Spanien

Viser 25–36 af 89 resultater

    • 2022 Las Bairetas, Moscatel de Alexandria, Bodegas Sentencia (Orange)

      kr. 175,00

      Naturvin er ikke dem du finder flest af hos Vintage Only, men når de er der, er de der af en grund. Las Bairetas er en naturlig orangevin på Muscat de Alexandria og er en fantastisk gastronomisk ledsager. Forestil dig en ceviche med mango, ingefær og frisk koriander.

      Vinen macererer i 10-15 dage med skindkontakt, druerne trædes af menneskelige fødder og lagres efter naturlig gæring i 6 måneder på cementtanke.

      Vinen dufter af den parfumerede Muscat-drue, og forventningen er en sødlig nektar på tungen, men oplevelsen er en knastør vin med pæn længde, smag af Muscat, men sødmen udebliver. Til gengæld kan den drikkes i store slurke.

    • 2018 Lias Finas Blanco, Bodega 220 Cántaras, Rioja

      kr. 180,00

      Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra den sydlige del af Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.

      Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.

      Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd ufiltreret under 10 måneders fadlagring, deraf navnet Lias Finas, “Fine Lees” og endelig lagres den yderligere ca. 5 måneder på ståltanke.

      Du får en frisk hvidvin med stor dybde. Langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Lias Finas er en utrolig stærk vin med et stort lagringspotentiale, så hvis man er til gammel hvid Rioja, prøv at give den 10 år eller mere i kælderen.

      Alle vinmarker hos Honorio Rubio/220 Cantaras dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.

       

      Fra Jyllands Posten 22/10-2023

      Faglagret hvid rioja med alder bliver ofte glemt herhjemme i vrimlen af de unge, sprøde hvidvine, som tegner det nye Spanien i disse år. Det er synd, for de fortjener at være andet og mere end eftertragtet vin for en snæver kreds af nørder. Rubio-familiens version er uhyre klassisk, stilen let oxidativ med tilhørende høj kompleksitet, velproportioneret power og en utrolig aromaintensitet og smagsdybde. Fuld af tørret abrikos og kamillete, saltsyltet citronskal tilsat en tydelig fino sherry-note og gammelt træ. Velstruktureret, fast i kødet, salt udgang. Bare mægtig fin balanceret. Biodynamisk dyrket tilmed. 93 point.

      5 Stjerner

       

    • 2021 Lurretik, Getariako Txakolina, Bodega Aitaren

      kr. 180,00

      Lurretik er den friske sprøde vin fra et af de tre små Txakoli områder beliggende tæt på San Sebastian.

      Vinen er lavet på Hondarrabi Zuri (Gros Courbu) og macereret i 5 dage ved 5 grader celcius inden den gæres i rustfrie ståltanke på 5000 liter.

      Den lagrer på ståltanke og omrøres regelmæssigt. Klaring før aftapning men ingen filtrering.

      Vinen er i sin duft i særklasse indsmigrende, smagen tør, knasende sprød og snapper tungen med en vildt frisk syre.

       

       

    • 2016 Phylos, Bodegas De Blas Serrano, Ribera del Duero

      kr. 180,00

      Vinstokkene til Phylos er mellem 15 og 50 år gamle. De er alle af den lokale Tinta del Pais som er en klon af Tempranillo.

      Druerne høstes manuelt og bringes til vineriet i kasser af max 16 kg. De gærer i ståltanke hvor de også får lov at gennemgå den malolaktiske gæring inden de lagres på franske fade i ca. 12 måneder.

      Årgang 2016 er drikkeklar, men hvis du vil gemme den i kælderen endnu nogle år, så er det intet problem.

      Du får en Ribera del Duero med fuld fart på frugt og et behersket fadpræg, hvilket gør den relativ nem at drikke nu og ikke mindst til kraftigere mad.

    • 2021 Villacardiel, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 180,00

      Villacardiel stammer fra et område for foden af Sierra de Cantabria, og selve marken med ren Tempranillo ligger i 630 meters højde. Området er arkæologisk beskyttet, og ind i mellem findes en del af fortidens efterladenskaber i jorden og bag skjulte grotter.

