Standard

Viser 13–24 af 318 resultater

    • 2019 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 190,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

       

    • 2019 Aleph, Famille de Boel France, Cotes du Rhône Villages

      kr. 90,00

      Aleph er en Cotes du Rhone Villages vin fra Massif d’Uchaux, beliggende lidt nord for Gigondas. Det er et område omgivet af skove på skråningerne af det lille bjergmassiv.

      Markerne er beplantet med 60 % Syrah og 40 % Grenache.

      30 % af vinen lagres ca. 6 mdr. på 4-5 år gamle fade. Den begrænsede fadlagring holder vinens frugt frisk og pirrende.

      Der benyttes kun naturligt forekommende gær, og altså ingen tilsætning af industrigær. Det bevarer en vis spænding og levende fornemmelse i vinen, hvor industrigær ofte får vinene til at ”flade ud”.

      Aleph er det første bogstav i det fønikiske alfabet og betyder okse.

      Oksen symboliserer vigtigheden af dyret for os mennesker, den udsøgte spise den er, den optræder på hundredevis af måder i gastronomien, så etiketten er en hyldest til dyret der her er omgivet af slagtere i et karnevalsoptog.

      Vinen er tappet i april 2020 og er kun tilsat en anelse svovl/sulfitter som eneste tilsætning overhovedet.

    • 2019 Macon-Villages, La Fougueuses, Alexis de Benoist

      kr. 85,00

      Macon-Villages “La Fougueuse” er høstet af druer fra en parcel på blot 1,5 ha.

      Vinstokkene har den høje alder af 50 år, og er dyrket efter biodynamiske principper.

      Chardonnay druerne presses nænsomt inden de gæres på ståltanke.

      Vinen lagres i minimum 6 måneder inden den udbydes til salg.

      Resultatet er en frisk og ren vin med god syre. Den besidder en let fedme, men har samtidigt et mineralsk præg.

    • 2018 Macon-Fuissé, Les Perriéres, Sophie Cinier

      kr. 135,00

      Sophie Cinier’s Macon-Fuissé “Les Perriéres” ligger som et lille plot midt inde mellem de marker hvor hun og andre dyrker Pouilly-Fuissé. Præcis det plot har fra gammel tid ikke ret til at bære navnet Pouilly-Fuissé. Hun aner ikke hvorfor og INAO har ikke nogen forklaring på det heller. Derfor er vinen en Pouilly-Fuissé rent geografisk, men uden ret til at have det stående på etiketten. Vinstokkene er lige så godt disponeret som markerne rundt om. Vinen er præget af friske stenfrugter, den har et flot syrebid, rigtig god længde og en mineralsk finish. Chardonnay har mange ansigter, og det her er et af de kønne i flokken.

    • Manzanilla Pasada en Rama, Pastora, Barbadillo

      kr. 150,00

      Pastora er den første Manzanilla der blev eksporteret på flaske. Succes’en med at eksportere Sherry og Manzanilla på fade, fik grundlæggeren af Barbadillo, Benigno Barbadillo til at gå skridtet videre og begyndte derfor at markedsføre de flaskeaftappede vine. Derfor anses Pastora som en grundsten, og som den mest betydningsfulde af alle Manzanillas i dag.

      Grundvinen i Pastora stammer fra Barbadillos Solear solera. Herfra udvælges særlige fade og Pastora lagrer sine sidste år i selve bodegaen af samme navn helt nede ved floden.

      Vinen har kun været udgivet i sin nuværende form siden 2015. Her besluttede man hos det game vinhus at tappe en vin der minder om den der gav Barbadillo så stor succes tilbage i starten af 1800-tallet. Pastora der er afbilledet på etiketten ved ingen hvor blev af, men vinen er tilbage i fineste form.

       

    • Champagne Rosé Brut, Gallimard

      kr. 325,00

      80% Pinot Noir – 20% Chardonnay – 9 gr./L

      En Rosé de Saignée, en rosé af de blødende druer. En måde at beskrive farveprocessen på. Den mest “ægte” måde at tilvirke en rosé Champagne på.

      Mosten ligger i 3-4 dage med skindkontakt og udbløder druerne der derved afgiver farven.

      Samlet produktion er fra årgang 2014, ca. 10000 flasker.

      Dosage 9 gr/l.

