Rødvin

Viser 1–12 af 172 resultater

    • 2019 Le gras c’est la vie!, Famille de Boel France, IGP Méditerranée

      kr. 55,00

      Le gras c’est la vie er en hyldest til grisen, det fede i livet og i det hele taget livet.

      Vinen er Cotes du Rhone svar på en Beaujolais, forstået sådan at den kan og bør nydes ung. Det er saftig vin lavet på den sjældne druesort Caladoc, som er en krydsning af Grenache og Malbec.

      Det her er den vin du har stående på køkkenbordet mens du laver mad, og drikker når du spiser. Den er modstandsdygtig overfor ilt, så er der mere tilbage ryger den blot i køleskabet.

    • 2018 Beaune 1. Cru, Les Epenottes, Pierre Vincent Girardin

      kr. 465,00

      Det er fantastisk at drikke Pinot Noir på det her niveau. Det er så saftigt, præcist og læskende at flasken alt for hurtigt er tom.

       

      Navnet på Bourgognes måske hotteste vinmager er Pierre Vincent Girardin. Han har trådt sine første skridt i faderens vineri, og har dermed fået lige dele modermælk, lige dele vin.

       

      Hans far, Vincent Girardin solgte sin egen succesfulde virksomhed i 2012, men beholdte en del parceller for at lade sin søn overtage og føre en familiedrøm mere ud i livet. Sådan er det gået og i dag vinificerer Pierre familiens egne vinmarker og har langtidskontrakter på en del andre parceller i både Côte de Beaune men også i Côte de Nuits.

       

      Stilen i vinene er knivskarpe, saftige og juicy. At være 22 og så producere et så bundsolidt og sikkert produkt er imponerende. At finde så tæt på perfekt balance i både hvide som røde vine vidner om et sandt naturtalent, naturligvis også en enorm dygtighed og så har Pierre en baggrund der stiller ham særdeles godt.

      Det er ikke blot de hvide vine Pierre Girardin mestrer. De røde hører til i toppen af Cote de Beaunes mange flotte varianter. Han formår at gøre de røde vine ligeså besnærende som de hvide. Noget de færreste formår.

      Jeg tillader mig at råbe i koret at en ny stjerne er kommet til. Det er seriøs god vin vi har med at gøre, og jeg har endnu ikke mødt nogen der ikke bøjer sig i støvet for den kvalitet der er i hver en flaske.

    • 2018 Suzzane, Rioja, Oxer Wines

      kr. 275,00

      Suzzane er opkaldt efter Leonard Cohen’s sang af samme navn, og vinen er som sangen, en hyldest til kvinder. Det er en meget elegant Garnacha fra stokke der daterer sig tilbage til 1903 og vokser i 580 meters højde. Vinmarken til de ca. 3000 flasker ligger i Rioja Alta omkring Cárdenas.

      Vinen både fermenteres og lagres delvis i brugte 500 liters franske fade og cement æg. Lagringen er ca. 12 mdr. inden den tappes på flaske.

      Den er saftig og intens, men med et elegant udtryk der kalder på en tår mere.

       

       

    • 2016 Beaujolais-Villages, Le Jeune Homme, Alexis de Benoist

      kr. 80,00

      Det her er som at drikke god Bourgogne, hvis du bare lige skifter Pinot Noir ud med Gamay druen. Den er lavet efter samme opskrift med længere skindkontakt, gæring ved hjælp af egne gærceller, og en længere lagring der giver vinen mere kompleksitet og dybde.

      Den har lige præcis fået den lagring så den på en måde er saftig og lækker, men samtidig har den smidt hvalpefedtet og tager dig et step højere op.

      Nyd den som rød Bourgogne ved 16 grader.

    • 2019 Aleph, Famille de Boel France, Cotes du Rhône Villages

      kr. 90,00

      Aleph er en Cotes du Rhone Villages vin fra Massif d’Uchaux, beliggende lidt nord for Gigondas. Det er et område omgivet af skove på skråningerne af det lille bjergmassiv.

      Markerne er beplantet med 60 % Syrah og 40 % Grenache.

