2020

Viser 1–12 af 41 resultater

    • 2020 Je vous adore Rosé, Famille de Boel France, IGP Méditerranée

      kr. 75,00

      Je Vous Adore er en ren og frisk rosévin der nydes med og uden mad.

      Den laves på Caladoc-druen der er en krydsning af to velkendte druer Grenache og Malbec. Der høstes fra gamle vinstokke, og alt er biodynamisk.

      Druerne udblødes i kort tid for at trække lidt ekstrakt og ikke mindst farve ud af skallerne, hvorefter de gæres ved egen hjælp. Vinen vinificeres og lagre på ståltanke for at bevare sin kølige friskhed og frugtige udtryk.

      Etiketten prydes af de vilde urter og blomster der vokser mellem stokkene.

    • 2020 Les Voraces, Famille de Boel France, Collines Rhodaniennes IGP

      kr. 90,00
      Syrah vinstokkene vokser rundt om familien de Boel France ejendom i det nordlige Rhone. Collines Rhodaniennes er parceller der omkranser de mere kendte AOP’er som Cornas og Saint-Joseph. Det er ren Syrah, en blødere vin end de mere kendte vine fra området, men velegnet til efterårets fuglevildt og hårvildt. Vinen er i den frugtige ende af smagsspektret og lagrer på ståltanke for at bevare sin friskhed.
      Vinen er gæret med den naturlige gær, dvs. ingen tilsætning af industrigær. Den bevarer derved en mere livlig smag og langt mere interessant karakter end hvis man havde benyttet industrielt fremstillet gær.
      Den er 100 % økologisk og bliver fra 2021 certificeret som biodynamisk vin. Ingen E-numre her!
    • 2020 Sabalo Blanco, Vino de la Tierra de Cadiz, Barbadillo

      kr. 90,00

      Sábalo er en frisk hvidvin lavet på økologiske Palomino-druer. Den er vinificeret på ståltanke for at bevare sit friske citruspræg.

      Takket være en langsom gæring og det lidt køligere kystklima, er vinen nærmest sprød i sit udtryk.

       

    • 2020 L’as de B, Agathe Bursin

      kr. 90,00

      L’As de B står for Assemblage de Bollenberg og er en blanding af Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc, Sylvaner og Muscat. Helt særligt for marken er at alle druesorter blomstrer, vækster og modnes på samme tid. Normalt er der op til halvanden måneds forskel på høsttidspunkter de enkelte druer imellem. Agathe Bursin forklarer de særlige forhold som et biologisk vidunder, altså at der ikke er andre forklaringer end naturens eget råderum. Alle druer høstes og vinificeres sammen til hvad der i princippet er en Edelzwicker, men i meget høj kvalitet.

    • 2020 Viognier, IGP Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

      kr. 100,00

      Denne hvide sprødhed er en lillesøster til Condrieu.

      Vinen er på 100% Viognier fra parceller i kommunen Limony.

      Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

      Vinen lagrer ca. i 10 måneder på ståltanke inden aftapning.

      Drik den ung og nyd Viogniers blomsterrige aromaer til f.eks. asiatiske retter.

       

       

       

    • 2020 Guilleret, Collines Rhodaniennes, Aurélien Chatagnier

      kr. 100,00

      100 % Gamay fra gennemsnitligt 35 år gamle stokke. Markerne er dyrket økologisk og som alle andre vine fra Auréliens univers høstet manuelt.

      Klaserne afstilkes og bærrene fermenterer semi-carbonic 4-5 dage inden de presses og spontangærer på tank.

      Vinen lagres 8-9 måneder på ståltanke inden den tappes uden filtrering.

       

       

    • 2020 Pinot Gris Dirstelberg, Agathe Bursin

      kr. 125,00

      Pinot Gris fra Dirstelberg er frisk og juicy, har en god volume med en dejlig rensende syre. Dirstelberg er kendetegnet ved at have “grés rose” som jordbund, den såkaldte lyserøde sandsten.

    • 2020 Altún, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 140,00

      Altún er husets flagskib. Blandet af druer fra 3 af Riojas absolut bedste terroirs, beliggende i Rioja Alavesa.

      Vinen er 100 % Tempranillo og vinstokkene fra de tre terroirs omkring Banos de Ebro, Laguardia og San Vicente de la Sonsierra er alle mellem 25 og 70 år gamle.

      Vinificeringen foregår i store tanke, mens lagringen af vinen sker på franske barriques og 500 liters fade i samlet 14 måneder.

      Der er meget smag i vinen, den omfavner smagsløgene og fadlagringen sammen med den friske syre giver en god rygrad til din grillmad eller anden mad der kan bruge et frisk kraftigt pust.

       

       

    • 2020 Nocturna, Rioja, Oxer Wines

      kr. 145,00

      Nocturna er en once in a lifetime vin. Det er den fordi Oxer aldrig har lavet den før, og forventer ikke at gøre det igen.

      Den er et sammenkog af vine fra Kalamity, Suzzane, Artillero, Tartalo og Ahari. En gang imellem står man som vinmager med noget god vin der ikke vil bidrage til en i forvejen god cuvée som synes at have fundet sin rette balance. Derfor kan man have lidt “leftovers” fra en eller flere årgange i sine tanke. Nocturna er et blend af diverse gode sager, seriøst gode sager.

      Efter at have smagt vinen i det tidlige forår 2023 bad jeg straks om 300 flasker, dem kom jeg til at slås lidt for, men nu er de her og der kommer ikke flere…

       

       

    • 2020 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

      kr. 150,00

      Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

      Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

      Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

      Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

       

       

       

    • 2020 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 175,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

       

    • 2020 Riesling Dirstelberg, Agathe Bursin

      kr. 180,00

      Riesling Dirstelberg høstes af gamle vinstokke. Den byder på stort duftspektrum, høj volume og megen vin i glasset med en smule restsødme, der dog sættes på plads af en tilstedeværende syre.

    Indtast for at starte søgningen

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.