Manzanilla Pasada en Rama, Pastora, Barbadillo – dobbeltmagnum

Tilbud

Manzanilla Pasada en Rama, Pastora, Barbadillo – dobbeltmagnum

Original price was: kr. 900,00.Current price is: kr. 750,00.

Pastora er den første Manzanilla der blev eksporteret på flaske. Succes’en med at eksportere Sherry og Manzanilla på fade, fik grundlæggeren af Barbadillo, Benigno Barbadillo til at gå skridtet videre og begyndte derfor at markedsføre de flaskeaftappede vine. Derfor anses Pastora som en grundsten, og som den mest betydningsfulde af alle Manzanillas i dag.

Grundvinen i Pastora stammer fra Barbadillos Solear solera. Herfra udvælges særlige fade og Pastora lagrer sine sidste år i selve bodegaen af samme navn helt nede ved floden.

Vinen har kun været udgivet i sin nuværende form siden 2015. Her besluttede man hos det game vinhus at tappe en vin der minder om den der gav Barbadillo så stor succes tilbage i starten af 1800-tallet. Pastora der er afbilledet på etiketten ved ingen hvor blev af, men vinen er tilbage i fineste form.

 

Barbadillo – Manzanilla i særklasse og økologiske hvidvine.

Min fascination af de rene, forstærkede vine fra den hvide slette i Spanien sydligste hjørne er stor. Når naturen kan noget helt specielt, så som at danne flor ovenpå den færdiglavede vin og tillægge vinen ekstra lag af smag, uden menneskelig indblanding er et sandt naturfænomen.

De mange hektarer med Palominodruer gror i den kalkholdige Albarizo jord som er gammel havbund. Under det hvide kalkholdige lag findes et lag af ler der holder på fugten i de tørre perioder. Og tørke er ikke noget man taler om, det er noget man har. Mere end 300 solskinsdage om året og en gennemsnitstemperatur på 15-19 grader siger alt.

Barbadillo ejer hele 16 kældre, eller Bodegaer i byen Sanlucar de Barrameda. En by placeret ved flodbreden af Guadalquivir. En by der har været afskibningssted for de tidlige eksporter af Sherry til bl.a. USA og England.

Byens placering så langt mod syd, betyder også at byens bygninger og dermed lagringskældre, er under påvirkning fra de to have der nærmest løber sammen her. Hvad der er interessant er, at påvirkningen ikke er ens, og vinene der lagrer længst mod Middelhavet i øst ikke smager som dem lagret længst mod Atlanterhavet i vest. Det afspejles blandt i vinene fra Arboledilla, hvor Levante ligger i den østlige del af bygningens kældre og Poniente i den vestlige del.

Poniente synes mere nøddeagtig, fyldig og rund i sin smag, hvor Levante er mere frisk, ren og med et citrus præg.

De vine jeg har fået forhandling af, er de stærkt limiterede Singular Especiales Manzanillas. Vine der lagrer i mindre Bodegaer rundt om i byen. Kældre der har hver sit mikrobiologiske univers, hver sin påvirkning fra havene omkring og historien. Historien er væsentlig for Sherry og helt særlig. Den får jeg ikke plads til her, men Barbadillo er en vigtig del af den. De var nemlig de første til at eksportere Manzanilla tappet på flaske. Succes’en med at sende fade over Atlanterhavet, fik grundlæggeren Benigno Barbadillo til at tappe ”Pastora” på flaske og markedsføre den som aftappet vin. Pastora er i dag en grundsten for Manzanilla, en eksklusiv vin som også findes i sortimentet.

Barbadillo laver også friske læskende hvidvine på økologisk dyrkede Palomino-druer. Vine der er nemme at holde af, ikke mindst til mange af sommerens grønne retter, men også gerne til salte sager som sardiner, ansjoser, oste, charcuteri osv.

Begge vine har netop høstet guldmedaljer ved en stor tysk international økosmagning. Sábalo og Patinegro er den grad spændende bekendtskaber.

Land

Distrikt

Drue

Producent

Flaskestørrelse

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Ingen varer i kurven.

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.