Didier og Arnaud, femte og sjette generation i Champagne Gallimards stolte historie, dyrker familiens 12 hektar vinmarker i Riceys, beliggende i det sydøstlige hjørne af Champagne nær Bourgogne.
Markerne, beplantet med 85% Pinot Noir og 15% Chardonnay, er en hyldest til jordens rigdom og familiens dedikation. Arnaud, den unge vinmager med et blik mod fremtiden, søger at videreudvikle domainet uden blot at følge gamle traditioner. Han har derfor skabt to cuvéer til porteføljen, hvoraf den ene vinificeres og lagres i amforaer af terra cotta ler fra Toscana.
Alt arbejde i vinmarkerne udføres med den dybeste respekt for jorden, planterne og bæredygtighed. Husets stil er vine, der møder dig i øjenhøjde og forkæler dine smagsløg fra første sip. De er ideelle som aperitif, men sørg for at have nok flasker, for de tømmes hurtigt.
Quintessence og Amphoressence, de to cuvéer, er bemærkelsesværdige vine, der virkelig kommer til deres ret med lidt mad som ledsager.




Vine fra Gallimard
-
2017 Champagne Extra Brut Millesime, Cuvée Prestige, Gallimard
kr. 450,0065% Pinot Noir, 35% Chardonnay.
50% af Chardonnay’en er fadlagret.
Vinen er lagret 4-5 år inden den frigives til salg. Produktion 7-8000 flasker i særligt gode år.
Dosage 4 gr/l.
-
2017 Rosé des Riceys, Gallimard
kr. 300,00100% Pinot Noir.
Rosé des Riceys er sin helt egen appellation i Champagne. Det specielle er at den er meget lokal og ikke gælder for hele Champagne. I Cote de Bar i den sydlige del af Champagne hvor en stor del af arealerne er tilplantet med Pinot Noir fremstiller man en rosévin som normalt er en lagringsegnet og intens form for rosé.
Mosten ligger i 3-4 dage med skindkontakt og udbløder druerne (Rosé de Saignée) der derved afgiver farven inden den alkoholiske gæring finder sted. Vinen vinificeres på stål men lagres delvist på ældre fade. Herefter flaskelagres denne udgave yderligere et par år inden den frigives.
Samlet produktion i 2017 er blot 2500 flasker.
At den produceres meget tæt på grænsen til Bourgogne afsløres i sin intense Pinot smag.
-
Champagne Cuvée de Reserve Brut, Gallimard – jeroboam
kr. 1.800,00Jeroboam – 3 liters flaske
100% Pinot Noir fra marker rundt om Les Riceys.
Husets flagskib, blandet af flere årgange, tilsat 20% vin de reserve, samt 10% Soleravin startet i 2009.
Lagring min. 24 måneder på lie’n.
Degorgering à la volée.
Dosage 7 gr/l.
-
Champagne Cuvée de Reserve Brut, Gallimard – halve
kr. 175,00Halvflaske – 0,375
100% Pinot Noir fra marker rundt om Les Riceys.
Husets flagskib, blandet af flere årgange, tilsat 20% vin de reserve, samt 10% Soleravin startet i 2009.
Lagring min. 24 måneder på lie’n.
Degorgering à la volée.
Dosage 7 gr/l.
-
2015 Champagne Brut Millesime, Cuvée Prestige, Gallimard
kr. 450,0065% Pinot Noir, 35% Chardonnay.
50% af Chardonnay’en er fadlagret.
Vinen er lagret 4-5 år inden den frigives til salg. Produktion 7-8000 flasker i særligt gode år.
Dosage 9 gr/l.
-
Champagne Blanc de Blancs Brut, Grande Reserve Chardonnay, Gallimard
kr. 400,00100% Chardonnay.
Vin fra en årgangs høst, men uden at være en vintage Champagne.
Vinen lagrer ca. 36 mdr. på lie’en som er drueskallerne.
Dosage 10 gr/l.
-
Champagne Extra Brut, Cuvée Quintessence, Gallimard
kr. 475,00Didier og Arnaud, femte og sjette generation i Champagne Gallimards stolte historie, dyrker familiens 12 hektar vinmarker i Riceys, beliggende i det sydøstlige hjørne af Champagne nær Bourgogne. Markerne, beplantet […]
-
Champagne Brut Nature, Cuvée Amphoressence, Gallimard
kr. 550,0050% Pinot Noir – 50% Chardonnay.
En del vinificeret og lagret i egefade, mens en del lagres i 5 mdr. i amforaer der er håndlavet af terracotta ler i Toscana.
Efter aftapning flaskelagres de 4 år på lie’n inden degorgering.
For Gallimard er denne cuvée en nyskabning og et led i deres evolution i ønsket om ikke at stå stille. Et håb for fremtiden hvor sønnen er nyskabende og faderen håndhæver traditionerne.
Årlig produktion er blot 2500 flasker.
Dosage 0 gr/l.
-
Champagne Rosé Brut, Gallimard
kr. 375,0080% Pinot Noir – 20% Chardonnay – 9 gr./L
En Rosé de Saignée, en rosé af de blødende druer. En måde at beskrive farveprocessen på. Den mest “ægte” måde at tilvirke en rosé Champagne på.
Mosten ligger i 3-4 dage med skindkontakt og udbløder druerne der derved afgiver farven.
Samlet produktion er fra årgang 2014, ca. 10000 flasker.
Dosage 9 gr/l.
-
Champagne Cuvée de Reserve Brut, Gallimard – magnum
kr. 695,00100% Pinot Noir fra marker rundt om Les Riceys.
Husets flagskib, blandet af flere årgange, tilsat 20% vin de reserve, samt 10% Soleravin startet i 2009.
Lagring min. 24 måneder på lie’n.
Degorgering à la volée.
Dosage 7 gr/l.
-
Champagne Cuvée de Reserve Brut, Gallimard
kr. 350,00100% Pinot Noir fra marker rundt om Les Riceys.
Husets flagskib, blandet af flere årgange, tilsat 20% vin de reserve, samt 10% Soleravin startet i 2009.
Lagring min. 24 måneder på lie’n.
Degorgering à la volée.
Dosage 7 gr/l.