2021

    • 2022 Riesling Dirstelberg, Agathe Bursin

      kr. 225,00

      Riesling Dirstelberg høstes af gamle vinstokke. Den byder på stort duftspektrum, høj volume og megen vin i glasset med en smule restsødme, der dog sættes på plads af en tilstedeværende syre.

       

    • 2022 La Cicatera, Garnacha, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 300,00

      La Cicatera var en af de vine jeg forelskede mig i ved aller første smagning med Alberto og Iker. Garnacha vinstokkene vokser i marker omkring Banos de Ebro i ca. 500 meters højde. Markerne består af kalkholdig jord med sandsten.

      Vinmarken dyrkes med største respekt for naturen og efter biodynamiske principper.

      Druerne håndplukkes i 11 kg bokse og gæres så naturligt som muligt med druernes egne gærceller. Vinen lagrer delvis 6 måneder på franske fade og derefter 8 måneder i cementæg.

      Vinen er frisk og nyder godt af Garnachas sødmefulde frugt, men den højtliggende kalkholdige jord holder vinen i stram snor. Dvs. du får masser af charme og god frisk syre i samme mundfuld. Kan nydes som ung ved 14-16 grader, heldigvis!

       

      Fra Jyllands Posten 22/10-2023

      Førsteklasses garnacha fra kalkrig parcel med en distingveret, transparent signatur. Saftspændt og animerende, alt er i lod og vage her. Druens velkendte bolsjesødme er holdt flot i skak. Forfinet floral parfume, luftig, kalket frugt, levende syre og søde tanniner. 93 point.

      4 stjerner

    • 2021 Champagne Grand Cru Blanc de Blancs, Les Chétillons, Brut Nature, Christophe Pitois – Magnum

      kr. 1.500,00

      Les Chétillons ligger øst/sydøst for byen Le Mesnil sur Oger.

      Jordbunden er gammel havbund og består derfor af store dele flint og kridt, helt ideelt til dyrkning af Chardonnay.

      Christophe er enormt omhyggelig med sit markarbejde, han er meget bevidst om at anstrengelser i marken giver belønning i kælderen.

      For at bevare mest mulig friskhed gærer han Les Chétillons på ståltank og uden at den gennemgår malolaktisk gæring lagrer den på franske fade i 6 måneder inden de tappes på flaske. Han bruger 80 % ældre fade og 20 % nye.

      Årgang 2021 er degorgeret i marts 2025 og har altså nået at ligge 3 år på gærresterne.

      Les Chétillons er en vin der har et enormt potentiale. Den er mineralsk, citruspræget og meget energisk. En vin der er svær at sippe, alt for lækker at drikke.

    • 2021 Champagne Grand Cru Blanc de Blancs, Les Chétillons, Brut Nature, Christophe Pitois

      kr. 700,00

      Les Chétillons ligger øst/sydøst for byen Le Mesnil sur Oger.

      Jordbunden er gammel havbund og består derfor af store dele flint og kridt, helt ideelt til dyrkning af Chardonnay.

      Christophe er enormt omhyggelig med sit markarbejde, han er meget bevidst om at anstrengelser i marken giver belønning i kælderen.

      For at bevare mest mulig friskhed gærer han Les Chétillons på ståltank og uden at den gennemgår malolaktisk gæring lagrer den på franske fade i 6 måneder inden de tappes på flaske. Han bruger 80 % ældre fade og 20 % nye.

      Årgang 2021 er degorgeret i marts 2025 og har altså nået at ligge 3 år på gærresterne.

      Les Chétillons er en vin der har et enormt potentiale. Den er mineralsk, citruspræget og meget energisk. En vin der er svær at sippe, alt for lækker at drikke.

