-
2024 Shinko Blanche, White Soja 200 ml
kr. 160,00Hvid Soja er en ret sjælden form for soja. Den stammer fra Kansai regionen i Japan og er fortrinsvis fremstillet af hvede og en smule soyabønner.
Den er karakteriseret ved subtile florale noter, meget anderledes og mindre salt end almindelig mørk soja. Brug den til rå fisk og skaldyr, rå og tilberedte sprøde grøntsager, i saucer og alt mulig andet der kræver et umami pift.
Sojaen gennemgår en traditionel 7 måneders koji fermentering med 90 % hvede og 10 % sojabønner. Bønner og hvede trykkes ned manuelt gennem de første 2-3 måneder af fermenteringen for at trække smag ud.
Soy saucen filtreres for at stå helt ren og præcis i sin smag.
Hvede og sojabønner kommer fra en lokal økologisk producent, salten fra en producent der syder på gammeldags maner og efter bæredygtige principper. Begge leverandører er nøje udvalgt da man kun går efter top klasse råvarer til sojaen.
Den hvide soy sauce kan holde sig i 3 år, og 3 måneder efter åbning ved opbevaring i køleskab. Farven kan ændre sig til det mørkere efter åbning, men det forandrer ikke smagen.