Rioja – Bodegas Honorio Rubio/ Bodega 220 Cántaras

Bodega 220 Cántaras

Cordovin er en lille vinby i La Rioja Alta, hvor familien Rubio startede som vinproducenter for mere end 100 år siden.

Produktionen fandt oprindeligt sted i en kælder under jorden, men er sidenhen blevet udvidet, sidst i 2002. Siden 1989 har Honorio stået i spidsen for produktionen og det er først med hans tilkommen at vinene herfra har fået egne labels.

Eksterne partnere har de seneste år skudt kapital i familiebodegaen. Navnet er fra 2022 ændret til Bodega 220 Cántaras.

De ekstra tilførte ressourcer bruges på at opkøbe vinmarker i La Rioja Alta, samt investere i nye fade og tanke.

Honorio Rubio Vilar er et klasseeksempel på at tradition og fornyelse går hånd i hånd når man forstår begge dele.

Honorio producerer nogle meget markante hvidvine og Clarete’r. Clarete er en kraftig rosé efter gammel formel, en vin der sætter de fleste andre rosévine til vægs. Som en helt særlig ting tappes en gang i mellem en vin baseret på en Solera startet tilbage i 2007. Den blandes af minimum 5 årgange. Det er ren Viura på et vildt højt niveau og klart en vin skabt til gastronomi.

Ambitionen er også at få de røde vine op på højere niveau og til at stå for den ekspertise har man allieret sig med ingen ringere end Jesús Madrazo, kendt fra bl.a. Contino og anses som en af Spaniens dygtigste vinmagere.

Vine fra 220 Cántaras - Honorio Rubio

  • 2018 Lias Finas Blanco, Bodega 220 Cántaras, Rioja

    kr. 180,00

    Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra den sydlige del af Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.

    Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.

    Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd ufiltreret under 10 måneders fadlagring, deraf navnet Lias Finas, “Fine Lees” og endelig lagres den yderligere ca. 5 måneder på ståltanke.

    Du får en frisk hvidvin med stor dybde. Langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Lias Finas er en utrolig stærk vin med et stort lagringspotentiale, så hvis man er til gammel hvid Rioja, prøv at give den 10 år eller mere i kælderen.

    Alle vinmarker hos Honorio Rubio/220 Cantaras dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.

     

    Fra Jyllands Posten 22/10-2023

    Faglagret hvid rioja med alder bliver ofte glemt herhjemme i vrimlen af de unge, sprøde hvidvine, som tegner det nye Spanien i disse år. Det er synd, for de fortjener at være andet og mere end eftertragtet vin for en snæver kreds af nørder. Rubio-familiens version er uhyre klassisk, stilen let oxidativ med tilhørende høj kompleksitet, velproportioneret power og en utrolig aromaintensitet og smagsdybde. Fuld af tørret abrikos og kamillete, saltsyltet citronskal tilsat en tydelig fino sherry-note og gammelt træ. Velstruktureret, fast i kødet, salt udgang. Bare mægtig fin balanceret. Biodynamisk dyrket tilmed. 93 point.

    5 Stjerner

     

  • 2019 Tremendus Rosé, Honorio Rubio, Rioja – Magnum

    kr. 100,00

    Tremendus Rosé er en Clarete. Den er smagsmæssigt lidt kraftigere en mange andre rosévine. Dens afsæt stammer fra den gang en Clarete var en lys rødvin, men den definition er nu meget forandret. I dag vil jeg omsætte det til at du blot får mere vin for få penge.

    Der er benyttet to traditionelle Rioja druer, Garnacha og Viura, som begge er vinificeret på ståltanke for at bevare mest mulig friskhed.

    Drik den som den er, men ellers skal den nok få din rejemad til at glide ned så nemt som ingenting.

  • 2019 Tremendus Rosé, Honorio Rubio, Rioja

    kr. 50,00

    Tremendus Rosé er en Clarete. Den er smagsmæssigt lidt kraftigere en mange andre rosévine. Dens afsæt stammer fra den gang en Clarete var en lys rødvin, men den definition er nu meget forandret. I dag vil jeg omsætte det til at du blot får mere vin for få penge.

    Der er benyttet to traditionelle Rioja druer, Garnacha og Viura, som begge er vinificeret på ståltanke for at bevare mest mulig friskhed.

    Drik den som den er, men ellers skal den nok få din rejemad til at glide ned så nemt som ingenting.

