Viser 13–24 af 51 resultater
Type
- Champagne - Bobler (1)
- Corpinnat (1)
- Hvidvin (15)
- Rosévin (2)
- Rødvin (31)
- Søde vine - forstærkede vine (1)
Land
Distrikt
Kommune
Producent
Drue
Pris
Flaskestørrelse
- 0,75 liter (46)
- 1,5 liter (4)
- 3 liter (1)
-
Son de Arrieiro Anadas Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro (2023 release)
kr. 285,00Anadas 2023 release er et blend af årgangene 2015, 2017, 2020.
Treixadura, Lado og Loureira er de 3 anvendte druer til de hvide vine fra Son de Arrieiro. Førstnævnte er den mest benyttede med en andel på ca. 80-90 %.
Druerne vinificeres hver for sig på ståltanke og ligger længe på lie’en for at intensivere energien og give liv til frugten i vinen. De enkelte færdigblandede vine lagres herefter på ståltanke ved lav temperatur, indtil Xulia skal bruge dem til sin “Anadas”. Herefter hældes den enkelte vin på træfade i ca. 20 dage, for derefter at blive blandet med de andre årgange på en ståltank hvor de igen lagrer ca. 6 måneder inden de tappes på flaske og frigives.
Det giver en dybere og mere moden vin en årgangsvinene, der også kan stå op imod kraftige retter med bl.a. stegt fisk, lyst fjerkræ, mens alle former for skaldyr er en gave til vinen.
“Jeg tilsætter ingenting” siger Xulia. Med det mener hun at alle vinmarker plejes med maksimalt fokus på miljøet. Alt er biologisk og økologisk, og der tilsættes kun ganske lidt svovl når vinene aftappes, men kun hvis det er nødvendigt.
-
Son de Arrieiro Anadas Tinto, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro (2023 release)
kr. 285,00Anadas 2023 Release er blandet af årgangene 2015, 2018, 2020.
Anadas vinene fra Xulia Mar Bande Pivida er et kapitel for sig.
Druerne til hendes røde vine er Souson, Caino Tinto, Brancellao og Ferrol.
De høstes og vinificeres hver for sig og lagres herefter på ståltanke. De får lov at ligge indtil de skal bruges til denne Anadas. Hver årgangs vin kommer så på træfade i 20-30 dage og derefter tilbage på en større tank hvor de enkelte årgange blandes sammen til den færdige vin. Blandingen får så lov at lagre i yderlige et halvt år inden aftapning og frigivelse.
Der er meget i de røde vine herfra der minder mig om rød Bourgogne. Ikke Pinot-smagen, men den rene duft, den røde fine frugt, rankheden og den forfriskende syre. Det er ikke for at sammenligne den med nogen anden vin, for Ribeiro vinene er helt sine egne, men de har samme læskende effekt som røde Bourgogner her.
-
2018 Alion, Bodegas Vega Sicilia, Ribera del Duero
kr. 725,00Årgang på billede stemmer ikke overens med varen.
-
2018 Barolo, Bricco Chiesa, Silvio Alessandria, Piemonte – Dobbeltmagnum
kr. 1.395,00Vinbonde er det der beskriver Enzo Alessandria bedst og iøvrigt helt præcist. Enzo driver vingården i Santa Maria, beliggende i La Morra kommunen. Den er på godt 3 ha i […]
-
2018 Barolo, Bricco Chiesa, Silvio Alessandria, Piemonte – magnum
kr. 695,00Vinbonde er det der beskriver Enzo Alessandria bedst og iøvrigt helt præcist. Enzo driver vingården i Santa Maria, beliggende i La Morra kommunen. Den er på godt 3 ha i […]
-
2018 Barolo, Bricco Chiesa, Silvio Alessandria, Piemonte
kr. 345,00Vinbonde er det der beskriver Enzo Alessandria bedst og iøvrigt helt præcist. Enzo driver vingården i Santa Maria, beliggende i La Morra kommunen. Den er på godt 3 ha i […]
-
2018 Chateau Pichon-Longueville Comtesse de Lalande 2. Cru, Pauillac
kr. 1.975,00Original price was: kr. 1.975,00.kr. 1.750,00Current price is: kr. 1.750,00. -
Son de Arrieiro Anadas Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro (2022 release)
kr. 275,00Anadas 2022 release er et blend af årgangene 2016, 2018, 2019, 2020.
Treixadura, Lado og Loureira er de 3 anvendte druer til de hvide vine fra Son de Arrieiro. Førstnævnte er den mest benyttede med en andel på ca. 80-90 %.
Druerne vinificeres hver for sig på ståltanke og ligger længe på lie’en for at intensivere energien og give liv til frugten i vinen. De enkelte færdigblandede vine lagres herefter på ståltanke ved lav temperatur, indtil Xulia skal bruge dem til sin “Anadas”. Herefter hældes den enkelte vin på træfade i ca. 20 dage, for derefter at blive blandet med de andre årgange på en ståltank hvor de igen lagrer ca. 6 måneder inden de tappes på flaske og frigives.
Det giver en dybere og mere moden vin en årgangsvinene, der også kan stå op imod kraftige retter med bl.a. stegt fisk, lyst fjerkræ, mens alle former for skaldyr er en gave til vinen.
“Jeg tilsætter ingenting” siger Xulia. Med det mener hun at alle vinmarker plejes med maksimalt fokus på miljøet. Alt er biologisk og økologisk, og der tilsættes kun ganske lidt svovl når vinene aftappes, men kun hvis det er nødvendigt.
-
2018 Lias Finas Blanco, Bodega 220 Cántaras, Rioja
kr. 180,00Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra den sydlige del af Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.
Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.
Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd ufiltreret under 10 måneders fadlagring, deraf navnet Lias Finas, “Fine Lees” og endelig lagres den yderligere ca. 5 måneder på ståltanke.
Du får en frisk hvidvin med stor dybde. Langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Lias Finas er en utrolig stærk vin med et stort lagringspotentiale, så hvis man er til gammel hvid Rioja, prøv at give den 10 år eller mere i kælderen.
Alle vinmarker hos Honorio Rubio/220 Cantaras dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.
Fra Jyllands Posten 22/10-2023
Faglagret hvid rioja med alder bliver ofte glemt herhjemme i vrimlen af de unge, sprøde hvidvine, som tegner det nye Spanien i disse år. Det er synd, for de fortjener at være andet og mere end eftertragtet vin for en snæver kreds af nørder. Rubio-familiens version er uhyre klassisk, stilen let oxidativ med tilhørende høj kompleksitet, velproportioneret power og en utrolig aromaintensitet og smagsdybde. Fuld af tørret abrikos og kamillete, saltsyltet citronskal tilsat en tydelig fino sherry-note og gammelt træ. Velstruktureret, fast i kødet, salt udgang. Bare mægtig fin balanceret. Biodynamisk dyrket tilmed. 93 point.
5 Stjerner
-
2018 Chateau Certan de May de Certan, Pomerol
kr. 950,00Original price was: kr. 950,00.kr. 850,00Current price is: kr. 850,00. -
2018 Vougeot 1. Cru, Les Petits Vougeots, Mongeard-Mugneret
kr. 975,00Original price was: kr. 975,00.kr. 850,00Current price is: kr. 850,00.