Frankrig

    • 2024 Shinko Blanche, White Soja 200 ml

      Hvid Soja er en ret sjælden form for soja. Den stammer fra Kansai regionen i Japan og er fortrinsvis fremstillet af hvede og en smule soyabønner.

      Den er karakteriseret ved subtile florale noter, meget anderledes og mindre salt end almindelig mørk soja. Brug den til rå fisk og skaldyr, rå og tilberedte sprøde grøntsager, i saucer og alt mulig andet der kræver et umami pift.

      Sojaen gennemgår en traditionel 7 måneders koji fermentering med 90 % hvede og 10 % sojabønner. Bønner og hvede trykkes ned manuelt gennem de første 2-3 måneder af fermenteringen for at trække smag ud.

      Soy saucen filtreres for at stå helt ren og præcis i sin smag.

      Hvede og sojabønner kommer fra en lokal økologisk producent, salten fra en producent der syder på gammeldags maner og efter bæredygtige principper. Begge leverandører er nøje udvalgt da man kun går efter top klasse råvarer til sojaen.

      Den hvide soy sauce kan holde sig i 3 år, og 3 måneder efter åbning ved opbevaring i køleskab. Farven kan ændre sig til det mørkere efter åbning, men det forandrer ikke smagen.

      Hvis du ønsker at høre mere om den ekstraordinære delikatesse, så kontakt mig på henrik@vintageonly.dk

    • 2019 Le gras c’est la vie!, Famille de Boel France, IGP Méditerranée

      Original price was: kr. 110,00.Current price is: kr. 75,00.

      Le gras c’est la vie er en hyldest til grisen, det fede i livet og i det hele taget livet.

      Vinen er Cotes du Rhone svar på en Beaujolais, forstået sådan at den kan og bør nydes ung. Det er saftig vin lavet på den sjældne druesort Caladoc, som er en krydsning af Grenache og Malbec.

      Det her er den vin du har stående på køkkenbordet mens du laver mad, og drikker når du spiser. Den er modstandsdygtig overfor ilt, så er der mere tilbage ryger den blot i køleskabet.

    • 2019 Sancerre Blanc, Clément & Florian Berthier – halvflaske

      Original price was: kr. 120,00.Current price is: kr. 80,00.

      Sancerre er en hvidvin fra marker beliggende omkring byerne Sainte Gemme og Sury en Vaux. Druerne vokser på marker hvor halvdelen består af Silex (flint) og den anden halvdel af kalksten og ler. Det giver vinmageren Clément, gode vilkår til at blande en harmonisk vin fra de to jordbundstyper.

      Sauvignon Blanc druerne presses straks de når frem til vineriet, og mosten får lov at sætte sig i halvandet døgn inden gæringen findet sted. Herefter lagres vinen på tanke i de første 8 måneder på resterne af skallerne der bevarer liv og friskhed i vinen. Vinen tappes normalt i september måned året efter høsten. Den ekstra lagring ift. mange af naboerne betyder at vinen når en ekstra fylde og længde i smagen.

      Vinen er da også meget frisk, men med en markant fylde og længde. En seriøs Sancerre nu kan nyde helt tilbagelænet med din grillede fisk, skaldyrsfadet, forårets grønt eller den lokale gedeost Crottin de Chavignol.

    • 2016 Beaujolais-Villages, Le Jeune Homme, Alexis de Benoist

      Original price was: kr. 155,00.Current price is: kr. 95,00.

      Det her er som at drikke god Bourgogne, hvis du bare lige skifter Pinot Noir ud med Gamay druen. Den er lavet efter samme opskrift med længere skindkontakt, gæring ved hjælp af egne gærceller, og en længere lagring der giver vinen mere kompleksitet og dybde.

      Den har lige præcis fået den lagring så den på en måde er saftig og lækker, men samtidig har den smidt hvalpefedtet og tager dig et step højere op.

      Nyd den som rød Bourgogne ved 16 grader.

    • 2020 Viognier, IGP Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

      Original price was: kr. 170,00.Current price is: kr. 115,00.

      Denne hvide sprødhed er en lillesøster til Condrieu.

      Vinen er på 100% Viognier fra parceller i kommunen Limony.

      Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

      Vinen lagrer ca. i 10 måneder på ståltanke inden aftapning.

      Drik den ung og nyd Viogniers blomsterrige aromaer til f.eks. asiatiske retter.

       

       

       

    • Pet Nat Extra Brut, Domaine Marie de Louvoy – halve

      kr. 130,00

      Pet Nat som smagsmæssigt går mod Champagne, men som selvfølgelig ikke er det. Det mere frugtrigt, vildt lækker, umiskendelig Pinot Noir duft som forfører dig til en tår mere. Det er mineralsk, det er tørt, det er ret seriøs Pet Nat.

      Den bør ligge på køl ved siden af smør og æg, den er mindst lige så anvendelig.

       

       

    • 2021 Pinot Blanc, Parad’Aux, Agathe Bursin

      Original price was: kr. 190,00.Current price is: kr. 150,00.

      Som navnet antyder er vinen blandet af lige dele Pinot Blanc og Auxerrois. Sidstnævnte giver lidt mere krop til vinen, hvor Pinot Blanc står for friskhed og finesse.

       

    • 2021 Sylvaner, Lutzeltal, Agathe Bursin

      Original price was: kr. 200,00.Current price is: kr. 150,00.

      Billede er på vej

    • 2021 Riesling Dirstelberg, Agathe Bursin

      Original price was: kr. 225,00.Current price is: kr. 160,00.

      Riesling Dirstelberg høstes af gamle vinstokke. Den byder på stort duftspektrum, høj volume og megen vin i glasset med en smule restsødme, der dog sættes på plads af en tilstedeværende syre.

       

    • 2019 Aleph, Famille de Boel France, Cotes du Rhône Villages

      kr. 170,00

      Aleph er en Cotes du Rhone Villages vin fra Massif d’Uchaux, beliggende lidt nord for Gigondas. Det er et område omgivet af skove på skråningerne af det lille bjergmassiv.

      Markerne er beplantet med 60 % Syrah og 40 % Grenache.

      30 % af vinen lagres ca. 6 mdr. på 4-5 år gamle fade. Den begrænsede fadlagring holder vinens frugt frisk og pirrende.

      Der benyttes kun naturligt forekommende gær, og altså ingen tilsætning af industrigær. Det bevarer en vis spænding og levende fornemmelse i vinen, hvor industrigær ofte får vinene til at ”flade ud”.

      Aleph er det første bogstav i det fønikiske alfabet og betyder okse.

      Oksen symboliserer vigtigheden af dyret for os mennesker, den udsøgte spise den er, den optræder på hundredevis af måder i gastronomien, så etiketten er en hyldest til dyret der her er omgivet af slagtere i et karnevalsoptog.

      Vinen er tappet i april 2020 og er kun tilsat en anelse svovl/sulfitter som eneste tilsætning overhovedet.

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Subtotal: kr. 150,00

    Se kurvKasse

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.