    • 2021 Glorya, Gil Berzal, Alavesa

      kr. 575,00
      Glorya er ren Garnacha fra Valcavada marken. Den er beliggende i 600 meters højde med stokke plantet i 1995. De står i en kalkholdig lerjord med grus og sten som bidrager til den friske frugt og ret florale vin.
      Valcavada dyrkes som alt andet helt uden brug af kemi med fokus på det regenerative og naturligvis økologisk.
      Druerne håndhøstes i 15 kilos kasser for at bevare klaserne hele på vej til vineriet.
      Macerationen foregår over ca. 20 dage med let overhældning. Efter første gæring hældes vinen på 500 liters franske fade hvor den malolaktiske gæring og lagring finder sted.
      Efter ca. 15 måneder tappes vinen uden klaring eller filtrering.
      Gil Berzal laver Garnacha på aller øverste niveau, en vin hvor energi og elegance er forenet i potentialet fra Alavesa.

       

       

       

       

    • 2021 Alma Pura, Gil Berzal, Alavesa

      kr. 750,00
      San Julian marken ligger øst for Laguardia. Alma Pura kommer fra en meget lille parcel, El Barranco, på den østligste del af San Julian. Stokkene stammer helt tilbage fra 1930 og er familien Berzals ældste parcel.
      Beplantningen består af 85 % Tempranillo og 15 % af Calagrano, Viura, Malvasia, Garnacha og Graciano.
      Særligt for El Barranco parcellen er at det øverste lag jord bestående af ler med løse kalksten ligger ovenpå “mother rock”, foden af bjerget.
      Alt behandles uden brug af kemi, kun økologisk og efter biodynamiske regenerative metoder.
      Høsten foregår manuelt i kasser med 15 kg ad gangen for at skåne de hele drueklaser mest muligt. Der høstes omkring 3000 kg druer pr. hektar i almindelige årgange.
      Mosten macereres og gæres først i ca. 20 dage i ældre franske fade på 500 liter hvor den malolaktiske gæring også finder sted. Senere lagres vinene 18 måneder på 600 liters franske fade. Den tappes uden filtrering og klaring for at bevare den helt særlige karakter og energi fra El Barranco. Et mesterværk i akkuratesse og elegance. Den kan nydes ung, men lagring er klart at anbefale.

       

       

       

       

       

    • 2021 Recoveco San Julian, Gil Berzal, Alavesa

      kr. 450,00
      San Julian marken ligger øst for Laguardia og øst for den lille bodega hvor Gil Berzals vine bliver til.
      Beplantningen består af 85 % Tempranillo og 15 % af Calagrano, Viura, Malvasia, Garnacha og Graciano. Stokkene er plantet tilbage i 1955 i en kalkholdig lerjord med mindre kalksten i jorden.
      Alt behandles uden brug af kemi, kun økologisk og efter biodynamiske regenerative metoder.
      Høsten foregår manuelt i kasser med 15 kg ad gangen for at skåne de hele drueklaser mest muligt. Der høstes omkring 3500 kg druer pr. hektar i almindelige årgange, hvilket kan give ca. 2500 flasker af denne fantastiske enkeltmarksvin.
      Maceration og gæring sker i stål hvorefter vinen hældes på barriques og 500 liters franske fade. Her ligger den 15-18 måneder inden aftapning hvor den hverken klares eller filtreres for at bevare mest mulig spænding og energi.
      Til dig som drikker den bliver du mødt af den pureste rødfrugtede vin med højt spændingsniveau. En finesse og balance der gør vinen let at nyde nu, men med en kvalitet til 10-20 års lagring.

       

       

       

    • 2021 Recoveco Valcavada, Gil Berzal, Alavesa

      kr. 350,00
      Valcavada er navnet på den parcel hvorfra vinene af samme navn også høstes. Det er samme parcel at den Garnacha-baserede Glorya stammer fra.
      Stokkene er fra 1990 og kultiveres som bush-vines. Alt holdes ved hjælp af håndarbejde helt uden brug af kemi.
      Druerne høstes i 15 kilos kasser og bringes nænsomt til vineriet. De udblødes og spontangærer i cementtanke.
      Malolaktisk gæring og lagring sker i ældre franske fade på 228, 300 og 500 liter. Efter 12-15 måneder tappes vinene uden filtrering og klaring.
      Valcavada er den mest medgørlige af vinene fra Gil Berzal og kan nydes fra helt ung.