    • Manzanilla Fina en Rama, Poniente, Arboledilla, Barbadillo

      kr. 100,00

      Poniente er ikke alene navnet på den kølige vind fra Atlanterhavet. Det er også navnet på denne minimum 5 år gamle Manzanilla, lagret i Barbadillo’s katedral ved navn Arboledilla. Som navnet antyder så ligger Poniente i den vestligste del af kælderen og er under indflydelse af Atlantens fugtige og kølige vind. Poniente er mere nøddeagtig og rund i sin smag end “søstervinen” Levante.

      Poniente er tappet “En Rama” og dermed en ufiltreret aftapning fra udvalgte fade. Herved bevares mest mulig smag og liv, til stor glæde for dig som nyder af den friske, let salte drik.

       

    • 2018 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, La Grande Chaume, Jérémy Arnaud

      kr. 425,00

      Fra en lille parcel på den stejle 1. Cru mark “Vau de Vey” plukkes druerne til en helt særlig Chablis. La Grande Chaume hedder stykket der på fransk benævnes som “lieu-dit” (stykket imellem).

      Vinstokkene er mere end 40 år, og der presses nænsomt hele klaser, der gæres ved naturens egen kraft og helt uden indblanding fra kulturgær, eller fremmede kulturer.

      Vinen lagrer hele to år på franske barrique inden den tappes på flaske. Modigt i disse tider med den lange fadlagring, og imod strømmen, men det er heldigvis ikke bestemt af nogen hvordan god vin skal laves for at smage fantastisk.

      La Grande Chaume er en charmetrold som ung, men kan uden tvivl lægge yderligere lag på ved 5-10 års lagring.

    • Champagne Brut, Perpétuelle, Maurice Grumier

      kr. 195,00

      Perpétuelle består af 60 % vin fra høståret 2015 og 40 % vin fra den solera Fabien startede i 2005. Den er blandet af 1/3 af hver af de tre druersorter Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. For en vin i sin klasse besidder den en flot dybde grundet reservevinen fra solera-systemet, men har også et sprødt citrus bid.
      Det er en fyldig og flot aperitifvin, men den kan nemt bruges til din middagsinledning også. En overlegen vin i sin klasse.

    • Manzanilla, Velo Flor, Bodegas Alonso

      kr. 285,00

      Velo Flor er resultatet af de bedste vine fra Jerez Superior marker.

      Vinene der er tilsat den fineste form for destillat, fra top Armagnac-producenten Laberdolive, er på 15 % alkohol. Den er lagret 9-10 år under flor i egne kældre, hvilket er længere end de fleste andre Manzanillas.

      Alle vine ligger på amerikanske 600 liters egetræsfade indtil aftapning.

      Velo Flor er en ret fyldig vin af sin slags, læskende og salt, men med langt længere smag end det Manzanilla normalt kendes for.

       

    • 2017 Lias Finas Rosé, Honorio Rubio, Rioja

      kr. 140,00

      Lias Finas betyder “den fine lie”, hvilket hentyder til den tid vinen lagrer på de fine rester af drueskallerne.

      Lie’n tilfører vinen en livlig energi og løfter spændingen for os der nyder den. Der er en masse vildskab i denne vin. En vin der er langt kraftigere en normale rosé’er. Det skyldes dels den traditionelle måde vinen er lavet på, hvor fadlagringen er den del af dens modningsproces.

      Den er fantastisk når du har grillet en kylling, en fed fisk som tun, laks, makrel og vær ikke bange for krydderier.

      Hvis du er til nørderi, så prøv at læg denne i kælderen 5-10 år og se hvad der kommer ud af det.

      Det er billig, men god og interessant underholdning.

       

      “Spændende spansk rosé fra Rioja, som også har sine stolte traditioner udi genren. Stilen her er diametralt modsat af de provencalske fætre. Denne har en kraftfuld og kompleks næse, præget af tiden på flaske. Fuld af voks, Aperol-noter, tørrede suppeurter, spicy noter fra fadlagringen og et oxidativt touch. Smagen er stor og intens. På en gang cremet og sødmefuld, men her er også grapeskalsbitterhed, smag af tørret abrikos og blodappelsinmarmelade. En del tannin gør den til en udpræget madvin, og den vil helt sikkert kunne ligge nogle år endnu og opsamle en endnu større aromatisk kompleksitet”. 92 point. (Kilde: Morten Bundgaard – Jyllands Posten)

       

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.