Viser 73–84 af 98 resultater
-
2019 Nuits-Saint-Georges 1. Cru, Les Bousselots, Philippe Gavignet
kr. 495,00kr. 395,00Pinot Noir stokkene til denne Les Bousselots er plantet helt tilbage i 1946.
Marken ligger lige nord for byen i et bælte af andre prominente marker. Les Bousselots fremstår en anelse mere rustik end andre vine fra Gavignet. Den kalder derfor på lidt mere flaskelagring, så mens du drikker de andre, ligger denne og bliver bedre og bedre. Drik den minimum 5 år gammel, og hæld den gerne på karaffel nogle timer inden servering.
Druerne koldmacereres 8-10 dage inden gæringen finder sted og vinene lagres på franske barriques i ca. 16 måneder. Kun 1/3 del af disse er nye.
-
2019 Macon-Villages, La Fougueuses, Alexis de Benoist
kr. 160,00kr. 85,00Macon-Villages “La Fougueuse” er høstet af druer fra en parcel på blot 1,5 ha.
Vinstokkene har den høje alder af 50 år, og er dyrket efter biodynamiske principper.
Chardonnay druerne presses nænsomt inden de gæres på ståltanke.
Vinen lagres i minimum 6 måneder inden den udbydes til salg.
Resultatet er en frisk og ren vin med god syre. Den besidder en let fedme, men har samtidigt et mineralsk præg.
-
2018 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, La Grande Chaume, Jérémy Arnaud
kr. 425,00Fra en lille parcel på den stejle 1. Cru mark “Vau de Vey” plukkes druerne til en helt særlig Chablis. La Grande Chaume hedder stykket der på fransk benævnes som “lieu-dit” (stykket imellem).
Vinstokkene er mere end 40 år, og der presses nænsomt hele klaser, der gæres ved naturens egen kraft og helt uden indblanding fra kulturgær, eller fremmede kulturer.
Vinen lagrer hele to år på franske barrique inden den tappes på flaske. Modigt i disse tider med den lange fadlagring, og imod strømmen, men det er heldigvis ikke bestemt af nogen hvordan god vin skal laves for at smage fantastisk.
La Grande Chaume er en charmetrold som ung, men kan uden tvivl lægge yderligere lag på ved 5-10 års lagring.
-
2018 Chablis 1. Cru, Vau de Vey, Jérémy Arnaud
kr. 345,00Premier Cru “Vau de Vey” marken er en stejl arbejdsplads og druerne håndhøstes ikke blot fordi den dyrkes biodynamisk, men også fordi det ikke er muligt at køre med maskiner her.
Vinstokkene er alle mere end 40 år. Hele drueklaser presses meget nænsomt og tages fra, inden de starter gæringen ved egen kraft. Der arbejdes helt uden tilsætning af fremmed kulturer eller gær.
Halvdelen af cuvéen lager på franske barrique i et år, mens den anden halvdel lagrer på ståltanke. Efter et år blandes begge dele sammen og lagrer yderligere et år på ståltanke inden vinen tappes på flaske.
Det er i sandhed sprød og spændstig Chablis 1. Cru med et flot krydderi fra fadet. Alt efter temperament kan vinen med fordel lagres, men hvis du er til den unge vin med stor energi, så drikker du bare af den nu.