Viser 13–24 af 29 resultater
-
2021 Altún Rosé, Bodegas Altún, Rioja Alavesa
kr. 140,00Særligt for denne rosé er at den udelukkende er produceret af Tempranillodruer, de samme som benyttes til flere af husets andre vine. Dvs. druer af højeste kvalitet. Den sarte farve opnås ved at lade bærrene (druerne) udbløde ganske lidt inden de presses nænsomt og skallerne tages fra.
Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.
-
2018 Alion, Bodegas Vega Sicilia, Ribera del Duero
kr. 725,00Årgang på billede stemmer ikke overens med varen.
-
2014 Alion, Bodegas Vega Sicilia, Ribera del Duero
kr. 725,00Årgang på billede stemmer ikke overens med varen.
-
2020 Kuusu, Toro, Oxer Wines
kr. 695,00Original price was: kr. 695,00.kr. 550,00Current price is: kr. 550,00.Kuusu er en helt ny vin fra Oxer Wines.
Et opkøb af en lille gammel parcel i Toro, dateret tilbage til 1920, har Oxer nu lavet sin første vin fra et område der mest er kendt for meget tunge og sødmefulde vine. Marken der ligger i 600 meters højde er beplantet med Tinta de Toro som er det lokale navn for Tempranillo og lidt Albillo Mayor.
Vinen gæres i åbne fade, foudres og i cement æg (amfora) og lagres ca. 13 måneder i foudres inden aftapning.
Drikker du den ung, så anbefales kraftig proteinholdig kost, men gem den bare nogle år.
Kuusu er det baskiske navn for et fugleskræmsel. I den baskiske mytologi jager Kuusu de onde ånder væk.
Der blev tappet 903 flasker i årgang 2020.
-
2020 Ahari, Rioja, Oxer Wines
kr. 325,00Original price was: kr. 325,00.kr. 275,00Current price is: kr. 275,00.Ahari er seneste røde Rioja fra Oxer Wines. Efter opkøb af gamle parceller beplantet med Graciano, har Oxer valgt fra og med 2020 årgangen at erstatte Artillero med Ahari. Ud over 60 % Tempranillo består den af 30 % Graciano fra kalkholdige skråninger, samt 10 % Viura. Druerne plukkes fra i alt 6 forskellige plots i omkring 600 meters højde. Vinmarkerne er ligger i Rioja Alavesa og er som alle andre i Oxers besiddelse ret gamle og her dateres de tilbage til 1942.
Vinen gæres i foudres og i cement æg (amfora) og lagres ca. 13 måneder i foudres inden aftapning.
Drikker du den ung, så anbefales kraftig proteinholdig kost, men gem den bare nogle år.
Navnet Ahari refererer til en rød alf fra den baskiske mytologi som går ud om natten og skræmmer folk for sjov.
-
2020 Altún, Bodegas Altún, Rioja Alavesa
kr. 140,00Altún er husets flagskib. Blandet af druer fra 3 af Riojas absolut bedste terroirs, beliggende i Rioja Alavesa.
Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra de tre terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.
Vinificeringen foregår i store tanke, mens lagringen af vinen sker på franske barriques og 500 liters fade i samlet 14 måneder.
Der er meget smag i vinen, den omfavner smagsløgene og fadlagringen sammen med den friske syre giver en god rygrad til din grillmad eller anden mad der kan bruge et frisk kraftigt pust.
-
2020 Kalamity, Rioja, Oxer Wines
kr. 850,00Original price was: kr. 850,00.kr. 775,00Current price is: kr. 775,00.Kalamity er et kraftværk. Sirligt pakket ind til dig der vil have det absolut bedste fra Rioja Alta og Alavesa. Ideen her er at blande flere druer, Tempranillo, Garnacha, Viura og Garnacha Blanca, sådan som man har en gammel tradition for at gøre i Rioja. Garnacha druerne kommer fra en vinmark beliggende i 580 meters højde omkring Cardenas i Rioja Alta og dateres tilbage til 1903. Tempranillo druerne høstes fra vinmarker i 600 meters højde som har passeret 100 år.
Druerne vinificeres hver for sig, på dels stål, cement æg, og foudres af fransk eg. Efter lagring blandes den endelige cuvée, hvor andelen af Tempranillo og Garnacha er nogenlunde lige stor.
Vinen er til fremtiden og bør gemmes mindst 5, men gerne 10 år, for at udløse det fulde potentiale. En vin med et enormt duftspekter, mineralitet og længde. Gem den hvis du kan!
-
2019 Tartalo, Rioja, Oxer Wines
kr. 975,00Tartalo stammer fra en blot 0,7 ha stor vinmark fra 1920, beliggende i 600 meters højde i Rioja Alavesa. På marken vokser druerne Tempranillo, Viura og Graciano, og alle benyttes til blandingen.
Druerne afstilkes helt og vinificeres i åbne franske fade på 1000 liter. Senere fadlagres vinen på franske barriques og et 600 liters østrigsk Stockinger fad gennem 12 måneder.
Vinen er Oxers topvin. En vin der klart bør gemmes, men dens ungdommelige saftighed vidner om en helt igennem flot kvalitet der ikke bider fordi tanninerne er perfekt modne og balancerer på et knivsæg med frugtsyren.
Navnet Tartalo stammer fra en stor enøjet kæmpe fra den baskiske mytologi og er portrætteret på flaskens smukke etikette.