Spanien

Viser 25–36 af 90 resultater

    • 2021 Everest, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      Original price was: kr. 475,00.Current price is: kr. 400,00.

      Everest kommer fra et markstykke på lige under 1 hektar ved navn “La Choza” som ligger på en terrasse oven over Banos de Ebro i Rioja Alavesa.

      Det er ren Tempranillo plantet i 1965 i kalkholdig lerjord på et terræn med 11% stigning. Således er der ret god afvanding og vinstokkenes rødder må søge dybt for at suge vand op til planten.

      Marken dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper

      Vinen gæres naturligt og den malolaktiske gæring finder sted sporadisk i 500 liters nye franske fade.

      Everest lagres samlet 14 måneder på 500 liters fade inden den tappes. Den har brug for nogle års flaskelagring for at vise sit fulde potentiale.

       

       

    • Oloroso Cuco, VORS 30 years, Principe de Barbadillo – halvflaske

      Original price was: kr. 450,00.Current price is: kr. 395,00.

       

       

    • Palo Cortado, Obispo Gascon VORS, 30 years, Barbadillo – halvflaske

      Original price was: kr. 450,00.Current price is: kr. 395,00.

       

       

    • 2021 Suzzane, Rioja, Oxer Wines

      Original price was: kr. 375,00.Current price is: kr. 325,00.

      Suzzane er opkaldt efter Leonard Cohen’s sang af samme navn, og vinen er som sangen, en hyldest til kvinder. Det er en meget elegant Garnacha fra stokke der daterer sig tilbage til 1903 og vokser i 580 meters højde. Vinmarken til de ca. 3000 flasker ligger i Rioja Alta omkring Cárdenas.

      Vinen både fermenteres og lagres delvis i brugte 500 liters franske fade og cement æg. Lagringen er ca. 12 mdr. inden den tappes på flaske.

      Den er saftig og intens, men med et elegant udtryk der kalder på en tår mere.

       

       

    • 2020 Suzzane, Rioja, Oxer Wines

      Original price was: kr. 375,00.Current price is: kr. 325,00.

      Suzzane er opkaldt efter Leonard Cohen’s sang af samme navn, og vinen er som sangen, en hyldest til kvinder. Det er en meget elegant Garnacha fra stokke der daterer sig tilbage til 1903 og vokser i 580 meters højde. Vinmarken til de ca. 3000 flasker ligger i Rioja Alta omkring Cárdenas.

      Vinen både fermenteres og lagres delvis i brugte 500 liters franske fade og cement æg. Lagringen er ca. 12 mdr. inden den tappes på flaske.

      Den er saftig og intens, men med et elegant udtryk der kalder på en tår mere.

       

       

    • Manzanilla Pasada en Rama, Pastora, Barbadillo – magnum

      Original price was: kr. 460,00.Current price is: kr. 325,00.

      Pastora er den første Manzanilla der blev eksporteret på flaske. Succes’en med at eksportere Sherry og Manzanilla på fade, fik grundlæggeren af Barbadillo, Benigno Barbadillo til at gå skridtet videre og begyndte derfor at markedsføre de flaskeaftappede vine. Derfor anses Pastora som en grundsten, og som den mest betydningsfulde af alle Manzanillas i dag.

      Grundvinen i Pastora stammer fra Barbadillos Solear solera. Herfra udvælges særlige fade og Pastora lagrer sine sidste år i selve bodegaen af samme navn helt nede ved floden.

      Vinen har kun været udgivet i sin nuværende form siden 2015. Her besluttede man hos det game vinhus at tappe en vin der minder om den der gav Barbadillo så stor succes tilbage i starten af 1800-tallet. Pastora der er afbilledet på etiketten ved ingen hvor blev af, men vinen er tilbage i fineste form.

       

    • 2021 Marko Terlegiz, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      Original price was: kr. 360,00.Current price is: kr. 300,00.

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra Marko vinene kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng).

      Marko Terlegiz er seneste og vildeste skud fra Oxers hånd. Druerne macererer i foudres med naturlige gærceller og ligger efter gæring endnu 6 måneder på lie’n. Det er den hidtil mest mineralske vin han har lavet i Txakoli, men også den mest udfordrende i kompleksitet og længde.

      Giv den gerne tid i kælderen hvis du har tålmodighed.

    • 2021 Iraun Blanco, Rioja, Oxer Wines

      kr. 295,00

      Fra Viura vinstokke i Rioja Alavesa, der er 100 år gamle produceres Iraun. Navnet betyder at holde ud, og er Oxers hyldest til sit folk, baskerne, der holder verdens ældste sprog i live. Vinen tilsættes få procent Garnacha Blanca afhængig af årgang. Vinen er af den friske type, hvor de 12 måneders fadlagring giver vinen kompleksitet, struktur og en krydret sødme fra fadet, helt som en hvid Bourgogne.

