Spanien

Viser 61–72 af 75 resultater

    • 2019 Marko, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      Original price was: kr. 125,00.Current price is: kr. 95,00.

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

       

    • 2015 Corpinnat Memoria Reserva Brut Nature , Can Descregut, Penedès

      Original price was: kr. 225,00.Current price is: kr. 185,00.

      Corpinnat er også en Cava. Can Descregut er en af blot 10 producenter i Penedès der laver Corpinnat, en betegnelse der passer mere på den man kender fra Champagne.

      Alle druer skal være de lokalt godkendte. Druerne skal være dyrket indenfor regionen, eller som hos Can Descregut på egen ejendom. Memoria fra Can Descregut lagres i min. 60 måneder før de frigives til salg. Basisvinen får lov at ligge 8 måneder sammen med lie’n, eller drueskallerne inden de tappes på flasker og lagres i yderligere 5 år.

      Memoria er en vin høstet af Xarel-Lo og Macabeu fra stokke der har rundet 50 år. Der tilsættes ingen dosage for at søde vinen, og bærer derfor betegnelsen Brut Nature. Vinene degorgeres løbende for at bevare mest mulig friskhed i vinene.

      Vinen har mange små fine bobler. Duften er dyb og med meget friske noter. Smagen er knastør og sidder i munden med sin vibrerende syre. Du kan sagtens lagre Memoria i yderligere 3-5 år efter temperement.

       

    • 2019 Òrbites Improbables Blanco, Can Descregut, Penedès

      kr. 190,00

      Òrbites Improbables er en orangevin. Den er blandet af de tre druer, 80% Xarel-Lo, 10% Xarel-Lo Vermell og 10% Moscatel.

      Druerne koldmaceres og gæres med skallerne. Herefter lagres den 3 måneder i amforaer af ler inden den klares og lagres yderligere 3 måneder.

      Det er en enorm aromatisk vin, med både frugtsyre samt en anelse tannin. Den spænder vidt ind i det gastronomiske univers, og den der vælger rødvinen fra og går på orangevin, får en interessant sparring til maden.

      Det her er en vin man ikke lige kan slippe igen, det er den simpelthen for interessant til.

       

    • 2018 Horafosca Blanco, Can Descregut, Penedès

      Original price was: kr. 190,00.Current price is: kr. 125,00.

      Horafosca er lavet af Xarel-Lo stokke plantet helt tilbage i 1951. De gamle vinstokke sikrer en vin med stor fylde og en fin dybde.

      Druerne tilbringer 5 timer med skindet inden de starter gæringen, den såkaldte kold maceration. Herefter gæres de i ståltanke ved hjælp af naturens egne gærceller.

      Lagringen foregår delvist på 300 liters ungarske egefade og delvist på spanske kastaniefade i 7 måneder. Hele tiden på lie’n for at fremme smags og aromastoffer i vinen.

      Der er masser smag i vinen der byder fisk med cremet sauce, eller f.eks. oste op til dans.

       

    • 2018 Vermell Blanco, Can Descregut, Penedès

      Original price was: kr. 170,00.Current price is: kr. 125,00.

      Vermell fra Can Descregut er en hvidvin lavet på den røde variant af Xarel Lo med tilnavnet Vermell.

      Med bind for øjnene kan man fornemme det bid vinen har som minder lidt om den måde en let rød vin kan have. Den er dog klart at sende i retning af en hvidvin rent gastronomisk.

       

    • 2019 Tremendus Rosé, Honorio Rubio, Rioja

      Original price was: kr. 80,00.Current price is: kr. 50,00.

      Tremendus Rosé er en Clarete. Den er smagsmæssigt lidt kraftigere en mange andre rosévine. Dens afsæt stammer fra den gang en Clarete var en lys rødvin, men den definition er nu meget forandret. I dag vil jeg omsætte det til at du blot får mere vin for få penge.

      Der er benyttet to traditionelle Rioja druer, Garnacha og Viura, som begge er vinificeret på ståltanke for at bevare mest mulig friskhed.

      Drik den som den er, men ellers skal den nok få din rejemad til at glide ned så nemt som ingenting.

    • 2019 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 190,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

       

    • 2018 Suzzane, Rioja, Oxer Wines

      Original price was: kr. 325,00.Current price is: kr. 275,00.

