Efter sine forældre driver Xurxo Alba Padín i dag Bodegas Albamar.
Med i alt 8 hektarer fordelt på marker bestående af sand, ler og mere gruset jord.
Vinstokkene bindes op nærmest som pergolaer for at fremme udtørring af planter og druer i det fugtige klima.
Druen i Rias Baixas er altovervejende Albarino, en drue der fra naturens side bringer os friske, syrlige citrus/æble smagende vine med salt og mineralsk friskhed til bordet.
Xurxo arbejder med størst mulig respekt for den natur han ser sig som en del af og dyrker vinmarkerne økologisk når klimaet tillader det, derudover så skånsomt som muligt.
Han benytter ståltanke, fourdre, men også andre fade på 225, 300 og 500 liter til de forskellige vine.
Hver vin har sin fortælling og sin identitet, nogle med battonage, nogle mad malolaktisk gæring andre uden, en naturlig vin helt uden svovl, en Blanc de Noir på den blå Caino, en macereret og et par mousserende foruden de røde.
Han er begyndt at lave røde vine i Ribeira Sacra og en hvid Godello i Valdeorras.
Vinene fra Albamar er imponerende. De er rene, de er læskende når de skal være det og ledsagende til mad når de skal det. Alt hvad der har levet i saltvand smager eminent med Xurxos vine.