0,75 liter

Viser 37–48 af 308 resultater

    • 2019 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

      kr. 140,00

      Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

      Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

      Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

      Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

       

       

       

    • 2020 Altún, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 140,00

      Altún er husets flagskib. Blandet af druer fra 3 af Riojas absolut bedste terroirs, beliggende i Rioja Alavesa.

      Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra de tre terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.

      Vinificeringen foregår i store tanke, mens lagringen af vinen sker på franske barriques og 500 liters fade i samlet 14 måneder.

      Der er meget smag i vinen, den omfavner smagsløgene og fadlagringen sammen med den friske syre giver en god rygrad til din grillmad eller anden mad der kan bruge et frisk kraftigt pust.

       

       

    • 2021 Altún Rosé, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 140,00

      Særligt for denne rosé er at den udelukkende er produceret af Tempranillodruer, de samme som benyttes til flere af husets andre vine. Dvs. druer af højeste kvalitet. Den sarte farve opnås ved at lade bærrene (druerne) udbløde ganske lidt inden de presses nænsomt og skallerne tages fra.

      Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.

       

       

    • 2016 Phylos, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero

      kr. 140,00

      Vinstokkene til Phylos er mellem 15 og 50 år gamle. De er alle af den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo.

      Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. De gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring inden de lagres på franske fade i ca. 12 måneder.

      Årgang 2016 er drikkeklar, men hvis du vil gemme den i kælderen endnu nogle år, så er det intet problem.

      Du får en Ribera del Duero med fuld fart på frugt og et behersket fadpræg, hvilket gør den relativ nem at drikke nu og ikke mindst til kraftigere mad.

    • Manzanilla Fina en Rama, Nave Trinidad, Barbadillo

      kr. 145,00

      Nave Trinidad er en lille bodega der har taget navn efter et af fem skibe der stævnede ud fra Sanlucar, som var de første succesfulde jordomsejlinger tilbage i 1519. Nu præcis 500 år efter blev de første Manzanillas fra denne lille bodega tappet under eget navn.

      Fugten, salten og vinden fra Atlanten er årsag til den enestående kvalitet man finder i den sprøde vin. Vinen er tappet “En Rama” dvs. direkte fra fadet uden filtrering. Den er meget vinøs og let drikkelig.

       

    • 2020 Nocturna, Rioja, Oxer Wines

      kr. 145,00

      Nocturna er en once in a lifetime vin. Det er den fordi Oxer aldrig har lavet den før, og forventer ikke at gøre det igen.

      Den er et sammenkog af vine fra Kalamity, Suzzane, Artillero, Tartalo og Ahari. En gang imellem står man som vinmager med noget god vin der ikke vil bidrage til en i forvejen god cuvée som synes at have fundet sin rette balance. Derfor kan man have lidt “leftovers” fra en eller flere årgange i sine tanke. Nocturna er et blend af diverse gode sager, seriøst gode sager.

      Efter at have smagt vinen i det tidlige forår 2023 bad jeg straks om 300 flasker, dem kom jeg til at slås lidt for, men nu er de her og der kommer ikke flere…

       

       

    • Manzanilla Pasada en Rama, Pastora, Barbadillo

      kr. 150,00

      Pastora er den første Manzanilla der blev eksporteret på flaske. Succes’en med at eksportere Sherry og Manzanilla på fade, fik grundlæggeren af Barbadillo, Benigno Barbadillo til at gå skridtet videre og begyndte derfor at markedsføre de flaskeaftappede vine. Derfor anses Pastora som en grundsten, og som den mest betydningsfulde af alle Manzanillas i dag.

      Grundvinen i Pastora stammer fra Barbadillos Solear solera. Herfra udvælges særlige fade og Pastora lagrer sine sidste år i selve bodegaen af samme navn helt nede ved floden.

      Vinen har kun været udgivet i sin nuværende form siden 2015. Her besluttede man hos det game vinhus at tappe en vin der minder om den der gav Barbadillo så stor succes tilbage i starten af 1800-tallet. Pastora der er afbilledet på etiketten ved ingen hvor blev af, men vinen er tilbage i fineste form.

       

    • 2020 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

      kr. 150,00

      Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

      Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

      Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

      Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

       

       

       

    • 2018 Saint-Jospeh, Rue des Poulies, Famille de Boel France

      kr. 160,00

      På ren Syrah viser domainet et flot visitkort frem i form af en vin med både fyldig, saftig frugt men også en ret seriøs vin til lagring i kælderen.

      Vinstokkene gror i granitholdig jord som mange andre steder i den nordlige del af Rhône.

      Når druen er Syrah er duftnoterne ofte en blanding af røde og sorte bær. Denne Saint-Joseph har også et karakteristisk strejf af røget bacon, råt kød og krydderurter.

      Halvdelen af vinen lagres på brugte egetræsfade, resten på ståltanke.

      Hold den kølig under servering, server den helst ved 17-18 grader.

      Bør åbnes i god tid! 3-4 timer åben gør den bedre.

      Rue des Poulies er navnet på den gade hvor den første franske restaurant lå i 1765. I dag hedder gaden Rue du Louvre. Derfor er etiketten en hyldest til den franske gastronomi.

       

       

    • 2017 Lias Finas Blanco, Honorio Rubio, Rioja

      kr. 170,00

      Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra den sydlige del af La Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.

      Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.

      Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd ufiltreret under 10 måneders fadlagring, deraf navnet Lias Finas, “Fine Lees” og endelig lagres den yderligere ca. 5 måneder på ståltanke.

      Du får en frisk hvidvin med stor dybde. Langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Lias Finas er en utrolig stærk vin med en stort lagringspotentiale, så hvis man er til gammel hvid Rioja, prøv at give den 10 år eller mere i kælderen.

      Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.