2022

Viser 1–12 af 18 resultater

    • 2022 Ana de Altún, Viura – Malvasia, Bodegas Altún, Rioja Alavesa

      kr. 100,00

      Ana de Altún er en hyldest til Alberto og Ikers mor.

      Vinen er blandet af ca. 85 % Viura og 15 % Malvasia. Vinstokkene er plantet er brødrenes bedsteforældre og er i dag 30-60 år gamle.

      Skråningerne som vinmarkerne ligger på er så stejle at al arbejde i løbet af året, samt høsten foregår ved håndkraft.

      Efter en kort koldmaceration/udblødning gæres druerne i franske fade ved 16 grader i 20-30 dage. I den efterfølgende lagringsperiode på ca. 3 måneder ligger skallerne endnu sammen med vinen, og omrøres en gang om ugen.

      Vinmarken dyrkes med største respekt for naturen og efter biodynamiske principper.

       

       

       

       

    • 2022 Macon-Villages, Le Clos, Sophie Cinier

      kr. 190,00

      Lidt om Sophie Cinier og hendes vine.   Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]

    • 00
      Days
      00
      Hours
      00
      Mins
      00
      Secs

      Available224

      Sold6

      2022 Sancerre Blanc, Alexandre & Antoine Vetois

      kr. 195,00

      Sancerre Blanc kommer fra et plot på “Le Bois Sergent” i Champtin i byen Crézancy-en-Sancerre.

      Marken vender mod sydøst og jorden består af kalkholdig lerjord. En jordtype der både giver vinen kropog fylde, men også friskheden og de sprøde noter man kender Sancerre for.

      Alt dyrkes biodynamisk og bliver snart certificeret økologisk.

      Alt er håndarbejde og filosofien om at det hårde arbejde i vinmarken betaler sig for det resultat man får i kælderen mærkes tydeligt.

      Vinen lagres på skallerne i rustfri ståltanke for at tilføje struktur og krop i 10 måneder. Herefter hviler flaskerne yderligere 5-6 måneder inden de sættes til salg. Omhyggelig og præcision går hånd i hånd her. Ingen hurtige løsninger, man går hellere en omvej for selv den mindste gevinst.

    • 2022 Macon-Fuissé, Sophie Cinier

      kr. 220,00

      Lidt om Sophie Cinier og hendes vine.   Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]

    • 2022 Bourgogne Blanc, Les Veuillots, Jérémy Arnaud

      kr. 225,00

      Bourgogne Blanc “Les Veuillots” er fra helt nye marker, tilplantet med Chardonnay i 2019. Der er to udgaver, en er lagret på betonæg den anden på brugte fade. Begge er allerede ret charmerende. “Ovoide” – betonæg udgaven er den mest moderne, meget ren og let mineralsk i udtrykket, super velegnet til mad. Den fadlagrede udgave “Bois” har smag og karakter som man kender det fra andre gode hvide Bourgogner.

       

    • 2022 Bourgogne Blanc, Les Veuillots, Ovoide, Jérémy Arnaud

      kr. 225,00

      Bourgogne Blanc “Les Veuillots” er fra helt nye marker, tilplantet med Chardonnay i 2019. Der er to udgaver, en er lagret på betonæg den anden på brugte fade. Begge er allerede ret charmerende. “Ovoide” – betonæg udgaven er den mest moderne, meget ren og let mineralsk i udtrykket, super velegnet til mad. Den fadlagrede udgave “Bois” har smag og karakter som man kender det fra andre gode hvide Bourgogner.

       

    • 2022 Son de Arrieiro Blanco, Xulia Mar Bande Pivida, Ribeiro

      kr. 240,00

      Treixadura, Lado og Loureira er de 3 anvendte druer til de hvide vine fra Son de Arrieiro. Førstnævnte er den mest benyttede med en andel på ca. 80-90 %.

      Druerne vinificeres hver for sig på ståltanke og ligger længe på lie’en for at intensivere energien og give liv til frugten i vinen. Lagringstiden inden de tappes på flaske er omkring 6 mdr.

      Du kan drikke denne uden nogen former for mad, men stik den gerne nogle muslinger, friske eller konserverede, rejer, rå eller kogte. I det hele taget alle mindre dyr fra havet, samt letsaltede retter af fisk og grøntsager. Den er frisk, næsten i den sprøde ende, men alligevel rundet af. En god syre skal nok sørge for du tager en tår mere.