      30 % af vinen lagres ca. 6 mdr. på 4-5 år gamle fade. Den begrænsede fadlagring holder vinens frugt frisk og pirrende.

      Der benyttes kun naturligt forekommende gær, og altså ingen tilsætning af industrigær. Det bevarer en vis spænding og levende fornemmelse i vinen, hvor industrigær ofte får vinene til at ”flade ud”.

      Aleph er det første bogstav i det fønikiske alfabet og betyder okse.

      Oksen symboliserer vigtigheden af dyret for os mennesker, den udsøgte spise den er, den optræder på hundredevis af måder i gastronomien, så etiketten er en hyldest til dyret der her er omgivet af slagtere i et karnevalsoptog.

      Vinen er tappet i april 2020 og er kun tilsat en anelse svovl/sulfitter som eneste tilsætning overhovedet.

    • 2019 Bourgogne Hautes Cotes de Nuits, Clos des Dames Huguettes, Philippe Gavignet

      kr. 225,00

      Clos des Dames Huguettes ligger på højen nord for byen Nuits-Saint-Georges. Markerne er beliggende 350-400 meter over havet, eller lidt højere end 1. Cru og Grand Cru markerne i Bourgogne.

      Mosten til druerne udblødes 5-6 dage inden de gæres i ståltanke. Vinen lagrer ca. 14 måneder på franske egefade, hvoraf omkring 1/5 del er nye.

      Clos des Dames Huguettes er en fantastisk vin når det ikke skal være fra øverste hylde, og du har lyst til et rigtigt godt glas Bourgogne med saftig frugt og en god ren stil.

    • 2019 Nuits-Saint-Georges 1. Cru, Les Bousselots, Philippe Gavignet

      kr. 395,00

      Pinot Noir stokkene til denne Les Bousselots er plantet helt tilbage i 1946.

      Marken ligger lige nord for byen i et bælte af andre prominente marker. Les Bousselots fremstår en anelse mere rustik end andre vine fra Gavignet. Den kalder derfor på lidt mere flaskelagring, så mens du drikker de andre, ligger denne og bliver bedre og bedre. Drik den minimum 5 år gammel, og hæld den gerne på karaffel nogle timer inden servering.

      Druerne koldmacereres 8-10 dage inden gæringen finder sted og vinene lagres på franske barriques i ca. 16 måneder. Kun 1/3 del af disse er nye.

    • 2018 Saint-Jospeh, Rue des Poulies, Famille de Boel France

      kr. 160,00

      På ren Syrah viser domainet et flot visitkort frem i form af en vin med både fyldig, saftig frugt men også en ret seriøs vin til lagring i kælderen.

      Vinstokkene gror i granitholdig jord som mange andre steder i den nordlige del af Rhône.

      Når druen er Syrah er duftnoterne ofte en blanding af røde og sorte bær. Denne Saint-Joseph har også et karakteristisk strejf af røget bacon, råt kød og krydderurter.

      Halvdelen af vinen lagres på brugte egetræsfade, resten på ståltanke.

      Hold den kølig under servering, server den helst ved 17-18 grader.

      Bør åbnes i god tid! 3-4 timer åben gør den bedre.

      Rue des Poulies er navnet på den gade hvor den første franske restaurant lå i 1765. I dag hedder gaden Rue du Louvre. Derfor er etiketten en hyldest til den franske gastronomi.

       

       

    • 2017 Artillero, Rioja, Oxer Wines

      kr. 225,00

      I Rioja Alavesa laver Oxer en Tempranillo tilsat ca. 5 % Viura, kaldet Artillero. Vinstokkene dateres tilbage til 1922, hvilket giver meget lave høstudbytter. Til gengæld får vinen en ekstra dybde, samtidig med en saftspændt frugt. Den er absolut til den juicy side, og er et godt eksempel på hvor elegant ung Tempranillo kan fortolkes. Stilmæssigt minder den mere om en ung Bourgogne end om en traditionel rød Rioja. Et frisk pust ned ad en gammel sti.

       

       

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.