      Suzzane er opkaldt efter Leonard Cohen’s sang af samme navn, og vinen er som sangen, en hyldest til kvinder. Det er en meget elegant Garnacha fra stokke der daterer sig tilbage til 1903 og vokser i 580 meters højde. Vinmarken til de ca. 3000 flasker ligger i Rioja Alta omkring Cárdenas.

      Vinen både fermenteres og lagres delvis i brugte 500 liters franske fade og cement æg. Lagringen er ca. 12 mdr. inden den tappes på flaske.

      Den er saftig og intens, men med et elegant udtryk der kalder på en tår mere.

       

       

    • 2017 Artillero, Rioja, Oxer Wines

      Original price was: kr. 285,00.Current price is: kr. 225,00.

      I Rioja Alavesa laver Oxer en Tempranillo tilsat ca. 5 % Viura, kaldet Artillero. Vinstokkene dateres tilbage til 1922, hvilket giver meget lave høstudbytter. Til gengæld får vinen en ekstra dybde, samtidig med en saftspændt frugt. Den er absolut til den juicy side, og er et godt eksempel på hvor elegant ung Tempranillo kan fortolkes. Stilmæssigt minder den mere om en ung Bourgogne end om en traditionel rød Rioja. Et frisk pust ned ad en gammel sti.

       

       

    • 2018 Macerado Blanco, Honorio Rubio, Rioja

      Original price was: kr. 155,00.Current price is: kr. 100,00.

      Macerado er en tør aromatisk vin der har været i kontakt med drueskallerne hele vejen fra maceration (udblødning), under gæring og også lagringen på ståltanke har været med skindkontakt. Teknisk set er det en orangevin, men den er meget lidt orange, til gengæld meget spændende som hvidvin.

      Macerationen foregår i åbne cementkar over flere dage inden druer og saft hældes på ståltanke hvor gæringen får lov at finde sted. Det er udelukkende den naturlige gær der igangsætter gæringen og der tilsættes ikke kulturgær.

      Den er lavet på Viura fra meget gamle vinstokke. Vinstokken dyrkes på marker der grænser op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja fra syd mod nord til Navarra.

      Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.

      Macerado er en markant hvidvin med et stærkt terroirpræg. Dens modne smag af let tørrede frugter og den pirrende syre gør den til en spændende gastronomisk partner.

    • 2017 Lias Finas Rosé, Honorio Rubio, Rioja

      Original price was: kr. 180,00.Current price is: kr. 140,00.

      Lias Finas betyder “den fine lie”, hvilket hentyder til den tid vinen lagrer på de fine rester af drueskallerne.

      Lie’n tilfører vinen en livlig energi og løfter spændingen for os der nyder den. Der er en masse vildskab i denne vin. En vin der er langt kraftigere en normale rosé’er. Det skyldes dels den traditionelle måde vinen er lavet på, hvor fadlagringen er den del af dens modningsproces.

      Den er fantastisk når du har grillet en kylling, en fed fisk som tun, laks, makrel og vær ikke bange for krydderier.

      Hvis du er til nørderi, så prøv at læg denne i kælderen 5-10 år og se hvad der kommer ud af det.

      Det er billig, men god og interessant underholdning.

       

      “Spændende spansk rosé fra Rioja, som også har sine stolte traditioner udi genren. Stilen her er diametralt modsat af de provencalske fætre. Denne har en kraftfuld og kompleks næse, præget af tiden på flaske. Fuld af voks, Aperol-noter, tørrede suppeurter, spicy noter fra fadlagringen og et oxidativt touch. Smagen er stor og intens. På en gang cremet og sødmefuld, men her er også grapeskalsbitterhed, smag af tørret abrikos og blodappelsinmarmelade. En del tannin gør den til en udpræget madvin, og den vil helt sikkert kunne ligge nogle år endnu og opsamle en endnu større aromatisk kompleksitet”. 92 point. (Kilde: Morten Bundgaard – Jyllands Posten)

       

    • 2017 Lias Finas Blanco, Honorio Rubio, Rioja

      kr. 170,00

      Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra den sydlige del af La Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.

      Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.

      Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd ufiltreret under 10 måneders fadlagring, deraf navnet Lias Finas, “Fine Lees” og endelig lagres den yderligere ca. 5 måneder på ståltanke.

      Du får en frisk hvidvin med stor dybde. Langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Lias Finas er en utrolig stærk vin med en stort lagringspotentiale, så hvis man er til gammel hvid Rioja, prøv at give den 10 år eller mere i kælderen.

      Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.