  • 2018 Macerado Blanco, Honorio Rubio, Rioja

    kr. 100,00

    Macerado er en tør aromatisk vin der har været i kontakt med drueskallerne hele vejen fra maceration (udblødning), under gæring og også lagringen på ståltanke har været med skindkontakt. Teknisk set er det en orangevin, men den er meget lidt orange, til gengæld meget spændende som hvidvin.

    Macerationen foregår i åbne cementkar over flere dage inden druer og saft hældes på ståltanke hvor gæringen får lov at finde sted. Det er udelukkende den naturlige gær der igangsætter gæringen og der tilsættes ikke kulturgær.

    Den er lavet på Viura fra meget gamle vinstokke. Vinstokken dyrkes på marker der grænser op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja fra syd mod nord til Navarra.

    Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.

    Macerado er en markant hvidvin med et stærkt terroirpræg. Dens modne smag af let tørrede frugter og den pirrende syre gør den til en spændende gastronomisk partner.

  • 2017 Lias Finas Rosé, Honorio Rubio, Rioja

    kr. 140,00

    Lias Finas betyder “den fine lie”, hvilket hentyder til den tid vinen lagrer på de fine rester af drueskallerne.

    Lie’n tilfører vinen en livlig energi og løfter spændingen for os der nyder den. Der er en masse vildskab i denne vin. En vin der er langt kraftigere en normale rosé’er. Det skyldes dels den traditionelle måde vinen er lavet på, hvor fadlagringen er den del af dens modningsproces.

    Den er fantastisk når du har grillet en kylling, en fed fisk som tun, laks, makrel og vær ikke bange for krydderier.

    Hvis du er til nørderi, så prøv at læg denne i kælderen 5-10 år og se hvad der kommer ud af det.

    Det er billig, men god og interessant underholdning.

     

    “Spændende spansk rosé fra Rioja, som også har sine stolte traditioner udi genren. Stilen her er diametralt modsat af de provencalske fætre. Denne har en kraftfuld og kompleks næse, præget af tiden på flaske. Fuld af voks, Aperol-noter, tørrede suppeurter, spicy noter fra fadlagringen og et oxidativt touch. Smagen er stor og intens. På en gang cremet og sødmefuld, men her er også grapeskalsbitterhed, smag af tørret abrikos og blodappelsinmarmelade. En del tannin gør den til en udpræget madvin, og den vil helt sikkert kunne ligge nogle år endnu og opsamle en endnu større aromatisk kompleksitet”. 92 point. (Kilde: Morten Bundgaard – Jyllands Posten)

     

  • 2017 Lias Finas Blanco, Honorio Rubio, Rioja

    kr. 170,00

    Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra den sydlige del af La Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.

    Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.

    Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd ufiltreret under 10 måneders fadlagring, deraf navnet Lias Finas, “Fine Lees” og endelig lagres den yderligere ca. 5 måneder på ståltanke.

    Du får en frisk hvidvin med stor dybde. Langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Lias Finas er en utrolig stærk vin med en stort lagringspotentiale, så hvis man er til gammel hvid Rioja, prøv at give den 10 år eller mere i kælderen.

    Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes økologisk og efter biodynamiske principper.

  • Anadas, Honorio Rubio, Rioja

    kr. 245,00

    Anadas er en helt unik vin. De 1500 flasker der er tappet forrige år kommer fra en solera der er startet i 2007 og Anadas blandes af minimum 5 årgange. Vinene den blandes af er Lias Finas der har ligget mindst 3 år på hhv. amerikanske og franske egetræsfade, men også akaciefade.

    Lias Finas er en tør fadlagret hvidvin fra Cordovin i den sydlige del af La Rioja Alta, der er kendt for at producere de bedste hvidvine.

    Druerne plukkes fra gamle Viura stokke der står plantet som bushwines, altså fritstående vinplanter uden opbinding. Markerne ligger op til den gamle kongevej der løber gennem Rioja mod nord til Navarra.

    Lias Finas macereres i ca. 3 døgn inden den gæres sammen med skallerne på ståltanke. Den forstætter sin færd sammen med skallerne minimum 36 måneder på fade.

    Du får en hvidvin med stor dybde og langt mere karakter end normalt fra spanske hvidvine. Anadas er en helt utrolig stærk vin med et stort lagringspotentiale hvis man er til gammel hvid Rioja. Prøv at give den 10, 20 år eller mere i kælderen.

    Alle vinmarker hos Honorio Rubio dyrkes iøvrigt økologisk og efter biodynamiske principper.

Indtast for at starte søgningen

Kurv

Subtotal: kr. 170,00

Se kurvKasse

Interesseret i vin?

Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.