2019 Patinegro Blanco, Vino de la Tierra de Cadiz, Barbadillo

Tilbud

2019 Patinegro Blanco, Vino de la Tierra de Cadiz, Barbadillo

kr. 100,00

Der bliver udelukkende benyttet økologiske druer til Patinegro. Den er ren Palomino der håndhøstes, presses nænsomt hvorefter den gennemgår en langsom gæring på ståltanke. Herefter lagrer den 12 måneder på ældre fade fra Manzanilla lagring, hvilket bringer en dybde og et saltet touch ind i vinene.

 

 

Sammenlign vare

Barbadillo – Manzanilla i særklasse og økologiske hvidvine.

Min fascination af de rene, forstærkede vine fra den hvide slette i Spanien sydligste hjørne er stor. Når naturen kan noget helt specielt, så som at danne flor ovenpå den færdiglavede vin og tillægge vinen ekstra lag af smag, uden menneskelig indblanding er et sandt naturfænomen.

De mange hektarer med Palominodruer gror i den kalkholdige Albarizo jord som er gammel havbund. Under det hvide kalkholdige lag findes et lag af ler der holder på fugten i de tørre perioder. Og tørke er ikke noget man taler om, det er noget man har. Mere end 300 solskinsdage om året og en gennemsnitstemperatur på 15-19 grader siger alt.

Barbadillo ejer hele 16 kældre, eller Bodegaer i byen Sanlucar de Barrameda. En by placeret ved flodbreden af Guadalquivir. En by der har været afskibningssted for de tidlige eksporter af Sherry til bl.a. USA og England.

Byens placering så langt mod syd, betyder også at byens bygninger og dermed lagringskældre, er under påvirkning fra de to have der nærmest løber sammen her. Hvad der er interessant er, at påvirkningen ikke er ens, og vinene der lagrer længst mod Middelhavet i øst ikke smager som dem lagret længst mod Atlanterhavet i vest. Det afspejles blandt i vinene fra Arboledilla, hvor Levante ligger i den østlige del af bygningens kældre og Poniente i den vestlige del.

Poniente synes mere nøddeagtig, fyldig og rund i sin smag, hvor Levante er mere frisk, ren og med et citrus præg.

De vine jeg har fået forhandling af, er de stærkt limiterede Singular Especiales Manzanillas. Vine der lagrer i mindre Bodegaer rundt om i byen. Kældre der har hver sit mikrobiologiske univers, hver sin påvirkning fra havene omkring og historien. Historien er væsentlig for Sherry og helt særlig. Den får jeg ikke plads til her, men Barbadillo er en vigtig del af den. De var nemlig de første til at eksportere Manzanilla tappet på flaske. Succes’en med at sende fade over Atlanterhavet, fik grundlæggeren Benigno Barbadillo til at tappe ”Pastora” på flaske og markedsføre den som aftappet vin. Pastora er i dag en grundsten for Manzanilla, en eksklusiv vin som også findes i sortimentet.

Barbadillo laver også friske læskende hvidvine på økologisk dyrkede Palomino-druer. Vine der er nemme at holde af, ikke mindst til mange af sommerens grønne retter, men også gerne til salte sager som sardiner, ansjoser, oste, charcuteri osv.

Begge vine har netop høstet guldmedaljer ved en stor tysk international økosmagning. Sábalo og Patinegro er den grad spændende bekendtskaber.

Land

Distrikt

Drue

Producent

Årgang

Flaskestørrelse

Type

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.