Hvidvin

Viser 49–60 af 103 resultater

    • 2021 Riesling Grand Cru Zinnkoepflé, Agathe Bursin

      kr. 285,00

      Grand Cru marken Zinnkoepflé leverer en rig Riesling fra den kalkholdige jordbund. Det er den højst beliggende Grand Cru vinmark i Alsace med sine 420 meter. Du kan med fordel lagre en vin som denne 5-10 år.

       

    • 2019 Iraun Blanco, Rioja, Oxer Wines

      kr. 285,00

      Fra Viura vinstokke i Rioja Alavesa, der er 100 år gamle produceres Iraun. Navnet betyder at holde ud, og er Oxers hyldest til sit folk, baskerne, der holder verdens ældste sprog i live. Vinen tilsættes få procent Garnacha Blanca afhængig af årgang. Vinen er af den friske type, hvor de 12 måneders fadlagring giver vinen kompleksitet, struktur og en krydret sødme fra fadet, helt som en hvid Bourgogne.

       

    • 2022 Pouilly-Vinzélles, Classic, Sophie Cinier

      kr. 275,00

      Lidt om Sophie Cinier og hendes vine.   Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]

    • Son de Arrieiro Anadas Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro (2022 release)

      kr. 275,00

      Anadas 2022 release er et blend af årgangene 2016, 2018, 2019, 2020.

      Treixadura, Lado og Loureira er de 3 anvendte druer til de hvide vine fra Son de Arrieiro. Førstnævnte er den mest benyttede med en andel på ca. 80-90 %.

      Druerne vinificeres hver for sig på ståltanke og ligger længe på lie’en for at intensivere energien og give liv til frugten i vinen. De enkelte færdigblandede vine lagres herefter på ståltanke ved lav temperatur, indtil Xulia skal bruge dem til sin “Anadas”. Herefter hældes den enkelte vin på træfade i ca. 20 dage, for derefter at blive blandet med de andre årgange på en ståltank hvor de igen lagrer ca. 6 måneder inden de tappes på flaske og frigives.

      Det giver en dybere og mere moden vin en årgangsvinene, der også kan stå op imod kraftige retter med bl.a. stegt fisk, lyst fjerkræ, mens alle former for skaldyr er en gave til vinen.

      “Jeg tilsætter ingenting” siger Xulia. Med det mener hun at alle vinmarker plejes med maksimalt fokus på miljøet. Alt er biologisk og økologisk, og der tilsættes kun ganske lidt svovl når vinene aftappes, men kun hvis det er nødvendigt.

       

    • 2021 Aitaren, Getariako Txakolina, Bodega Aitaren

      kr. 270,00

      Aitaren er største af de to vine fra Bodega Aitaren. Den kommer fra Getariako, et af de tre små Txakoli områder beliggende tæt på San Sebastian.

      Vinen er lavet på Hondarrabi Zuri (Gros Courbu) og gæres i store træfade, inden den hældes på 750 liters franske fade og lagrer ca. 10 måneder inden den aftappes. Fadene klæder vinen på bedste vis og bidrager med tyngde, et løft i fylde og ikke mindst længden i smagen. Et stærkt eksempel på Txakolis potentiale når det lægges i rette hænder.

      Vinen minder dig muligvis om hvid Bourgogne et øjeblik. Det er den friske frugt og fadet der er smedet så flot sammen der danner sammenligningen.

      Smagen er tør, fyldig af frugten i vinen og løftet så flot af fadets integration. Det er rent og det er holdt godt på plads.

       

       

    • 2021 Chablis, Sous le Parc, Jérémy Arnaud

      kr. 265,00

      Chablis “Sous le Parc” er en af de nye børn i klassen. Som navnet antyder støder marken næsten op til parken tilhørende den kendte producent og propietær Chateau de Béru.

      Vinmarken på blot 0,23 ha blev tilplantet i 2019 og 2021 er dermed den første årgang i produktion.

      Marken dyrkes biodynamisk og planterne opbindes efter Guyot Simple metoden. Plantetætheden er høj, 8700 planter pr. hektar med flere forskellige kloner blandet.

      Klaserne presses hele og mosten gæres på stål. Vinene lagres på fade hvoraf 10-15 % er nye. Efter 1 års lagring blandes vinene fra fadene til den færdige cuvée, og lagres yderligere næsten et år på tanke inden aftapning.

      Imponerende hvad en “almindelig” Chablis kan i glasset.

