot på “Le Bois Sergent” i Champtin i byen Crézancy-en-Sancerre.
Marken vender mod sydøst og jorden består af kalkholdig lerjord. En jordtype der både giver vinen kropog fylde, men også friskheden og de sprøde noter man kender Sancerre for.
Alt dyrkes biodynamisk og bliver snart certificeret økologisk.
Alt er håndarbejde og filosofien om at det hårde arbejde i vinmarken betaler sig for det resultat man får i kælderen mærkes tydeligt.
Vinen lagres på skallerne i rustfri ståltanke for at tilføje struktur og krop i 10 måneder. Herefter hviler flaskerne yderligere 5-6 måneder inden de sættes til salg. Omhyggelig og præcision går hånd i hånd her. Ingen hurtige løsninger, man går hellere en omvej for selv den mindste gevinst.
-
2022 Bourgogne Tonnerre, Les Huées, Jérémy Arnaud
kr. 250,00Jérémy Arnaud har fået sin første Bourgogne Tonnerre i handel fra et markstykke der ligger 10-15 kilometer nord-øst for Chablis by.
2020 blev første år med vin fra vinstokke som er plantet tilbage i 1990 og 1996. Vinstokkene er plantet i en gruset jord med kalksten. Vinmarkerne her har været behandlet biodynamisk, ligesom hans Chablis parceller bliver det.
Det er ren Chardonnay, behandlet nidkært som hans Chablis’er bliver. Vinene ligger lang tid sur lie, og lagrer i mindst 16 måneder inden de flaskes uden filtrering og frigives til salg.
Vinene er meget rene i frugten, besidder et mineralsk udtryk og holder en frisk syre som et lille piskeslag på tungen. Det er en lille vin på stor klinge, der holder mere end den lover.
-
2021 Petit Chablis, Sur Priault, Jérémy Arnaud
kr. 250,00Petit Chablis “Sur Priault” kommer fra den øverste parcel af det 1. Cru stykke som Jérémy ejer på Vau de Vey marken. Den forventes inden for få år at indgå i 1. Cru vinen. Lige nu har INAO ikke givet grønt lys for at den øverste del af marken kan klassificeres som 1. Cru, men det forventes at ske om få år.
Det er ren Chardonnay, uden indblanding fra træfade. Alt er vinificeret på ståltanke og også laget på stål. Vinene ligger på lie’en indtil aftapning, og den lagrer i næsten to år inden de flaskes uden filtrering og frigives til salg. Forvent en smule uklarhed i nogle flasker.
-
2021 Saint-Joseph, La Sybarite, Aurélien Chatagnier
kr. 260,00La Sybarite er en klasse Saint-Joseph. 100 % økologisk dyrket Syrah fra stejle skråninger i 4 kommuner – Ardoix, Charnas, Malleval og Limony, alle med granit i jordbunden.
Druerne afstilkes inden de fermenterer i tank hvor daglig overpumpning for at åbne aromastofferne finder sted i 4-5 dage inden de presses og spontangærer ved ca. 30 grader.
Malolaktisk gæring foregår på barriques hvor også den samlede lagring på i alt 12-15 måneder finder sted.
Vinen tappes uden klaring eller filtrering.
Billede svarer ikke til varens årgang som er 2021.
-
2021 Chablis, Sous le Parc, Jérémy Arnaud
kr. 265,00Chablis “Sous le Parc” er en af de nye børn i klassen. Som navnet antyder støder marken næsten op til parken tilhørende den kendte producent og propietær Chateau de Béru.
Vinmarken på blot 0,23 ha blev tilplantet i 2019 og 2021 er dermed den første årgang i produktion.
Marken dyrkes biodynamisk og planterne opbindes efter Guyot Simple metoden. Plantetætheden er høj, 8700 planter pr. hektar med flere forskellige kloner blandet.
Klaserne presses hele og mosten gæres på stål. Vinene lagres på fade hvoraf 10-15 % er nye. Efter 1 års lagring blandes vinene fra fadene til den færdige cuvée, og lagres yderligere næsten et år på tanke inden aftapning.
Imponerende hvad en “almindelig” Chablis kan i glasset.
-
-
2022 Pouilly-Vinzélles, Classic, Sophie Cinier
kr. 275,00Lidt om Sophie Cinier og hendes vine. Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]
-
Champagne Brut, Sessile, Mary-Sessile
kr. 440,00kr. 285,00100% Pinot Noir.
Enkeltmarksvin fra Les Bergeres. 70% vinificeres på træ fra lokale skove i Treslon, de sidste 30% på ståltanke.
90% er fra årgang 2015, de sidste 10% fra 2014.
Dosage 7 gr/l
-
2021 Riesling Grand Cru Zinnkoepflé, Agathe Bursin
kr. 285,00Grand Cru marken Zinnkoepflé leverer en rig Riesling fra den kalkholdige jordbund. Det er den højst beliggende Grand Cru vinmark i Alsace med sine 420 meter. Du kan med fordel lagre en vin som denne 5-10 år.
-
2019 Chablis, Terroir de Chablis, Patrick Piuze
kr. 285,00Årgang på billedet svarer ikke til varens årgang som er 2019
-
2022 Pouilly-Fuissé, Classic, Sophie Cinier
kr. 290,00Lidt om Sophie Cinier og hendes vine. Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]