Rødvin

Viser 145–156 af 163 resultater

    • 2022 Mon nom est Rouge, Jonathan Maunoury, Vin de France

      kr. 190,00

      Jonathan Maunoury har en ph.d. i kemi og har spenderet næsten 10 år som forsker inden for næste generations smartphone-skærme (i Storbritannien og Belgien), før han følte behovet for det […]

    • 2021 Villacardiel, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 180,00

      Villacardiel stammer fra et område for foden af Sierra de Cantabria, og selve marken med ren Tempranillo ligger i 630 meters højde. Området er arkæologisk beskyttet, og ind i mellem findes en del af fortidens efterladenskaber i jorden og bag skjulte grotter.

      Vinmarken dyrkes med største respekt for naturen og efter biodynamiske principper.

      Druerne håndplukkes i 11 kg bokse og gæres så naturligt som muligt med druernes egne gærceller. Vinen lagrer delvis 8 måneder på franske fade og derefter 6 måneder i cementtanke.

      Vinen er frisk, meget dybrød med noter af brombær og solbær med florale noter. Kan nydes som ung ved 16-18 grader, men udvikler sig klart positivt ved flaskelagring i et par år eller mere.

       

       

    • 2018 Saint-Jospeh, Rue des Poulies, Famille de Boel France

      Original price was: kr. 250,00.Current price is: kr. 160,00.

      På ren Syrah viser domainet et flot visitkort frem i form af en vin med både fyldig, saftig frugt men også en ret seriøs vin til lagring i kælderen.

      Vinstokkene gror i granitholdig jord som mange andre steder i den nordlige del af Rhône.

      Når druen er Syrah er duftnoterne ofte en blanding af røde og sorte bær. Denne Saint-Joseph har også et karakteristisk strejf af røget bacon, råt kød og krydderurter.

      Halvdelen af vinen lagres på brugte egetræsfade, resten på ståltanke.

      Hold den kølig under servering, server den helst ved 17-18 grader.

      Bør åbnes i god tid! 3-4 timer åben gør den bedre.

      Rue des Poulies er navnet på den gade hvor den første franske restaurant lå i 1765. I dag hedder gaden Rue du Louvre. Derfor er etiketten en hyldest til den franske gastronomi.

       

       

    • 2020 Nocturna, Rioja, Oxer Wines

      Original price was: kr. 195,00.Current price is: kr. 145,00.

      Nocturna er en once in a lifetime vin. Det er den fordi Oxer aldrig har lavet den før, og forventer ikke at gøre det igen.

      Den er et sammenkog af vine fra Kalamity, Suzzane, Artillero, Tartalo og Ahari. En gang imellem står man som vinmager med noget god vin der ikke vil bidrage til en i forvejen god cuvée som synes at have fundet sin rette balance. Derfor kan man have lidt “leftovers” fra en eller flere årgange i sine tanke. Nocturna er et blend af diverse gode sager, seriøst gode sager.

      Efter at have smagt vinen i det tidlige forår 2023 bad jeg straks om 300 flasker, dem kom jeg til at slås lidt for, men nu er de her og der kommer ikke flere…

       

       

    • 2016 Phylos, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero

      Original price was: kr. 180,00.Current price is: kr. 140,00.

      Vinstokkene til Phylos er mellem 15 og 50 år gamle. De er alle af den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo.

      Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. De gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring inden de lagres på franske fade i ca. 12 måneder.

      Årgang 2016 er drikkeklar, men hvis du vil gemme den i kælderen endnu nogle år, så er det intet problem.

      Du får en Ribera del Duero med fuld fart på frugt og et behersket fadpræg, hvilket gør den relativ nem at drikke nu og ikke mindst til kraftigere mad.

    • 2020 Altún, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 140,00

      Altún er husets flagskib. Blandet af druer fra 3 af Riojas absolut bedste terroirs, beliggende i Rioja Alavesa.

      Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra de tre terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.

      Vinificeringen foregår i store tanke, mens lagringen af vinen sker på franske barriques og 500 liters fade i samlet 14 måneder.

      Der er meget smag i vinen, den omfavner smagsløgene og fadlagringen sammen med den friske syre giver en god rygrad til din grillmad eller anden mad der kan bruge et frisk kraftigt pust.

       

       

    • 2018 Barbera d’Alba, Superiore, Silvio Alessandria, Piemonte

      Original price was: kr. 175,00.Current price is: kr. 125,00.
    • 2018 Fera Ferotge,Sumoll, Can Descregut, Penedès

      Original price was: kr. 225,00.Current price is: kr. 120,00.

      Fera Ferotge er sin helt egen vin og kan ikke sammenlignes med andre spanske vine.

      Druen den laves på er Sumoll. En lokal drue i Penedes med en gammel historie. Oprindeligt lavede man vin til drueplukkerne og andre arbejdere i vinmarkerne på Sumoll, men var i en tid hvor de lyse farver i vinene ikke var anset som kvalitetsvine.

      I dag passer den perfekt ind i de vintyper der nydes mange af. Frugten er som en Pinot Noir, blandet med Gamay og Nebbiolo. Syren og strukturen minder en del om Piemonte-vinene, særligt Barbaresco og Barolo. Det er også en vin med lang holdbarhed, men alt efter temperament kan den også nydes ung. Helt som vinene fra Piemonte.

      Den er lys i farven, kræver store glas og gerne en tur i karaffel inden servering.

       

    • 2022 Guilleret, Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

      Original price was: kr. 150,00.Current price is: kr. 110,00.

      100 % Gamay fra gennemsnitligt 35 år gamle stokke. Markerne ligger i 350 meters højde og er dyrket økologisk og som alle andre vine fra Auréliens univers høstet manuelt.

      Klaserne afstilkes og bærrene fermenterer semi-carbonic 4-5 dage inden de presses og spontangærer på tank.

      Vinen lagres 8-9 måneder på ståltanke inden den tappes uden filtrering.

       

      Billede svarer ikke til varens årgang som er 2022

    • 2021 Guilleret, Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

      Original price was: kr. 145,00.Current price is: kr. 110,00.

      100 % Gamay fra gennemsnitligt 35 år gamle stokke. Markerne ligger i 350 meters højde og er dyrket økologisk og som alle andre vine fra Auréliens univers høstet manuelt.

      Klaserne afstilkes og bærrene fermenterer semi-carbonic 4-5 dage inden de presses og spontangærer på tank.

      Vinen lagres 8-9 måneder på ståltanke inden den tappes uden filtrering.

       

      Billede svarer ikke til varens årgang som er 2021

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.