    • 2022 Marko Skin, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 255,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene MarkoMarko Gure Arbasoak og Marko Skin kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen. Marko Skin er resultatet af udvalgte druer fra de ældste vinstokke. Druerne ligger i amforaer i 8 dage med skindet inden de bringes til gæring i ståltanke. Den lagres herefter i 8 måneder på franske fade med skindkontakt. Resultatet er en orangevin fra Nordspanien. En vin med en stærk karakter, hvor duften er præget af tørrede appelsinskaller, og hvor frugten i vinen virker levende grundet den flotte syre. En ret flot vin der har scoret 93 point i Wine Advocate.

       

    • 2021 Petit Chablis, Sur Priault, Jérémy Arnaud

      kr. 250,00

      Petit Chablis “Sur Priault” kommer fra den øverste parcel af det 1. Cru stykke som Jérémy ejer på Vau de Vey marken. Den forventes inden for få år at indgå i 1. Cru vinen. Lige nu har INAO ikke givet grønt lys for at den øverste del af marken kan klassificeres som 1. Cru, men det forventes at ske om få år.

      Det er ren Chardonnay, uden indblanding fra træfade. Alt er vinificeret på ståltanke og også laget på stål. Vinene ligger på lie’en indtil aftapning, og den lagrer i næsten to år inden de flaskes uden filtrering og frigives til salg. Forvent en smule uklarhed i nogle flasker.

       

       

    • 2022 Bourgogne Tonnerre, Les Huées, Jérémy Arnaud

      kr. 250,00

      Jérémy Arnaud har fået sin første Bourgogne Tonnerre i handel fra et markstykke der ligger 10-15 kilometer nord-øst for Chablis by.

      2020 blev første år med vin fra vinstokke som er plantet tilbage i 1990 og 1996. Vinstokkene er plantet i en gruset jord med kalksten. Vinmarkerne her har været behandlet biodynamisk, ligesom hans Chablis parceller bliver det.

      Det er ren Chardonnay, behandlet nidkært som hans Chablis’er bliver. Vinene ligger lang tid sur lie, og lagrer i mindst 16 måneder inden de flaskes uden filtrering og frigives til salg.

      Vinene er meget rene i frugten, besidder et mineralsk udtryk og holder en frisk syre som et lille piskeslag på tungen. Det er en lille vin på stor klinge, der holder mere end den lover.

       

    • 2022 Sancerre Blanc, Alexandre & Antoine Vetois

      kr. 250,00

      Sancerre Blanc kommer fra et plot på “Le Bois Sergent” i Champtin i byen Crézancy-en-Sancerre.

      Marken vender mod sydøst og jorden består af kalkholdig lerjord. En jordtype der både giver vinen kropog fylde, men også friskheden og de sprøde noter man kender Sancerre for.

      Alt dyrkes biodynamisk og bliver snart certificeret økologisk.

      Alt er håndarbejde og filosofien om at det hårde arbejde i vinmarken betaler sig for det resultat man får i kælderen mærkes tydeligt.

      Vinen lagres på skallerne i rustfri ståltanke for at tilføje struktur og krop i 10 måneder. Herefter hviler flaskerne yderligere 5-6 måneder inden de sættes til salg. Omhyggelig og præcision går hånd i hånd her. Ingen hurtige løsninger, man går hellere en omvej for selv den mindste gevinst.

    • 2019 Sancerre Blanc, Clément & Florian Berthier – Magnum

      Original price was: kr. 385,00.Current price is: kr. 250,00.

      Sancerre er en hvidvin fra marker beliggende omkring byerne Sainte Gemme og Sury en Vaux. Druerne vokser på marker hvor halvdelen består af Silex (flint) og den anden halvdel af kalksten og ler. Det giver vinmageren Clément, gode vilkår til at blande en harmonisk vin fra de to jordbundstyper.

      Sauvignon Blanc druerne presses straks de når frem til vineriet, og mosten får lov at sætte sig i halvandet døgn inden gæringen findet sted. Herefter lagres vinen på tanke i de første 8 måneder på resterne af skallerne der bevarer liv og friskhed i vinen. Vinen tappes normalt i september måned året efter høsten. Den ekstra lagring ift. mange af naboerne betyder at vinen når en ekstra fylde og længde i smagen.

      Vinen er da også meget frisk, men med en markant fylde og længde. En seriøs Sancerre nu kan nyde helt tilbagelænet med din grillede fisk, skaldyrsfadet, forårets grønt eller den lokale gedeost Crottin de Chavignol.

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.