Rosé

Viser alle 11 resultater

    • 2019 Tremendus Rosé, Honorio Rubio, Rioja

      kr. 50,00

      Tremendus Rosé er en Clarete. Den er smagsmæssigt lidt kraftigere en mange andre rosévine. Dens afsæt stammer fra den gang en Clarete var en lys rødvin, men den definition er nu meget forandret. I dag vil jeg omsætte det til at du blot får mere vin for få penge.

      Der er benyttet to traditionelle Rioja druer, Garnacha og Viura, som begge er vinificeret på ståltanke for at bevare mest mulig friskhed.

      Drik den som den er, men ellers skal den nok få din rejemad til at glide ned så nemt som ingenting.

    • 2020 Je vous adore Rosé, Famille de Boel France, IGP Méditerranée

      kr. 75,00

      Je Vous Adore er en ren og frisk rosévin der nydes med og uden mad.

      Den laves på Caladoc-druen der er en krydsning af to velkendte druer Grenache og Malbec. Der høstes fra gamle vinstokke, og alt er biodynamisk.

      Druerne udblødes i kort tid for at trække lidt ekstrakt og ikke mindst farve ud af skallerne, hvorefter de gæres ved egen hjælp. Vinen vinificeres og lagre på ståltanke for at bevare sin kølige friskhed og frugtige udtryk.

      Etiketten prydes af de vilde urter og blomster der vokser mellem stokkene.

    • 2022 Altún Rosé, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 100,00

      Særligt for denne rosé er at den udelukkende er produceret af Tempranillodruer, de samme som benyttes til flere af husets andre vine. Dvs. druer af højeste kvalitet. Den sarte farve opnås ved at lade bærrene (druerne) udbløde ganske lidt inden de presses nænsomt og skallerne tages fra.

      Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.

      Billedet er fra årgang 2021, der sælges 2022.

       

    • 2017 Lias Finas Rosé, Honorio Rubio, Rioja

      kr. 140,00

      Lias Finas betyder “den fine lie”, hvilket hentyder til den tid vinen lagrer på de fine rester af drueskallerne.

      Lie’n tilfører vinen en livlig energi og løfter spændingen for os der nyder den. Der er en masse vildskab i denne vin. En vin der er langt kraftigere en normale rosé’er. Det skyldes dels den traditionelle måde vinen er lavet på, hvor fadlagringen er den del af dens modningsproces.

      Den er fantastisk når du har grillet en kylling, en fed fisk som tun, laks, makrel og vær ikke bange for krydderier.

      Hvis du er til nørderi, så prøv at læg denne i kælderen 5-10 år og se hvad der kommer ud af det.

      Det er billig, men god og interessant underholdning.

       

      “Spændende spansk rosé fra Rioja, som også har sine stolte traditioner udi genren. Stilen her er diametralt modsat af de provencalske fætre. Denne har en kraftfuld og kompleks næse, præget af tiden på flaske. Fuld af voks, Aperol-noter, tørrede suppeurter, spicy noter fra fadlagringen og et oxidativt touch. Smagen er stor og intens. På en gang cremet og sødmefuld, men her er også grapeskalsbitterhed, smag af tørret abrikos og blodappelsinmarmelade. En del tannin gør den til en udpræget madvin, og den vil helt sikkert kunne ligge nogle år endnu og opsamle en endnu større aromatisk kompleksitet”. 92 point. (Kilde: Morten Bundgaard – Jyllands Posten)

       

    • 2021 Altún Rosé, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 140,00

      Særligt for denne rosé er at den udelukkende er produceret af Tempranillodruer, de samme som benyttes til flere af husets andre vine. Dvs. druer af højeste kvalitet. Den sarte farve opnås ved at lade bærrene (druerne) udbløde ganske lidt inden de presses nænsomt og skallerne tages fra.

      Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.

       

       

    • 2017 Rosé des Riceys, Gallimard

      kr. 225,00

      100% Pinot Noir.

      Rosé des Riceys er sin helt egen appellation i Champagne. Det specielle er at den er meget lokal og ikke gælder for hele Champagne. I Cote de Bar i den sydlige del af Champagne hvor en stor del af arealerne er tilplantet med Pinot Noir fremstiller man en rosévin som normalt er en lagringsegnet og intens form for rosé.

      Mosten ligger i 3-4 dage med skindkontakt og udbløder druerne der derved afgiver farven inden den alkoholiske gæring finder sted. Vinen vinificeres på stål men lagres delvist på ældre fade. Herefter flaskelagres denne udgave yderligere et par år inden den frigives.

      Samlet produktion i 2017 er blot 2500 flasker.

      At den produceres meget tæt på grænsen til Bourgogne afsløres i sin intense Pinot smag.

    • (2019) A Argallada de Xulia rosé, Son de Arrieiro, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

      kr. 240,00

      A Argallada er en fænomenal rosévin. Den er skabt af “free run” juice princippet hvor kun den fritløbende most inden druerne presses benyttes. Det er den pureste most af alle tilstedeværende druer, blå som grønne, der løber fra her. De samles i et kar, således det kun er druernes egen vægt der får skindet til at briste så mosten begynder at sive.

      Mosten gæres/vinificeres på stål, hvor den efterfølgende lagres i ca. 3 år.

      Ribeiro har ikke en egentlig klassifikation for rosé vine, så etiketten fortæller blot at den er lavet af Xulia (Mar Bande Pivida), deraf navnet A Argallada de Xulia.

      Årgange 2019 fremgår ikke af etiketten, her er det igen noget lovmæssigt fnidder, men den lange lagring har ikke gjort vinen mindre interessant. Den er så frisk, meget fyldig og et drømmeeksempel på hvor god rosévin kan være.

       

    • Champagne Rosé Brut, Gallimard

      kr. 325,00

      80% Pinot Noir – 20% Chardonnay – 9 gr./L

      En Rosé de Saignée, en rosé af de blødende druer. En måde at beskrive farveprocessen på. Den mest “ægte” måde at tilvirke en rosé Champagne på.

      Mosten ligger i 3-4 dage med skindkontakt og udbløder druerne der derved afgiver farven.

      Samlet produktion er fra årgang 2014, ca. 10000 flasker.

      Dosage 9 gr/l.

    • Champagne Rosé Extra Brut, Les Rosiers, Maurice Grumier

      kr. 325,00

      100% Pinot Noir

      Ren Pinot uden malolaktisk gæring fra enkeltmarken Les Rosiers i Vallée de la Marne. Mosten ligger med skindkontakt i 36-48 timer timer for at trække farven ud. Årgang 2015 er vinificeret på træ og delvist lagret på fade. Ikke klaret og ikke filtreret før aftapning på flaske. Tappet April 2016

      Den er lavet som en lys rød vin Rosé de Saignée, og er ikke tilsat rødvin for at opnå en vis farve.
      Den minder om en lys Bourgogne med høj intensitet og en frisk flot duft af bl.a. skovjordbær. Kan du lide Pinot Noir, er du hurtigt solgt til Les Rosiers.

      Dosage 4 gr/l.

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.