Viser 241–252 af 306 resultater
Type
- Champagne - Bobler (29)
- Corpinnat (2)
- Forstærket vin - tør (5)
- Hvidvin (91)
- Orangevin (3)
- Rosévin (9)
- Rødvin (156)
- Søde vine - forstærkede vine (17)
- Pet Nat (1)
Land
Distrikt
Kommune
Producent
Drue
Årgang
Pris
Flaskestørrelse
- 1,5 liter (1)
-
2015 Corpinnat Memoria Reserva Brut Nature , Can Descregut, Penedès
kr. 225,00Corpinnat er også en Cava. Can Descregut er en af blot 10 producenter i Penedès der laver Corpinnat, en betegnelse der passer mere på den man kender fra Champagne.
Alle druer skal være de lokalt godkendte. Druerne skal være dyrket indenfor regionen, eller som hos Can Descregut på egen ejendom. Memoria fra Can Descregut lagres i min. 60 måneder før de frigives til salg. Basisvinen får lov at ligge 8 måneder sammen med lie’n, eller drueskallerne inden de tappes på flasker og lagres i yderligere 5 år.
Memoria er en vin høstet af Xarel-Lo og Macabeu fra stokke der har rundet 50 år. Der tilsættes ingen dosage for at søde vinen, og bærer derfor betegnelsen Brut Nature. Vinene degorgeres løbende for at bevare mest mulig friskhed i vinene.
Vinen har mange små fine bobler. Duften er dyb og med meget friske noter. Smagen er knastør og sidder i munden med sin vibrerende syre. Du kan sagtens lagre Memoria i yderligere 3-5 år efter temperement.
-
2019 Òrbites Improbables Blanco, Can Descregut, Penedès
kr. 190,00Òrbites Improbables er en orangevin. Den er blandet af de tre druer, 80% Xarel-Lo, 10% Xarel-Lo Vermell og 10% Moscatel.
Druerne koldmaceres og gæres med skallerne. Herefter lagres den 3 måneder i amforaer af ler inden den klares og lagres yderligere 3 måneder.
Det er en enorm aromatisk vin, med både frugtsyre samt en anelse tannin. Den spænder vidt ind i det gastronomiske univers, og den der vælger rødvinen fra og går på orangevin, får en interessant sparring til maden.
Det her er en vin man ikke lige kan slippe igen, det er den simpelthen for interessant til.
-
2018 Horafosca Blanco, Can Descregut, Penedès
kr. 190,00Horafosca er lavet af Xarel-Lo stokke plantet helt tilbage i 1951. De gamle vinstokke sikrer en vin med stor fylde og en fin dybde.
Druerne tilbringer 5 timer med skindet inden de starter gæringen, den såkaldte kold maceration. Herefter gæres de i ståltanke ved hjælp af naturens egne gærceller.
Lagringen foregår delvist på 300 liters ungarske egefade og delvist på spanske kastaniefade i 7 måneder. Hele tiden på lie’n for at fremme smags og aromastoffer i vinen.
Der er masser smag i vinen der byder fisk med cremet sauce, eller f.eks. oste op til dans.
-
2018 Vermell Blanco, Can Descregut, Penedès
kr. 170,00Vermell fra Can Descregut er en hvidvin lavet på den røde variant af Xarel Lo med tilnavnet Vermell.
Med bind for øjnene kan man fornemme det bid vinen har som minder lidt om den måde en let rød vin kan have. Den er dog klart at sende i retning af en hvidvin rent gastronomisk.
-
2016 Barolo, Bricco Chiesa, Silvio Alessandria, Piemonte
kr. 345,00Vinbonde er det der beskriver Enzo Alessandria bedst og iøvrigt helt præcist. Enzo driver vingården i Santa Maria, beliggende i La Morra kommunen. Den er på godt 3 ha i […]
-
2018 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, La Grande Chaume, Jérémy Arnaud
kr. 425,00Fra en lille parcel på den stejle 1. Cru mark “Vau de Vey” plukkes druerne til en helt særlig Chablis. La Grande Chaume hedder stykket der på fransk benævnes som “lieu-dit” (stykket imellem).
Vinstokkene er mere end 40 år, og der presses nænsomt hele klaser, der gæres ved naturens egen kraft og helt uden indblanding fra kulturgær, eller fremmede kulturer.
Vinen lagrer hele to år på franske barrique inden den tappes på flaske. Modigt i disse tider med den lange fadlagring, og imod strømmen, men det er heldigvis ikke bestemt af nogen hvordan god vin skal laves for at smage fantastisk.
La Grande Chaume er en charmetrold som ung, men kan uden tvivl lægge yderligere lag på ved 5-10 års lagring.
-
2018 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, Jérémy Arnaud
kr. 345,00Premier Cru “Vau de Vey” marken er en stejl arbejdsplads og druerne håndhøstes ikke blot fordi den dyrkes biodynamisk, men også fordi det ikke er muligt at køre med maskiner her.
Vinstokkene er alle mere end 40 år. Hele drueklaser presses meget nænsomt og tages fra, inden de starter gæringen ved egen kraft. Der arbejdes helt uden tilsætning af fremmed kulturer eller gær.
Halvdelen af cuvéen lager på franske barrique i et år, mens den anden halvdel lagrer på ståltanke. Efter et år blandes begge dele sammen og lagrer yderligere et år på ståltanke inden vinen tappes på flaske.
Det er i sandhed sprød og spændstig Chablis 1. Cru med et flot krydderi fra fadet. Alt efter temperament kan vinen med fordel lagres, men hvis du er til den unge vin med stor energi, så drikker du bare af den nu.
-
2019 Viognier, IGP Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier
kr. 170,00Denne hvide sprødhed er en lillesøster til Condrieu.
Vinen er på 100% Viognier fra parceller i kommunen Limony.
Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.
Vinen lagrer ca. i 10 måneder på ståltanke inden aftapning.
Drik den ung og nyd Viogniers blomsterrige aromaer til f.eks. asiatiske retter.
-
2019 Condrieu, Aurélien Chatagnier
kr. 350,00Original price was: kr. 350,00.kr. 245,00Current price is: kr. 245,00.Condrieu med en præcision der leger med dine smagsløg.
Vinen er på 100% Viognier som den skal være, fra to parceller i kommunen Limony.
Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.
Vinen lagrer i 8- 10 måneder på barriques, hvoraf 10 % fornyes hvert år, inden den tappes på flaske.
Drik den ung og nyd Viogniers blomsterrige aromaer, eller gem den i kælderen og lad den forvandle sig til en mere kompleks vin med stor volume. Den skjulte syre holder vinen i flot balance hele vejen.