       

       

       

       

    • 2021 Petit Chablis, Sur Priault, Jérémy Arnaud – magnum

      kr. 575,00

      Petit Chablis “Sur Priault” kommer fra den øverste parcel af det 1. Cru stykke som Jérémy ejer på Vau de Vey marken. Den forventes inden for få år at indgå i 1. Cru vinen. Lige nu har INAO ikke givet grønt lys for at den øverste del af marken kan klassificeres som 1. Cru, men det forventes at ske om få år.

      Det er ren Chardonnay, uden indblanding fra træfade. Alt er vinificeret på ståltanke og også lagret på stål. Vinene ligger på lie’en indtil aftapning, og den lagrer i næsten to år inden de flaskes uden filtrering og frigives til salg. Forvent en smule uklarhed i nogle flasker.

       

      Billede matcher ikke varens årgang

    • 2021 Cava Reserva Brut Nature, Cygnus Deneb, U Mes U, Penedès

      kr. 185,00

      Cygnus Deneb Reserva er en Brut Nature med gulfrugtet smag og hvide blomster. Vinen har ligget 24-30 måneder med lie’n i flasken med corkprop for at fremelske en mikrooxydering. Den degorgeres uden nogen tilsætning af sulfitter eller liqueur de tirage.

      Deneb er det tætteste du kommer på den naturlige Cava. Vinmarkerne er dyrket økologisk, ingen svovl under vinifikationen, og intet tilsat ved aftapning. Den er naked.

      Der er kun benyttet den karakterfulde Xarel-lo drue til Deneb. Der er meget vin at smage på trods kun 11,5 % alk., og den giver dig nuancer uafbrudt og hænger længe i munden. Den ultralette oxydation er et smukt krydderi til en i forvejen super velsmagende vin.

       

       

       

    • 2021 Cava Reserva Brut Nature, Cygnus Sador, U Mes U, Penedès – Magnum

      kr. 350,00

      Cygnus Sador Reserva er en Brut Nature med elegant grønfrugtet smag. Vinen har ligget 24 måneder på flasken inden den degorgeres og med sine blot 11,5 % alkohol bevarer den friskhed og den letsaltede mineralitet.

      Den er sammensat er 55 % Xarel-lo 30 % Parellada og 15 % Macabeu.

      Sador er et fremragende eksempel på det kvalitetsspring Cava har taget over de senere år. Den holder mere end den lover.

       

      Press release

      Alt Penedès, 17th February 2025

      U MES U Cygnus Sador recognized by Tim Atkin MW as best Catalan sparkling wine of the year in the Entry Level Category.

      In the Tim Atkin MW special report Catalunya Sparkling Wines 2025, prepared by critic Tom Hewson in December 2024, Cava Cygnus Sador from the winery U MES U has been declared Catalan sparkling wine of the year in the Entry Level category.

    • 2021 Cava Reserva Brut Nature, Cygnus Sador, U Mes U, Penedès

      kr. 170,00

      Cygnus Sador Reserva er en Brut Nature med elegant grønfrugtet smag. Vinen har ligget 24 måneder på flasken inden den degorgeres og med sine blot 11,5 % alkohol bevarer den friskhed og den letsaltede mineralitet.

      Den er sammensat er 55 % Xarel-lo 30 % Parellada og 15 % Macabeu.

      Sador er et fremragende eksempel på det kvalitetsspring Cava har taget over de senere år. Den holder mere end den lover.

       

      Press release

      Alt Penedès, 17th February 2025

      U MES U Cygnus Sador recognized by Tim Atkin MW as best Catalan sparkling wine of the year in the Entry Level Category.

      In the Tim Atkin MW special report Catalunya Sparkling Wines 2025, prepared by critic Tom Hewson in December 2024, Cava Cygnus Sador from the winery U MES U has been declared Catalan sparkling wine of the year in the Entry Level category.

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.