      Vinmarken dyrkes med største respekt for naturen og efter biodynamiske principper.

      Druerne håndplukkes i 11 kg bokse og gæres så naturligt som muligt med druernes egne gærceller. Vinen lagrer delvis 8 måneder på franske fade og derefter 6 måneder i cementtanke.

      Vinen er frisk, meget dybrød med noter af brombær og solbær med florale noter. Kan nydes som ung ved 16-18 grader, men udvikler sig klart positivt ved flaskelagring i et par år eller mere.

       

       

    • 2019 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 190,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

       

    • 2018 Horafosca Blanco, Can Descregut, Penedès

      kr. 190,00

      Horafosca er lavet af Xarel-Lo stokke plantet helt tilbage i 1951. De gamle vinstokke sikrer en vin med stor fylde og en fin dybde.

      Druerne tilbringer 5 timer med skindet inden de starter gæringen, den såkaldte kold maceration. Herefter gæres de i ståltanke ved hjælp af naturens egne gærceller.

      Lagringen foregår delvist på 300 liters ungarske egefade og delvist på spanske kastaniefade i 7 måneder. Hele tiden på lie’n for at fremme smags og aromastoffer i vinen.

      Der er masser smag i vinen der byder fisk med cremet sauce, eller f.eks. oste op til dans.

       

    • 2019 Òrbites Improbables Blanco, Can Descregut, Penedès

      kr. 190,00

      Òrbites Improbables er en orangevin. Den er blandet af de tre druer, 80% Xarel-Lo, 10% Xarel-Lo Vermell og 10% Moscatel.

      Druerne koldmaceres og gæres med skallerne. Herefter lagres den 3 måneder i amforaer af ler inden den klares og lagres yderligere 3 måneder.

      Det er en enorm aromatisk vin, med både frugtsyre samt en anelse tannin. Den spænder vidt ind i det gastronomiske univers, og den der vælger rødvinen fra og går på orangevin, får en interessant sparring til maden.

      Det her er en vin man ikke lige kan slippe igen, det er den simpelthen for interessant til.

       

    • 2020 Nocturna, Rioja, Oxer Wines

      kr. 195,00

      Nocturna er en once in a lifetime vin. Det er den fordi Oxer aldrig har lavet den før, og forventer ikke at gøre det igen.

      Den er et sammenkog af vine fra Kalamity, Suzzane, Artillero, Tartalo og Ahari. En gang imellem står man som vinmager med noget god vin der ikke vil bidrage til en i forvejen god cuvée som synes at have fundet sin rette balance. Derfor kan man have lidt “leftovers” fra en eller flere årgange i sine tanke. Nocturna er et blend af diverse gode sager, seriøst gode sager.

      Efter at have smagt vinen i det tidlige forår 2023 bad jeg straks om 300 flasker, dem kom jeg til at slås lidt for, men nu er de her og der kommer ikke flere…

       

       

    • 2020 Marko Gure Arbasoak, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 210,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene Marko og Marko Gure Arbasoak kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen.

       

    • Palo Cortado, Obispo Gascon, Barbadillo – halvflaske

      Original price was: kr. 250,00.Current price is: kr. 220,00.

       

       

    • 2017 Artillero, Rioja, Oxer Wines

      Original price was: kr. 285,00.Current price is: kr. 225,00.

      I Rioja Alavesa laver Oxer en Tempranillo tilsat ca. 5 % Viura, kaldet Artillero. Vinstokkene dateres tilbage til 1922, hvilket giver meget lave høstudbytter. Til gengæld får vinen en ekstra dybde, samtidig med en saftspændt frugt. Den er absolut til den juicy side, og er et godt eksempel på hvor elegant ung Tempranillo kan fortolkes. Stilmæssigt minder den mere om en ung Bourgogne end om en traditionel rød Rioja. Et frisk pust ned ad en gammel sti.

       

       

    Indtast for at starte søgningen

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.