      Alle vinmarker plejes med maksimalt fokus på miljøet og som Xulia siger, “jeg tilsætter ingenting”. Alt er biologisk og økologisk, og der tilsættes kun ganske lidt svovl når vinene aftappes, men kun hvis det er nødvendigt.

       

    • 2022 Saint-Joseph Blanc, Aurélien Chatagnier

      kr. 240,00

      Energisk hvid Rhône fra den nordlige del med lagringspotentiale.

      Vinen er blandet af 60% Marsanne fra kommunen Ardoix og 40% Roussanne fra Limony.

      Druerne er alle håndhøstede og gæringen finder sted udelukkende ved hjælp fra de naturlige gærceller, og temperaturen holdes nede på 15-20 grader.

      Vinen lagrer på barrique i ca. 10 måneder inden den tappes på flaske.

       

      Billede svarer ikke til varens årgang som er 2022

       

       

    • 2022 Iraun Blanco, Rioja, Oxer Wines

      kr. 250,00

      80% Viura, 9% Calagraño, 4% Garnacha Blanca, 3% Maturana Blanca and 3% Malvasía Riojana. Således lyder blandingen, som dog kan variere fra år til år. Alle fra vinstokke i Rioja Alavesa der er omkring 100 år gamle produceres vinen Iraun.

      Navnet Iraun betyder at holde ud, og er Oxers hyldest til sit folk, baskerne, der holder verdens ældste sprog i live. Vinen er af den friske type, hvor de 12 måneders fadlagring giver vinen kompleksitet, struktur og en krydret sødme fra fadet, helt som en hvid Bourgogne.

       

    • 2022 Bourgogne Tonnerre, Les Huées, Jérémy Arnaud

      kr. 250,00

      Jérémy Arnaud har fået sin første Bourgogne Tonnerre i handel fra et markstykke der ligger 10-15 kilometer nord-øst for Chablis by.

      2020 blev første år med vin fra vinstokke som er plantet tilbage i 1990 og 1996. Vinstokkene er plantet i en gruset jord med kalksten. Vinmarkerne her har været behandlet biodynamisk, ligesom hans Chablis parceller bliver det.

      Det er ren Chardonnay, behandlet nidkært som hans Chablis’er bliver. Vinene ligger lang tid sur lie, og lagrer i mindst 16 måneder inden de flaskes uden filtrering og frigives til salg.

      Vinene er meget rene i frugten, besidder et mineralsk udtryk og holder en frisk syre som et lille piskeslag på tungen. Det er en lille vin på stor klinge, der holder mere end den lover.

       

    • 2022 Marko Skin, Bizkaiko Txakolina, Oxer Wines

      kr. 255,00

      Oxer familien har et hus med omkringliggende vinmarker i Kortezubi i vinområdet Bizkaiko Txakolina, og det er herfra vinene MarkoMarko Gure Arbasoak og Marko Skin kommer. Det er sprøde hvidvine, med en virkelig spændende syreprofil. Druerne til begge lyder de mundrette navne Hondarribi Zuri Zerretia (Petit Corbu) og Hondarribi Zuri (Gros Corbu), samt lidt Izkiota Txikia (Petit Manseng) til Gure Arbasoak. De er begge friske, vibrerende og alligevel afrundede. Hvis du vil have mad til, er de tørrede salte sager fra Pyrenæerne samt fisk og grøntsager et hit på tallerkenen. Marko Skin er resultatet af udvalgte druer fra de ældste vinstokke. Druerne ligger i amforaer i 8 dage med skindet inden de bringes til gæring i ståltanke. Den lagres herefter i 8 måneder på franske fade med skindkontakt. Resultatet er en orangevin fra Nordspanien. En vin med en stærk karakter, hvor duften er præget af tørrede appelsinskaller, og hvor frugten i vinen virker levende grundet den flotte syre. En ret flot vin der har scoret 93 point i Wine Advocate.

       

    • 2022 Pouilly-Vinzélles, Classic, Sophie Cinier

      kr. 275,00

      Lidt om Sophie Cinier og hendes vine.   Hendes hvide Bourgogner var nogle af de første jeg tog i sortimentet efter at have mødt hende i Paris. Hendes vine stod […]

    Indtast for at starte søgningen

    Kurv

    Ingen varer i kurven.

    Interesseret i vin?

    Skriv dig op til nyheder fra Vintage Only.
    Du modtager særtilbud en gang om ugen, information om nye vinhuse i sortimentet, samt ekstraordinær information hvis der dukker noget op du ikke må gå glip af.