2018

Viser 13–24 af 51 resultater

    • 2018 Barbera d’Alba, Superiore, Silvio Alessandria, Piemonte

      Original price was: kr. 175,00.Current price is: kr. 125,00.
    • 2018 Pommard, Les Vignots, Pierre Vincent Girardin

      kr. 500,00

      Les Vignots er en fantastisk Pommard mark. Den er hurtigere moden end 1. Cru vinene. Et imponerende godt glas til pengene.

       

      Navnet på Bourgognes måske hotteste vinmager er Pierre Vincent Girardin. Han har trådt sine første skridt i faderens vineri, og har dermed fået lige dele modermælk, lige dele vin.

       

      Hans far, Vincent Girardin solgte sin egen succesfulde virksomhed i 2012, men beholdte en del parceller for at lade sin søn overtage og føre en familiedrøm mere ud i livet. Sådan er det gået og i dag vinificerer Pierre familiens egne vinmarker og har langtidskontrakter på en del andre parceller i både Côte de Beaune men også i Côte de Nuits.

       

      Stilen i vinene er knivskarpe, saftige og juicy. At være 22 og så producere et så bundsolidt og sikkert produkt er imponerende. At finde så tæt på perfekt balance i både hvide som røde vine vidner om et sandt naturtalent, naturligvis også en enorm dygtighed og så har Pierre en baggrund der stiller ham særdeles godt.

      Det er ikke blot de hvide vine Pierre Girardin mestrer. De røde hører til i toppen af Cote de Beaunes mange flotte varianter. Han formår at gøre de røde vine ligeså besnærende som de hvide. Noget de færreste formår.

      Jeg tillader mig at råbe i koret at en ny stjerne er kommet til. Det er seriøs god vin vi har med at gøre, og jeg har endnu ikke mødt nogen der ikke bøjer sig i støvet for den kvalitet der er i hver en flaske.

    • 2018 Macerado Blanco, Honorio Rubio, Rioja

      Original price was: kr. 155,00.Current price is: kr. 100,00.

      Macerado er en tør aromatisk vin der har været i kontakt med drueskallerne hele vejen fra maceration (udblødning), under gæring og også lagringen på ståltanke har været med skindkontakt. Teknisk set er det en orangevin, men den er meget lidt orange, til gengæld meget spændende som hvidvin.

      Macerationen foregår i åbne cementkar over flere dage inden druer og saft hældes på ståltanke hvor gæringen får lov at finde sted. Det er udelukkende den naturlige gær der igangsætter gæringen og der tilsættes ikke kulturgær.

      Den er lavet på Viura fra meget gamle vinstokke. Vinstokken dyrkes på marker der grænser op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja fra syd mod nord til Navarra.

      Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.

      Macerado er en markant hvidvin med et stærkt terroirpræg. Dens modne smag af let tørrede frugter og den pirrende syre gør den til en spændende gastronomisk partner.

    • 2018 Horafosca Blanco, Can Descregut, Penedès

      Original price was: kr. 190,00.Current price is: kr. 125,00.

      Horafosca er lavet af Xarel-Lo stokke plantet helt tilbage i 1951. De gamle vinstokke sikrer en vin med stor fylde og en fin dybde.

      Druerne tilbringer 5 timer med skindet inden de starter gæringen, den såkaldte kold maceration. Herefter gæres de i ståltanke ved hjælp af naturens egne gærceller.

      Lagringen foregår delvist på 300 liters ungarske egefade og delvist på spanske kastaniefade i 7 måneder. Hele tiden på lie’n for at fremme smags og aromastoffer i vinen.

      Der er masser smag i vinen der byder fisk med cremet sauce, eller f.eks. oste op til dans.

       

    • 2019 Tremendus Rosé, Honorio Rubio, Rioja – Magnum

      Original price was: kr. 170,00.Current price is: kr. 100,00.

      Tremendus Rosé er en Clarete. Den er smagsmæssigt lidt kraftigere en mange andre rosévine. Dens afsæt stammer fra den gang en Clarete var en lys rødvin, men den definition er nu meget forandret. I dag vil jeg omsætte det til at du blot får mere vin for få penge.

      Der er benyttet to traditionelle Rioja druer, Garnacha og Viura, som begge er vinificeret på ståltanke for at bevare mest mulig friskhed.

      Drik den som den er, men ellers skal den nok få din rejemad til at glide ned så nemt som ingenting.

    • 2019 Tremendus Rosé, Honorio Rubio, Rioja

      Original price was: kr. 80,00.Current price is: kr. 50,00.

      Tremendus Rosé er en Clarete. Den er smagsmæssigt lidt kraftigere en mange andre rosévine. Dens afsæt stammer fra den gang en Clarete var en lys rødvin, men den definition er nu meget forandret. I dag vil jeg omsætte det til at du blot får mere vin for få penge.

      Der er benyttet to traditionelle Rioja druer, Garnacha og Viura, som begge er vinificeret på ståltanke for at bevare mest mulig friskhed.

      Drik den som den er, men ellers skal den nok få din rejemad til at glide ned så nemt som ingenting.

    • 2018 Fera Ferotge,Sumoll, Can Descregut, Penedès

      Original price was: kr. 225,00.Current price is: kr. 120,00.

      Fera Ferotge er sin helt egen vin og kan ikke sammenlignes med andre spanske vine.

      Druen den laves på er Sumoll. En lokal drue i Penedes med en gammel historie. Oprindeligt lavede man vin til drueplukkerne og andre arbejdere i vinmarkerne på Sumoll, men var i en tid hvor de lyse farver i vinene ikke var anset som kvalitetsvine.

      I dag passer den perfekt ind i de vintyper der nydes mange af. Frugten er som en Pinot Noir, blandet med Gamay og Nebbiolo. Syren og strukturen minder en del om Piemonte-vinene, særligt Barbaresco og Barolo. Det er også en vin med lang holdbarhed, men alt efter temperament kan den også nydes ung. Helt som vinene fra Piemonte.

      Den er lys i farven, kræver store glas og gerne en tur i karaffel inden servering.

       

    • 2018 Kalamity, Rioja, Oxer Wines

      Original price was: kr. 775,00.Current price is: kr. 725,00.

      Kalamity er et kraftværk. Sirligt pakket ind til dig der vil have det absolut bedste fra Rioja Alta og Alavesa. Ideen her er at blande flere druer, Tempranillo, Garnacha, Viura og Garnacha Blanca, sådan som man har en gammel tradition for at gøre i Rioja. Garnacha druerne kommer fra en vinmark beliggende i 580 meters højde omkring Cardenas i Rioja Alta og dateres tilbage til 1903. Tempranillo druerne høstes fra vinmarker i 600 meters højde som har passeret 100 år.

      Druerne vinificeres hver for sig, på dels stål, cement æg, og foudres af fransk eg. Efter lagring blandes den endelige cuvée, hvor andelen af Tempranillo og Garnacha er nogenlunde lige stor.

      Vinen er til fremtiden og bør gemmes mindst 5, men gerne 10 år, for at udløse det fulde potentiale. En vin med et enormt duftspekter, mineralitet og længde. Gem den hvis du kan!

       

       

       

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.