       

    • Manzanilla, Velo Flor, Bodegas Alonso

      kr. 285,00

      Velo Flor er resultatet af de bedste vine fra Jerez Superior marker.

      Vinene der er tilsat den fineste form for destillat, fra top Armagnac-producenten Laberdolive, er på 15 % alkohol. Den er lagret 9-10 år under flor i egne kældre, hvilket er længere end de fleste andre Manzanillas.

      Alle vine ligger på amerikanske 600 liters egetræsfade indtil aftapning.

      Velo Flor er en ret fyldig vin af sin slags, læskende og salt, men med langt længere smag end det Manzanilla normalt kendes for.

       

    • Son de Arrieiro Anadas Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro (2023 release)

      kr. 285,00

      Anadas 2023 release er et blend af årgangene 2015, 2017, 2020.

      Treixadura, Lado og Loureira er de 3 anvendte druer til de hvide vine fra Son de Arrieiro. Førstnævnte er den mest benyttede med en andel på ca. 80-90 %.

      Druerne vinificeres hver for sig på ståltanke og ligger længe på lie’en for at intensivere energien og give liv til frugten i vinen. De enkelte færdigblandede vine lagres herefter på ståltanke ved lav temperatur, indtil Xulia skal bruge dem til sin “Anadas”. Herefter hældes den enkelte vin på træfade i ca. 20 dage, for derefter at blive blandet med de andre årgange på en ståltank hvor de igen lagrer ca. 6 måneder inden de tappes på flaske og frigives.

      Det giver en dybere og mere moden vin en årgangsvinene, der også kan stå op imod kraftige retter med bl.a. stegt fisk, lyst fjerkræ, mens alle former for skaldyr er en gave til vinen.

      “Jeg tilsætter ingenting” siger Xulia. Med det mener hun at alle vinmarker plejes med maksimalt fokus på miljøet. Alt er biologisk og økologisk, og der tilsættes kun ganske lidt svovl når vinene aftappes, men kun hvis det er nødvendigt.

       

    • Son de Arrieiro Anadas Tinto, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro (2023 release)

      kr. 285,00

      Anadas 2023 Release er blandet af årgangene 2015, 2018, 2020.

      Anadas vinene fra Xulia Mar Bande Pivida er et kapitel for sig.

      Druerne til hendes røde vine er Souson, Caino Tinto, Brancellao og Ferrol.

      De høstes og vinificeres hver for sig og lagres herefter på ståltanke. De får lov at ligge indtil de skal bruges til denne Anadas. Hver årgangs vin kommer så på træfade i 20-30 dage og derefter tilbage på en større tank hvor de enkelte årgange blandes sammen til den færdige vin. Blandingen får så lov at lagre i yderlige et halvt år inden aftapning og frigivelse.

      Der er meget i de røde vine herfra der minder mig om rød Bourgogne. Ikke Pinot-smagen, men den rene duft, den røde fine frugt, rankheden og den forfriskende syre. Det er ikke for at sammenligne den med nogen anden vin, for Ribeiro vinene er helt sine egne, men de har samme læskende effekt som røde Bourgogner her.

       

    • Son de Arrieiro Anadas Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro (2022 release)

      kr. 275,00

      Anadas 2022 release er et blend af årgangene 2016, 2018, 2019, 2020.

      Treixadura, Lado og Loureira er de 3 anvendte druer til de hvide vine fra Son de Arrieiro. Førstnævnte er den mest benyttede med en andel på ca. 80-90 %.

      Druerne vinificeres hver for sig på ståltanke og ligger længe på lie’en for at intensivere energien og give liv til frugten i vinen. De enkelte færdigblandede vine lagres herefter på ståltanke ved lav temperatur, indtil Xulia skal bruge dem til sin “Anadas”. Herefter hældes den enkelte vin på træfade i ca. 20 dage, for derefter at blive blandet med de andre årgange på en ståltank hvor de igen lagrer ca. 6 måneder inden de tappes på flaske og frigives.

      Det giver en dybere og mere moden vin en årgangsvinene, der også kan stå op imod kraftige retter med bl.a. stegt fisk, lyst fjerkræ, mens alle former for skaldyr er en gave til vinen.

      “Jeg tilsætter ingenting” siger Xulia. Med det mener hun at alle vinmarker plejes med maksimalt fokus på miljøet. Alt er biologisk og økologisk, og der tilsættes kun ganske lidt svovl når vinene aftappes, men kun hvis det er nødvendigt.

       

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.